Barometern > Nyheter

Tuesday, 25 June, 00:03

Barometern - 22 maj 19 kl. 20:20

Nu ska elever få utbildning i brandskyddUnder två veckor kommer flera lågstadieklasser i Emmaboda och Torsås att få besök av räddningstjänsten. Syftet är att eleverna ska få lära sig mer brandskydd, men också om räddningstjänstens arbete. .
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Emmaboda, Torsås

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu ska elever, , utbildningi , brandskydd
Helsingborgs Dagblad - 16 maj 12 kl. 04:00

160 elever riskerar mista utbildning

Drygt 160 elever har blivit antagna till Thorén Business School, en ny gymnasieskola som fått tillstånd att starta i Helsingborg i höst. Men deras skolstart är osäker. Skolan saknar lokaler..

ÖstersundsPosten - 26 jun 16 kl. 14:21

Elever ska utbildas i brandskydd

Förslaget om utbildningen, som sker genom avtal med Jämtlands Räddningstjänstförbund, kommer från en motion som oppositionsrådet Elise Ryder Wikén (M) lämnat in..

Dalarnas tidningar - 12 jan 11 kl. 22:38

Försenade elever får inte stängas ute

[BORLÄNGE] Immanuelskolan har nu ändrat sina regler om försening, så att eleverna får delta på lektionerna oavsett när de kommer. Det var i september som Immanuelskolan kritiserades av Skolinspektionen, för att de skickar ut elever som kommer för sent till lektionerna. Enligt Skolinspektionen har elever rätt till utbildning, och skolor har inte rätt att stänga dem ute..

Barometern - 28 maj 14 kl. 06:43

Utbildning i entreprenörskap gör skillnad och behövs i vårt län

"Det handlar ytterst om alla elevers rätt att få lyckas i skolan och skaffa sig det innehåll som behövs för att drömmar skall bli sanna och framtiden ljus." Trots den mörka bild av svensk skola som tecknas i massmedia så sker det fantastiska stunder av lärande, utveckling och kreativitet varje dag för elever, lärare och rektorer runtomkring i vårt Sverige.
Bortom enstaka nedslag och mätningspunkter så finns det verkligt stora uppdraget: att förbereda våra barn och ungdomar för fortsatta studier, arbetslivet och livet i stort.

YLE - 19 nov 13 kl. 14:42

Färre elever får följder för Axxells utbildningar

Kjell Forsman är koordinator för vägledning och rekrytering vid Axxell i Karis, enklare uttryckt studiehandledare, som måste ha fingret på tidens melodi inom utbildning. Vi måste justera utbildningarna enligt tillgången på elever, säger han. Över 400 elever hade sökt sig till Axxelldagen, som ordnades i Karis med öppet hus.

Regeringen - 30 mar 11 kl. 13:23

Större frihet att välja skola för elever som är döva eller hörselskadade

Döva eller hörselskadade elever ska få större möjlighet att välja utbildning och en särskild satsning åren 2012-2014 på ökad måluppfyllelse är några av förslagen i delbetänkandet Med rätt att välja - flexibel utbildning för elever som tillhör specialskolans målgrupp (SOU 2011:30). Särskilda utredaren Ann-Marie Begler har idag har överlämnat delbetänkandet till Utbildningsdepartementet. SOU 2011:30 Med rätt att välja - flexibel utbildning för elever som tillhör specialskolans målgrupp Pressmeddelande: Större frihet att välja skola för elever som är döva eller hörselskadade Utbildning

GöteborgsPosten - 30 aug 13 kl. 06:00

Rusta upp skolornas brandskydd

Många förskolebarn och elever tillbringar större delen av sin vakna tid i lokaler utan fungerande brandskydd. Så kan det inte fortsätta i en stad som upplevt den fasanfulla Backabranden, skriver skolförälder Björn Augustson..

Alliansfritt Sverige - 26 aug 14 kl. 11:22

Välfärdsoligark tycker vi satasar för mycket på svaga elever

Nu är alla med andelar i den skattefinansierade privata välfärden ute och valkampanjar. Det är stora pengar på spel. Bengt Stillström, grundare till skolkoncernen Academedia, skriver idag en debattartikel som är ett frontalangrepp mot en likvärdig skola.

Regeringen - 12 sep 12 kl. 11:25

409 miljoner kronor på förbättrad utbildning för utrikes födda elever

I budgetpropositionen för 2013 presenterar regeringen insatser på totalt 409 miljoner kronor 2013-2016 för att förbättra utbildningen för utrikesfödda elever. Bland annat utökad undervisningstid för nyanlända elever, lärare ska bli bättre på att stödja utvecklingen i svenska, kartläggning av nyanländas kunskaper, höjd kvalitet i utbildning i svenska för invandrare, information om fritt skolval på andra språk än svenska. Pressmeddelande: Bättre utbildning för utrikes födda elever Promemoria: Ökad undervisningstid för nyanlända Utbildningsdepartementet, Arbetsmarknadsdepartementet,

BT - 13 feb 13 kl. 14:03

Hur ska Borås garantera en likvärdig utbildning?

Sandaredskolan har förskoleklass och årskurs 1?6 med 365 elever. Skolan ska nu spara 2,3 miljoner kronor, rapporterar BT den 5 februari.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

Lindahl hyllas för straffräddningen: "Så grym"

I 69:e minuten tilldelades Kanada en VAR-granskad straff. Då klev Hedvig Lindahl fram med en högklassig räddning och såg till att Sverige vann med 1–0..

Barometern - 1 timme sedan

TT-FLASH: Sverige vidare i VM

Sverige slog Kanada med 1–0 i åttondelsfinalen i fotbolls-VM. Nu väntar Tyskland i kvartsfinalen..

Barometern - 1 timme sedan

Mexiko stärker gränskontrollen mot USA

Mexiko stärker kontrollen med närmare 15 000 soldater och medlemmar ur Nationalgardet mot gränsen i norr för att hindra migranter att försöka ta sig till USA..

Barometern - 1 timme sedan

Storslam för SR:s Barnradion i New York

Barometern - 1 timme sedan

Små rörelser på Wall Street

Barometern - 1 timme sedan

Fotbollsfeber på Gröndals IP: ”Lyfter fram damfotbollen”

Hoppborg, straffskjutning och åttondelsfinalen på storbildsskärm var bara några av de många aktiviteter som IFK Kalmar tillsammans med Kalmar Kommun och Destination Kalmar bjöd på under måndagskvällen. .

Barometern - 2 timmar sedan

Dags befria Notre-Dame från 50 000 rör

Barometern - 2 timmar sedan

Kim och Trump fortsätter hylla varandra

Trots ett spänt politiskt dödläge länderna emellan fortsätter Nordkoreas ledare Kim Jong-Un och USA:s president Donald Trump att skicka vänskapligt sinnade brev till varandra..

Barometern - 2 timmar sedan

Nya tränare till tabelljumbon

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.