YA > Nyheter

Wednesday, 19 June, 07:27

YA - 23 maj 19 kl. 00:10

Misa Criolla i VallösaI Vallösa kyrka lördagen 25 framförs den vackra körmässan Misa Criolla av Ljunits kyrkokör, Margarita-kören samt handplockade sångare från olika Ystadskörer..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Criolla, Vallösa, Misa Criolla, Ljunits, Ystadskörer

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Misa, Criollai , Vallösa
Sydsvenskan - 24 okt 12 kl. 16:54

Soledad Piñero Misa Göranprisad

Soledad Piñero Misa, grundare av konsultföretaget Deferencia och det sociala företaget Retoy, får Göranpriset 2012..

Sydsvenskan - 25 okt 12 kl. 06:30

Soledad Piñero Misa prisades

Soledad Piñero Misa, grundare av konsultföretaget Deferencia och det sociala företaget Retoy, får Göranpriset 2012. Hon får priset som ?en stark och inspirerande förespråkare av mångfald och jämställdhet?

Politologerna - 28 jun 18 kl. 07:30

2014 gav ett nytt svenskt rekord i vallöftesgivande. Se listan här!

Detta inlägg är författat av Christian Björkdahl och Elin Naurin. *** Valrörelser innebär diskussioner om vallöften. Som vallöftesforskare ligger vi dock ofta en mandatperiod efter den samhälleliga diskussionen.

Politologerna - 07 dec 15 kl. 08:00

Lucka #7. Vallöften kan försvåra politiska kompromisser

I ett tidigare inlägg skrev jag att svenska politiker tycker att partier i styrande position oftast uppfyller sina vallöften. Vallöften ger på så vis en tydlig bild av vad partierna vill göra efter valet, enligt politikerna själva. Men trots en positiv grundsyn på vallöftens trovärdighet så ser politiker också negativa konsekvenser av sitt vallöftesgivande.

Politologerna - 26 mar 15 kl. 06:00

Om ROT-avdraget och Löfvens vallöftesdilemma

Efter att regeringen har meddelat att ROT-avdraget ska sänkas från 50 till 30 procent har det talats om att Socialdemokraterna bryter ett viktigt vallöfte (här och här till exempel). Samtidigt har andra hävdat att reformen är i linje med Miljöpartiets vallöften. Här är några snabba tankar kring vad vallöftesforskningen kan hjälpa till med i diskussionen.

Politologerna - 03 dec 15 kl. 08:00

Tycker politiker att vallöften uppfylls?

I tidigare inlägg här på Politologerna har jag skrivit om att partier i regeringsställning tar löften som ges i valmanifest på allvar och att väljare ser på vallöften på andra vis än vad forskare ofta gör. Tre inlägg i Politologernas julkalender 2015 ska nu ägnas åt politikers uppfattningar om vallöften. Politiker har nämligen en betydligt mer positiv bild av vallöften än vad väljare har.

YLE - 11 mar 17 kl. 17:41

Partiernas luddiga vallöften riskerar sänka valdeltagandet

Vallöften och kommunalval är en problematisk kombination. Konkreta vallöften med tydlig lokal förankring skulle öka väljarnas förståelse för vad kommunerna besluter om och få folk att rösta mer. Ändå vågar partierna sällan ge konkreta löften.

Politologerna - 30 dec 13 kl. 08:00

Om svenska regeringars vallöften 1994-2010

I en ny artikel i West European Politics drar jag slutsatsen att svenska regeringar uppfyller fler vallöften än vad andra demokratiska regeringar gör. Svenska väljare har de senaste åren haft större anledning än väljare i andra länder att noggrant överväga de vallöften som givits i partiers valmanifest. Jag ska ägna två korta blogginlägg åt artikeln.

Politologerna - 12 sep 14 kl. 08:00

Har regeringen Reinfeldt uppfyllt sina vallöften från 2010?

I våras genomförde tidningen Riksdag och Departement (RoD) en ambitiös genomgång av samtliga vallöften i Alliansens gemensamma valmanifest från 2010. Listan över vallöften kommer från valforskningsprogrammet vid Göteborgs universitet och granskningen ger ett värdefullt bidrag till den vallöftesforskning som bedrivs sedan ett antal år tillbaka vid statsvetenskapliga institutionen. Eftersom Riksdagen har beslutat att lägga ner tidningen Riksdag och Departement (se här ett inlägg om det okloka i detta beslut) går resultatet av undersökningen inte att komma åt via internet längre.

Politologerna - 30 nov 14 kl. 08:00

Partierna har kraftigt ökat sitt vallöftesgivande

                      Detta inlägg är författat av Niklas Håkansson och Elin Naurin                                                                                 **** Politiska ledare har i alla tider svurit att uppfylla löften till folket. I utgrävningar av Pompeji har arkeologerna hittat valslogans på husväggarna. Någon av dem lär lova billigare bröd, någon annan gratis bastu.

Fler nyheter från YA

YA - 15 minuter sedan

Jämställdhet i fokus på Way Out West

Spotify blir officiell partner till årets upplaga av Way Out West. I projektet står låtskrivare och producenter i centrum för att öka jämställdheten i branschen..

YA - 30 minuter sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

En kvinna hittades misshandlad vid en bensinstation i Osby under natten. I Kristianstad började en moped brinna på en camping..

YA - 30 minuter sedan

Guatemala nekar till USA-avtal

YA - 1 timme sedan

Australian Open–vinnare vidare i Swedish Ladies: ”Jag vinner gärna”

Tennispubliken i sydöst kommer bli bortskämda med grand slam–vinnare i sommar. Svaneholm Open är bara några veckor bort, men för de som var på plats vid Swedish Ladies under tisdagen, fick tidigt se en grand slam–vinnare i aktion. 16–åriga Clara Tauson vann tidigare i år Australian Open Junior, och tar nu sikte på Swedish Ladies–titeln.

YA - 1 timme sedan

Gräset som ska revolutionera jordbruket odlas utanför Ystad

Det fleråriga vetegräset Kernza har egenskaper som kan förändra mycket av hur jordbruket ser ut idag. Europas första bruksodling av grödan sker på Högestads gods..

YA - 1 timme sedan

Sommarlovet firades med ett dopp i plurret

Nu är sommarlovet här och för många avslutades skolavslutningen med ett besök på stranden. Är vattentempen äntligen badvänlig? Enligt sommarlovsfirarna som YA pratade med verkar svaret vara ett rungande ja..

YA - 1 timme sedan

Bopriserna har ökat brett

Bostadspriserna har vänt uppåt igen. Villapriserna har stigit med 2,6 procent i hela landet under de senaste tre månaderna, och bostadsrätterna har ökat med 1,5 procent, enligt färska siffror från Valueguard..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.