DI > Ekonomi

Wednesday, 19 June, 06:42

DI - 22 maj 19 kl. 20:42

Tories gruppledare i parlamentet avgår i protest mot Mays brexitavtalAndrea Leadsom, ledare för det brittiska regeringspartiet Tories i parlamentets underhus, hoppar av regeringen i protest mot Theresa Mays brexitplan..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Mays, Leadsom, Tories, Theresa Mays

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tories, gruppledarei , parlamentet, avgåri , protestmot , Mays, brexitavtal
Affärsvärlden - 29 nov 16 kl. 07:14

Parlamentet avgör hur länge Park Geun-hye sitter kvar

Sydkoreas president Park Geun-hye uppgav i ett TV-sänt tal på tisdagen att hon kommer att låta landets parlament avgöra hur länge till hon ska stanna på sin post. Om parlamentet kan hitta en plan för en säker maktövergång kommer hon att avgå. Det rapporterar Bloomberg News..

NSD - 21 jun 12 kl. 19:11

Halva parlamentet avgår i Kuwait

Mer än hälften av Kuwaits parlamentsledamöter har avgått, i protest mot ogiltigförklarandet av ett val som gav den islamistledda oppositionen en majoritet..

Skånskan - 01 jul 16 kl. 14:00

För guds skull, avgå Jeremy Corbyn

Opinion Storbritanniens premiärminister David Cameron avgick efter Brexit-sidans vinst. Det var rätt beslut inte minst eftersom han drog igång hela processen genom ett vallöfte.
Labours ledare Jeremy Corbyn har dock inte visat samma självinsikt.

DI - 14 jan 19 kl. 14:25

Torypartiets gruppledare avgår inför brexitomröstningen

Gareth Johnson, gruppledare för premiärminister Theresa Mays konservativa parti i det brittiska parlamentet, avgår från sin post. I ett brev på Facebook skriver han att han inte kan stödja regeringens brexitavtal med EU..

NT - 19 okt 12 kl. 20:11

Toppolitiker avgår efter polisbråk

Den konservative brittiske toppolitikern Andrew Mitchell lämnade på fredagen sitt uppdrag som gruppordförande för Tories i parlamentet och sin plats i regeringen efter ett kontroversiellt bråk med polis utanför premiärminister David Camerons hem på 10 Downing Street i London..

EU-Parlamentet - 02 jul 14 kl. 14:47

Pressmeddelande - Debatt om toppmötet: lyssna på väljarnas rop på förändring, säger parlamentet

Plenarsammanträde : EU:s politik måste ta hänsyn till väljarnas rop på förändring. Det var budskapet från de flesta politiska gruppledare när parlamentet under onsdagsmorgonen debatterade resultatet av EU-toppmötet 26-27 juni. Flera ledamöter kritiserade "business as usual"-attityden på toppmötet.

EU-Parlamentet - 01 feb 17 kl. 12:00

Pressmeddelande - Parlamentet debatterar det amerikanska inreseförbudet med Mogherini

Plenarsammanträde : I dag cirka klockan 15:00 väntas parlamentets politiska gruppledare debattera den exekutiva order som skrevs under av USA:s president Donald Trump i fredags, och som innebär ett förbud med omedelbar verkan för medborgare i sju länder i Afrika och Mellanöstern att resa in i USA. EU:s utrikeschef Federica Mogherini deltar också i debatten, och ska göra ett uttalande om det amerikanska inreseförbudet.

Källa : © Europeiska unionen, 2017 - EP.

EU-Parlamentet - 01 feb 17 kl. 18:05

Pressmeddelande - Parlamentet fördömer starkt det amerikanska inreseförbudet

Plenarsammanträde : Parlamentets politiska gruppledare reagerade på onsdagen starkt mot USA:s president Donald Trumps undertecknande av den exekutiva order som förhindrar medborgare i sju länder från att resa in i USA. De flesta ledamöter beskrev inreseförbudet som godtyckligt och i strid med västeuropeiska demokratiers värderingar, till exempel frihet, icke-diskriminering och solidaritet.

Källa : © Europeiska unionen, 2017 - EP.

