SVT > Inrikes

Tuesday, 25 June, 00:11

SVT - 22 maj 19 kl. 21:23

Avgörande datumen i pedofilhärvanRedan för tre år sedan fick polisen ett första tips om en av de nu åtalade personerna i det omfattande pedofilnätverket. Men då, en vårdag 2016, stämplades ärendet som “prio 2” och ingenting hände. SVT Nyheter har sammanställt hur härvan rullades upp – här följer alla avgörande datum..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
SVT Nyheter

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Avgörande, datumeni , pedofilhärvan
Expressen - 16 sep 14 kl. 13:19

Polischefen avgår efter pedofilhärva

Polisen ignorerade anmälningarna om barnsexbrott och våldtäkter. När den omfattande pedofilhärvan nu rullas upp tvingas polischefen avgå. ”Jag känner att det är rätt, med hänsyn till offren”, säger han i ett pressmeddelande, enligt Guardian.

Kristianstadsbladet - 10 nov 12 kl. 22:35

BBC-chef avgår efter pedofilhärva


BBC:s högste chef George Entwistle avgår i kölvattnet av den kritik som mediebolaget fått efter pedofilihärvan som rullats upp efter tv-stjärnan Jimmy Saviles död.Efter Saviles död förra året har personer trätt fram och antytt att han var ledande i en "pedofilliga" med skyldiga högt upp i både politiken och nöjesvärlden. BBC anklagas för att ha försökt tysta ned det hela.

Nyhetskanalen - 10 nov 12 kl. 22:40

BBC- chef avgår efter pedofilhärva

BC:s högste chef George Entwistle avgår i kölvattnet av den kritik som mediebolaget fått efter pedofilihärvan som rullats upp efter tv-stjärnan Jimmy Saviles död.Efter Saviles död förra året har personer trätt fram och antytt att han var ledande i en "pedofilliga" med skyldiga högt upp i både politiken och nöjesvärlden. BBC anklagas för att ha försökt tysta ned det hela.

Expressen - 10 nov 12 kl. 22:57

BBC:s högste chef avgår efter pedofilhärva

STOCKHOLM. BBC:s högste chef George Entwistle avgår i kölvattnet av den kritik som mediebolaget fått efter pedofilihärvan som rullats upp efter tv-stjärnan Jimmy Saviles död..

BT - 10 nov 12 kl. 23:08

Pedofilhärva tvingar BBC-chef avgå

Det brittiska mediebolaget BBC:s högste chef George Entwistle avgår efter bara två månader på posten. Han lyckades inte hantera pedofilskandalen som rullades upp efter tv-stjärnan Jimmy Saviles död.
Pedofilhärvan har skakat det 90-åriga statsfinansierade mediebolaget i grundvalarna.

Alingsås tidning - 08 nov 18 kl. 07:26

Mycket kvar att nysta i ABC-härvan

Nu har det gått över ett år sedan ABC-härvan rullades upp. Men det finns inga tecken på att de juridiska processerna står inför något avgörande inom kort. Däremot har den före detta näringslivschefen ingått en facklig förlikning med Alingsås kommun.

Expressen - 15 okt 18 kl. 06:30

Falcon-härvan: Hemligheterna låsta i mobiltelefonerna

Flera mobiltelefoner – tillhörande nyckelpersonerna i härvan med det skandalomsusade pensionsbolaget Falcon Funds – bär fortfarande på sina hemligheter.Det gäller affärsmannen Emil Amir Ingmanson och hans affärskollega där polisen inte lyckats knäcka koderna och ta sig in i deras mobiltelefoner.På måndagen inleds försöket att få de två männen utlämnade från Storbritannien.

YLE - 30 nov 16 kl. 10:34

Fackavdelning vid PAM hotar med politisk strejk med anledning av Yle-Sipilähärvan

Servicefacket PAM:s fackavdelning för Keskos anställda förbereder sig för en politisk strejk med anledning av påståendena om att statsministern skulle ha idkat påtryckning på Yle. Vid sitt ledningsmöte i morse beslöt fackavdelningen att gå till kamp för yttrandefriheten, Yles anställda och pressens och mediernas frihet. Fackavdelningen säger att en fri press är grundbulten i ett demokratiskt samhälle.

