YA > Lokalt

Thursday, 20 June, 15:04

YA - 23 maj 19 kl. 00:01

Man åtalas för rattfylleri
Läs mer på YA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Man åtalas för rattfylleri
YLE - 24 maj 13 kl. 16:19

Offer för rattfylleri: Sorgligt med unga rattfyllerister

Unga rattfulla är i farozonen för återfall. Det visar en ny analys om rattfylleri från trafiksäkerhetsverket Trafi. Ingvar Helsing miste benet som offer för rattfylleri Tisdagen den 15 augusti år 2006 är Vöråbon Ingvar Helsing på väg till Vasa med motorcykel för att skjutsa sin dotter till en fotbollsmatch.

Nyan - 27 feb 16 kl. 10:00

Rattfylleri straffas med betydligt längre körförbud

Döms du för rattfylleri får du minst ett års körförbud. Döms du för grovt rattfylleri får du minst två års körförbud.

Så ser verkligheten ut när nya körkortslagen träder i kraft på tisdag.

YLE - 30 mar 17 kl. 10:04

Narkotikabrott, rattfylleri och misshandel - flera kommunalvalskandidater har färska domar

En sannfinländsk kandidat i Esbo dömdes i januari för misshandel efter att ha tagit stryptag på sin sambo. En kandidat på Paavo Väyrynens lista "Terve Helsinki" dömdes i fjol för sex olika trafikbrott medan en piratpartist i Helsingfors dömts för användning av amfetamin. Få kandidater har berättat om sin färska dom för partiet.

YLE - 12 feb 13 kl. 08:48

Rattfylleri ger ofta milda domar

Domstolarna har under de senaste åren gett milda domar till rattfyllerister om man jämför med lagens maximistraff. För vanligt rattfylleri är det vanligast att man får böter, medan grovt rattfylleri ofta leder till fängelsestraff eller samhällstjänst. År 2011 var det överlägset vanligaste straffet för vanligt rattfylleri böter.

YLE - 28 maj 16 kl. 13:31

Grovt rattfylleri i Vasa och Jakobstad

Polisen i Österbotten genomförde flera trafikkontroller under natten mellan fredag och lördag. I Jakobstad blåste en man över gränsen för grovt rattfylleri, det vill säga 1,2 promille. Polisen utreder brottet som grovt rattfylleri.

YLE - 02 okt 16 kl. 11:12

Flera fall av grovt rattfylleri i Österbotten

I Karleby, Jakobstad och Vasa har flera bilförare blåst över gränsen för grovt rattfylleri under veckoslutet. I Karleby backade en kvinnlig bilist in en annan bil på lördag förmiddag och smet från platsen. När en polispatrull fick tag på kvinnan blåste hon 2,13 promille.

YLE - 02 okt 16 kl. 11:12

Flera fall av grovt rattfylleri i Karleby och Jakobstad

I Karleby och Jakobstad har flera bilförare blåst över gränsen för grovt rattfylleri under veckoslutet. I Karleby backade en kvinnlig bilist in en annan bil på lördag förmiddag och smet från platsen. När en polispatrull fick tag på kvinnan blåste hon 2,13 promille.

Kristianstadsbladet - 31 aug 11 kl. 16:45

Bandidosledare dömd för rattfylleri

En 38-åring, som enligt polisen leder Bandidos i Kristianstad, har dömts för rattfylleri. Samtidigt friades han från två åtal.
I förra veckan kunde rättegången, som ställts in fyra gånger, genomföras i Ystads tingsrätt.

Nyheter 24 - 14 aug 13 kl. 10:56

V-politiker åtalas för grovt rattfylleri: "Det var ren dumhet"Grovt rattfylleri

En vänsterpartistisk kommunfullmäktigeledamot, och ersättare i kommunstyrelsen i en stad i Västerbotten, stoppades polisen i mitten av juli när han kom körandes på en gata i stadens centrum. Det visade sig då att han hade hela 1,87 promille i blodet ? och mannen, som är i 50-årsåldern, åtalas nu för grovt rattfylleri.

YLE - 14 sep 13 kl. 12:38

Flera fall av rattfylleri och misshandel i Jakobstad och Karleby

Polisen i Karleby Jakobstad var upptagna med flera fall av rattfylleri och misshandel natten till lördag. Bland annat blåste en 15-årig flicka i Jakobstad 0,65 promille och en 15-årig pojke i Karleby 1,38 promille i polisens alkometer. I Jakobstad körde den 15-åriga flickan moped på Itälä skolas gård då hon stoppades av polisen.

Västerbottens Folkblad - 27 feb 14 kl. 15:01

Fängelse för grovt rattfylleri

Mannen har upprepade gånger dömts för rattfylleri. Nu döms inlandsbon för femte gången för rattfylleri. Nu blir det fängelse.

Fler nyheter från YA

YA - 1 timme sedan

Museet behöver hjälp med donerad bildskatt

13 000 bilder på människor, platser, företag och celebriteter – men få noteringar om vem eller vad de föreställer. Nu behöver Regionmuseet i Kristianstad hjälp av allmänheten att reda ut vad den omfattande donationen egentligen berättar. .

YA - 9 timmar sedan

Yrkesliv: Slutar på jobbet – efter nästan 50 år

På torsdagen går han ut genom dörren han gick in igenom som 16-åring. Efter 49 år på samma företag går Kjell Bentzen i pension, liksom kollegan Jörgen Kristell som jobbat hos Bil Bengtsson nästan lika länge..

YA - 20 timmar sedan

Nynazist åtalas för hets mot Cake cowboy

”Perverterade pedofiler skall icke få normaliseras!” skrev nynazistiska Nordiska motståndsrörelsen efter stölden av en en regnbågsflagga från konditoriet Cake cowboy i Kivik. Nu åtalas den ansvarige utgivaren för hets mot folkgrupp..

YA - 22 timmar sedan

Olycka i centrum – tre bilar inblandade

Fem personer var inblandade i onsdagseftermiddagens seriekrock..

YA - Igår: 13:07

Bilist bestulen på bensin

När mannen kom ut till bilen i måndags hade någon brutit upp tanklocket..

YA - Igår: 13:08

Rörelsehindrad bestulen på parkeringstillstånd

När mannen kom tillbaka till bilen var tillståndet borta..

YA - Igår: 13:09

Kvinna bestulen på rollator

När kvinnan skulle gå ut var hennes rollator borta..

YA - Igår: 13:10

Fler båttankar stulna

Nu har ännu en båtägare anmält att han blivit bestulen på sin bränsletank..

YA - Igår: 15:26

Tv: Här övar soldaterna på Ravlunda

Det är 47:e året i rad som övningen Baltops genomförs och Sverige har deltagit sedan 1995. I år deltar närmare 10 000 officerare, soldater och sjömän, fördelade på ett 40-tal örlogsfartyg och runt 40 stridsflyg och helikoptrar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.