EU-Parlamentet - 23 jun 16 kl. 12:40

Pressmeddelande - Internationella skilsmässor: nya regler för att avgöra pars egendomstvister

Plenarsammanträde : Nya regler som slår fast vilket lands domstol som ska få avgöra egendomstvister i samband med dödsfall eller skilsmässor mellan internationella par eller registrerade partnerskap i gränsöverskridande situationer antogs av kammaren på torsdagen. Dessa regler sätter stopp för parallella rättsförfaranden i olika EU-länder, som kan kosta upp till 1, 1 miljarder euro varje år. Reglerna gäller i de 18 länder som har valt att ansluta sig till detta fördjupade samarbete, däribland Sverige.

EU-Parlamentet - 28 apr 15 kl. 14:48

Pressmeddelande - Parlamentet ger klartecken till skifte till avancerade biobränslen

Plenarsammanträde : Gränser för hur mycket biobränsle som får tillverkas av odlade grödor och omställning till alternativa källor som avfall, restprodukter och alger är huvuddelar i en ny lag om biobränslen som parlamentet antog på tisdagen. Syftet med lagen är att minska utsläppen av växthusgaser orsakade av att jordbruksmark alltmer används för att odla biobränslegrödor. Lagtexten har förhandlats fram mellan EU-ländernas ministerråd och parlamentet, lett av Nils Torvalds (Svenska Folkpartiet, Finland).

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Räntor & valutor: Stabil dollar inför Fed-besked

Dollarn handlas nära högsta nivån på två veckor på onsdagen efter att ha fått stöd under tisdagen av oväntat duvaktiga toner från ECB-håll. .

DI - 15 minuter sedan

Morgonkoll: Handelshopp ger börsfest i Asien

Asienbörserna stiger på bred front med Hongkong i spetsen. Handelskänsliga teknikaktier driver på..

DI - 30 minuter sedan

Statsvetare: Trump vill vinna genom att göra samma sak som 2016

En uppfräschad slogan – kanske. Det var en av få nymodigheter i Donald Trumps tal när han officiellt sparkade i gång kampanjen för att bli återvald som USA:s president. ”Uppenbarligen tror han att han kan vinna 2020 genom att göra exakt samma sak som 2016”, säger statsvetaren Chris Galdieri..

DI - 45 minuter sedan

Prisglädje på bomarknaden – ”ökad optimism över hela landet”

Priskurvan för bostäder pekar piggt uppåt. Tydligast är ökningen i landets tre storstadsregioner, med Malmö i täten. ”Vi ser en ökad optimism över hela landet.

DI - 1 timme sedan

Ekonomin i fokus när Trump lanserar sin kampanj

NEW YORK. I sin omvalskampanjlansering på tisdagen fokuserade Donald Trump till stor del på uppfyllda vallöften och den starka ekonomin, snarare än på nya löften. Han ägnade också mycket tid åt att kritisera Demokraterna, som fortsatt har ett rejält övertag i opinionsundersökningarna..

DI - 1 timme sedan

Konstsamlare säljer fastigheter värda 600 miljoner på auktion

En av de största offentliga auktionerna av sitt slag äger rum i Malmö senare i höst. Totalt rör det sig om om åtta fastigheter till ett totalt värde på 600 miljoner kronor..

DI - 1 timme sedan

Detta händer onsdagen den 19 juni

På onsdagen är det dags för klädkedjan MQ att rapportera, liksom skidturismbolaget Skistar. Dessutom släpper Valueguard statistik över utvecklingen på bostadsmarknaden i maj och lite senare väntas räntebesked från den amerikanska centralbanken..

DI - 7 timmar sedan

Samling värd 20 Mkr – nu säljer Tom Böttiger sin konst

När företagaren Tom Böttiger kraschade blev konsten hans räddningsplanka. I dag värderas hans samling till över 20 miljoner kronor. Men efter att ha samlat svensk samtidskonst i tre decennier har han fattat ett drastiskt beslut: i höst säljer han allt.

DI - 7 timmar sedan

Huvudvittne i jaktbrottshärvan säger sig ha förfalskat bevis

Ett huvudvittne i den härva om misstänkta jaktbrott i Västmanland som uppdagades i fjol har dragit tillbaka sitt vittnesmål, rapporterar  Aftonbladet..

DI - 8 timmar sedan

Boris Johnson: Storbritannien måste lämna EU 31 oktober

Den förre utrikesministern Boris Johnson anser att Storbritannien måste lämna EU den 31 oktober. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.