YLE - 30 nov 16 kl. 10:34

Fack hotar med politisk strejk med anledning av Yle-Sipilähärvan

Servicefacket PAM:s fackavdelning för Keskos anställda förbereder sig för en politisk strejk med anledning av påståendena om att statsministern skulle ha idkat påtryckning på Yle. Vid sitt ledningsmöte i morse beslöt fackavdelningen att gå till kamp för yttrandefriheten, Yles anställda och pressens och mediernas frihet. Fackavdelningen säger att en fri press är grundbulten i ett demokratiskt samhälle.

YLE - 23 mar 17 kl. 14:35

Atte Jääskeläinen avgår inte - Yles vd ger sitt stöd

Direktören för Yles finskspråkiga nyhets- och aktualitetsverksamhet Atte Jääskeläinen ser allvarligt på Opinionsnämnden för massmediers beslut men kommer inte att avgå. – Opinionsnämnden för massmedier fattade sitt fällande beslut med rösterna 6–6, så det var inget lätt beslut för Opinionsnämnden, säger Atte Jääskeläinen. Domen var ändå fällande eftersom ordförande Elina Grundsröms röst avgjorde den jämna omröstningen.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

IOK-ledamoten Stefan Holm om att Sverige blir utan OS 2026

Före detta höjdhopparen och världsstjärnan Stefan Holm är en av Sveriges två IOK-ledamöter på plats i Lausanne, Schweiz, där värdskapet för vinter-OS 2026 avgjordes under måndagen. Han är besviken över resultatet. – Vi hade mått väldigt bra av att ha ett mål på lång sikt och satsa mot tillsammans, säger Stefan Holm i SVT:s Aktuellt..

SVT - 1 timme sedan

Säpochefen: ”Gör det straffbart att inneha terrorpropaganda”

Regeringen bör utreda om det ska bli straffbart att inneha och se på terrorpropaganda, skriver Säpochefen Klas Friberg på DN Debatt. Säkerhetspolisen har i dagarna också lämnat en hemställan till regeringen om att tillsätta en sådan utredning..

SVT - 2 timmar sedan

Expert efter dödsfallen på Vättern: Kan bli flera dödsfall i gasololyckor

Det är fortfarande oklart vad som hände med paret som avled på en båt i Vättern i helgen. Men misstankarna om en gasololycka kvarstår. – Det ser ut att bli ett dramatiskt år med flera dödsfall i gasololyckor, säger Ben Bock, chef för säkerhets- och teknikfrågor på branschorganisationen Energigas Sverige..

SVT - 2 timmar sedan

Blandade reaktioner på stan efter OS-missen

Vissa tyckte det var mycket trist att Sverige inte får arrangera vinter-OS 2026. Andra menar att kostnaderna nog skulle bli för stora och var rätt glada att vi slipper. När SVT frågade folk ute på stan efter Sveriges OS-miss var reaktionerna blandade..

SVT - 3 timmar sedan

Bullens varmkorv återkallas

HK Scan återkallar en sändning av Bullens varmkorv på grund av ett produktionsfel. Det gäller förpackningar på 2,2 kilo med bäst före-datum i februari 2022..

SVT - 5 timmar sedan

Politikerna reagerar på OS-beskedet

Det stod mellan Sverige eller Italien. Vid klockan 18 kom beskedet från IOK-delegaterna att det blir Milano som får arrangera vinter-OS 2026..

SVT - 7 timmar sedan

Liberalernas valberedning presenterar sitt förslag

Under måndagseftermiddagen presenterar Liberalernas valberedning sitt förslag på kommande partiledare. Valet står mellan de två återstående kandidaterna Nyamko Sabuni och Erik Ullenhag. Beskedet väntas komma runt 17-tiden..

SVT - 7 timmar sedan

Så ser planerna ut för vinter-OS i Sverige

Sveriges planer för vinter-OS och Paralympics 2026 sträcker sig från Lettland till Åre, med epicentrum i centrala Stockholm. Om Sverige får arrangera OS väntas tusentals besökare och idrottare under de 17 dagar som spelen pågår. Så här ser planerna ut..

SVT - 13 timmar sedan

Värmevarningar i Europa – SVT:s meteorolog: ”Människor kan definitivt dö”

Värmeböljan som har dragit in över Europa kommer att hålla i sig och extremvädret har resulterat i att flera värmevarningar har utfärdats. Men i Sverige uteblir de höga temperaturerna..

SVT - 14 timmar sedan

Tidigare släppt kinesisk medborgare gripen igen

Kina ville ha honom utlämnad, men Högsta domstolen i Sverige sa nej. Förra veckan släpptes han på fri fot, men nu har han gripits igen, uppger Aftonbladet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.