Västerbottens Folkblad > Nyheter

Thursday, 20 June, 15:43

Västerbottens Folkblad - 22 maj 19 kl. 19:00

[PLUS] Transportforskaren: ”Undanta norra Norrland från flygskatten”Transportforskaren Jonas Åkerman vid Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm menar att....
Läs mer på Västerbottens Folkblad
Läs mer om:
PLUS, Norrland, Jonas Åkerman, Kungliga Tekniska Högskolan, KTH, Stockholm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: PLUS, Transportforskaren, Undanta, norra, Norrlandfrån , flygskatten
Västerbottens Folkblad - 04 mar 11 kl. 16:03

Starkt resultat för Norra skogsägarna

Från minus 97 miljoner till plus 60 miljoner ? Norra skogsägarna gjorde ett starkt resultat trots vikande trävarukonjunktur.Från minus 97 miljoner till plus 60 miljoner ?

HBL - 29 jan 14 kl. 05:00

Parkering för miljoner i Norra hamnen

Kostnaderna för servicen runt det planerade köpcentret i Norra hamnen börjar ta form. Att bygga till exempel parkeringshus kan kräva tre miljoner euro.I kväll ska planläggningsnämnden behandla ett stort ärende, nämligen den ändrade detaljplanen för Norra hamnen.

YLE - 16 apr 14 kl. 18:15

Många visioner om Norra hamnen i Yles enkät

Det var många som ville ge sin syn på hur området kring Norra hamnen i Ekenäs ska se ut i framtiden i Yle Västnylands webbenkät kring planerna (11.4–14.4).

YLE - 25 jul 14 kl. 06:00

Byggfirmor: Norra hamnen säljs billigt

Tomtpriset och bötessumman för bostadsdelen i Norra hamnen i Ekenäs är alldeles för låga. Det säger några större lokala byggföretag som Yle Västnyland har talat med.
Fre 25.

YLE - 25 jul 14 kl. 06:00

Byggherrar: Norra hamnen säljs billigt

Tomtpriset och bötessumman för bostadsdelen i Norra hamnen i Ekenäs är alldeles för låga. Det säger några större lokala byggföretag som Yle Västnyland har talat med. I Norra hamnen planeras både affärslokaler och bostäder.

BT - 20 aug 12 kl. 13:57

Undanta unga från turordningen

Den höga ungdomsarbetslösheten är mänskligt och samhällsekonomiskt ett stort bekymmer. En enkät som Trä- och Möbelföretagen och Skogsindustrierna gjort bland sina medlemsföretag visar att det finns en utbredd vilja att anställa fler unga, men de nuvarande regelverken försvårar dessa rekryteringar. Nu krävs en bred samverkan för att få fler i jobb.

SR - 23 maj 13 kl. 14:37

EU-parlamentet vill undanta kultur från USA-avtal

EU-parlamentet vill undanta europeisk musik- och film-produktion från unionens förhandlingar om ett frihandelsavtal med USA..

YLE - 26 feb 16 kl. 06:44

Bostäderna i Norra hamnen gav Raseborg klirr i kassan

Tekniska sektorn i Raseborg gjorde ett gott resultat i fjol. Fastighetsförsäljningen gick nästan en miljon euro på plus, en stor affär var marken för Norra hamnens nya bostäder. Marken i Norra hamnen inbringade 1,2 miljoner euro till stadens kassa.

HBL - 23 nov 13 kl. 05:00

H&M har avtal om Norra hamnen

Det planerade köpcentret i Norra hamnen har en hyresgäst på kroken, nämligen klädkedjan Hennes & Maurits. Några andra avtal finns ännu inte.Detaljhandelskedjan Clas Ohlson är vagt intresserad, klädkedjan Kappahl är uttalat intresserad och klädkedjan H&M har redan ingått ett avtal.

Kristianstadsbladet - 13 jun 14 kl. 21:36

Guiden till Norra Skåne-gate

I dag träffas hundra grävande journalister i Hässleholm. Här är några av avslöjandena som orsakat turbulensen på Norra Skåne.
Guiden till Norra Skåne gate: 1 Norra Skånes redaktion på Väpnaregatan 6 är spelpjäs för dramat.

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:18

Två kvinnor omhändertagna i centrum

Två kvinnor har omhändertagits i centrala Umeå. Strax efter 18-tiden blev två kvinnor, som är i 25- respektive 35-årsåldern, omhändertagna i centrala Umeå misstänkta för narkotikabrott. Kvinnorna misstänktes vara påverkade av narkotika och fick följa med polisen för provtagning.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:23

[PLUS] Tillbaka efter ett års skadefrånvaro när UIK storsegrade

A-lagsspelaren gjorde comeback efter ett års skadefrånvaro när Umeå IK:s F19 krossade och gick upp....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 21:18

Hon förlänger med Löven

Forwarden blir kvar i Björklöven. Lina Hedlund och Björklöven har kommit överens om en förlängning. Hedlund har spelat SDHL-hockey för SDE men har spenderat de senaste två säsongerna i Björklöven.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:33

[PLUS] Föremålet i Yttersjö var ofarligt

Bomskyddet har nu undersökt det föremål som påträffades på en tomt i Yttersjö. Föremålet var....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:44

Kvinna misshandlad på Nydalahöjd

En kvinna har blivit slagen av en man utomhus. Vid 15-tiden inträffade en misshandel utomhus på Nydalahöjd i Umeå. En kvinna ska ha blivit slagen av en man och enligt uppgifter från polisen har de inte haft någon relation till varandra.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:38

Man misstänks för narkotikabrott

En man misstänks för innehav av narkotika. Vid 18-tiden kontrollerade polisen en man i Skelleftehamn. Mannen är i 25-årsåldern och misstänks nu för narkotikabrott, innehav.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:00

”Utan kärnkraft inga klimatmål”

Den svenska välfärden är beroende av tillförlitliga elleveranser. Att då avskriva kärnkraften är oansvarigt, menar Sverigedemokraternas energipolitiske talesperson, Mattias Bäckström Johansson. Ett mål om helt fossilfri svensk elproduktion är inom räckhåll, detta då produktionen i dag främst kommer från kärnkraft, vattenkraft och väderberoende energislag som vindkraft.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:05

”Norrlandskandidater” ska in på heltid”

Aldrig förr har så många svenskar röstat i EU-valet. Och trots farhågan att valdeltagandet skulle backa i länet, blev resultatet det motsatta. I riket landade det preliminära resultatet på 53,3 procent, i länet låg vi strax under snittet på 52,6 mot fjolårets deltagande på 51,6 procent.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:30

[PLUS] Alpina stjärnor flyttar utomlands

I höst går flyttlasset, då flyttar två av länets alpina stjärnor till Österrike..

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:00

[PLUS] Tonåringarna drömmer om en framtid på hemmaplan

Pendla flera mil varje dag eller första egna lägenheten långt hemifrån. Så ser verkligheten ut för....Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.