DI > Ekonomi

Wednesday, 19 June, 07:27

DI - 22 maj 19 kl. 20:14

Hållbarhet kräver mod – och kanske lite revolutionDet senaste året har Agenda 2030 - till sist - hamnat på agendan. Överallt talas det om hur vi ska bli målmedvetna och bidra till en hållbar värld, i näringslivet, politiken och högskolan. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Agenda

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hållbarhet, kräver, modoch kanske , lite, revolution
Helsingborgs Dagblad - 26 jan 19 kl. 09:00

Hållbarhet kräver nya finansieringskanaler

Davos sätter fokus på ett akut behov av hållbarhet. Men var ska pengarna komma ifrån? Christer Nylander tror på statlig finansiering och penningproduktion..

Sydsvenskan - 20 jun 12 kl. 06:30

Hållbarhet kräver utbildning

För att lyckas måste FN:s toppmöte i Rio utnyttja det faktum att utbildning kan förändra liv och skapa den framtid vi behöver. Det skriver Hirofumi Hirano, Japans utbildningsminister, Lena Ek, Sveriges miljöminister och Irina Bokova, generaldirektör för Unesco..

Skånskan - 28 apr 18 kl. 15:39

”Hållbart behöver inte vara svårt alls”

LUND Sticklingar bytte ägare, det bakades, föreningar informerade om vad de gör och det hölls föredrag och samtal om hållbarhet.På lördagen avslutades universitetets Hållbarhetsvecka med en festivaldag i Stenkrossen med roliga och nyttiga aktiviteter för alla.
Det är tredje året i rad som hållbarhetsfestivalen arrangeras i Lund.

Fria Tidningen - 27 nov 13 kl. 08:05

Hållbarhet och ansvarsfullt företagande i Jönköping

Inrikes Lärande Internationella handelshögskolan i Jönköping ska fokusera mer på hållbarhet framöver..

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Hållbarhet kräver nya sätt att tänka

De kom till Kristinehallen för att diskutera och fundera, för att ta ansvar för en framtid som inte bara är vår.
Falu kommun och Studiefrämjandet i samarbete med initiativtagarna Omställning Falun inbjöd till idéseminarium runt hållbar utveckling med flera programpunkter ? och alla föreläsningar direktsändes på webben..

Skånskan - 24 nov 16 kl. 10:17

Kulturföretag ger nycklar till hållbarhet

ERWP.fif(0)Konstnärliga, kulturella och kreativa verksamheter är viktiga i samhället -på många sätt. De bidrar till innovationer och ger oss nya lösningar till att tackla vår tids utmaningar.

Supermiljöbloggen - 26 mar 14 kl. 10:00

Jessica Cederberg Wodmar: Dags att nyansera hållbarhet och ge mer beröm!

Jag får ofta frågan: Vem är mest hållbar? För att svara på den frågan måste man börja med att definiera hållbar. Det är sällan jag hinner göra den definitionen.

Kristianstadsbladet - 23 sep 14 kl. 16:02

Hållbarhet svår fråga för sparare

Intresset för att handla ekologiskt ökar. Men i sitt sparande ägnar många väldigt lite intresse åt hållbarhetsfrågor.Förvirring om vad som kan definieras som hållbart försvårar för spararna, anser ekonomen Günther Mårder.

TA - 23 sep 14 kl. 16:10

Hållbarhet svår fråga för sparare

Intresset för att handla ekologiskt ökar. Men i sitt sparande ägnar många väldigt lite intresse åt hållbarhetsfrågor.Förvirring om vad som kan definieras som hållbart försvårar för spararna, anser ekonomen Günther Mårder.

BT - 23 sep 14 kl. 16:10

Hållbarhet svår fråga för sparare

Intresset för att handla ekologiskt ökar. Men i sitt sparande ägnar många väldigt lite intresse åt hållbarhetsfrågor. Förvirring om vad som kan definieras som hållbart försvårar för spararna, anser ekonomen Günther Mårder.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Minskad försäljning och fortsatt förlust för krisande MQ

Modebolaget MQ:s omsättning minskade med 8,2 procent till 380 miljoner kronor under det tredje kvartalet. Även resultatet försvagades..

DI - 30 minuter sedan

Rinne rätt in i hetluften – ska hantera brexit och Ryssland

Finland, som tar över EU-ordförandeskapet vid halvårsskiftet, hamnar direkt i hetluften. Brexit och Ryssland är några av de frågor som den nya statsministern, socialdemokraten Antti Rinne, måste hantera..

DI - 30 minuter sedan

Oljejätte evakuerar anställda i Irak efter att två personer skadats av missil

En kortdistansmissil landade intill oljejätten Exxon mobiles högkvarter strax utanför den irakiska staden Basra på onsdagsmorgonen. Ett 20-tal anställda evakueras nu enligt uppgifter till nyhetsbyrån Reuters..

DI - 30 minuter sedan

Ståljätten vinstvarnar och stänger masugnar

Den amerikanska ståltillverkaren US Steel sällade på tisdagskvällen sig de stålbolag som under veckan flaggat för ett svagare andra kvartal. Bolaget meddelar också att det kommer att ta två masugnar ur bruk i USA och en i Europa. .

DI - 1 timme sedan

Räntor & valutor: Stabil dollar inför Fed-besked

Dollarn handlas nära högsta nivån på två veckor på onsdagen efter att ha fått stöd under tisdagen av oväntat duvaktiga toner från ECB-håll. .

DI - 1 timme sedan

Morgonkoll: Handelshopp ger börsfest i Asien

Asienbörserna stiger på bred front med Hongkong i spetsen. Handelskänsliga teknikaktier driver på..

DI - 1 timme sedan

Statsvetare: Trump vill vinna genom att göra samma sak som 2016

En uppfräschad slogan – kanske. Det var en av få nymodigheter i Donald Trumps tal när han officiellt sparkade i gång kampanjen för att bli återvald som USA:s president. ”Uppenbarligen tror han att han kan vinna 2020 genom att göra exakt samma sak som 2016”, säger statsvetaren Chris Galdieri..

DI - 1 timme sedan

Prisglädje på bomarknaden – ”ökad optimism över hela landet”

Priskurvan för bostäder pekar piggt uppåt. Tydligast är ökningen i landets tre storstadsregioner, med Malmö i täten. ”Vi ser en ökad optimism över hela landet.

DI - 1 timme sedan

Ekonomin i fokus när Trump lanserar sin kampanj

NEW YORK. I sin omvalskampanjlansering på tisdagen fokuserade Donald Trump till stor del på uppfyllda vallöften och den starka ekonomin, snarare än på nya löften. Han ägnade också mycket tid åt att kritisera Demokraterna, som fortsatt har ett rejält övertag i opinionsundersökningarna..

DI - 1 timme sedan

Konstsamlare säljer fastigheter värda 600 miljoner på auktion

En av de största offentliga auktionerna av sitt slag äger rum i Malmö senare i höst. Totalt rör det sig om om åtta fastigheter till ett totalt värde på 600 miljoner kronor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.