DI > Ekonomi

Monday, 24 June, 11:06

DI - 22 maj 19 kl. 15:42

Riksbanken varnar för penningtvättsproblem i nordiska bankerPenningtvättsproblemen i nordiska storbanker kan förutom jätteböter leda till finansieringsproblem, varnar vice riksbankschef Per Jansson. Förtroendet för bankerna står på spel..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Per Jansson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riksbanken, varnarför , penningtvättsproblemi , nordiska, banker
Affärsvärlden - 04 okt 18 kl. 09:37

Birgitte Bonnesen om uppgifterna om penningtvättsproblem

Swedbanks vd Birgitte Bonnesen kommenterar via ett pressmeddelande de uppgifter om penningtvättsproblem som förekom i en Bloomberg-artikel på onsdagen och som förorsakade starka marknadsreaktioner..

Affärsvärlden - 22 maj 19 kl. 15:33

Riksbanken varnar för penningtvättsproblem

Penningtvättsproblemen i nordiska storbanker kan förutom jätteböter leda till finansieringsproblem, varnar vice riksbankschef Per Jansson..

GöteborgsPosten - 22 maj 19 kl. 15:20

Riksbanken varnar för penningtvättsproblem

Penningtvättsproblemen i nordiska storbanker kan förutom jätteböter leda till finansieringsproblem, varnar vice riksbankschef Per Jansson..

PrivataAffärer - 11 apr 19 kl. 10:58

Kepler: Sänker SEB på penningtvättsoro

”SEB har hållits borta från de penningtvättsanklagelser som har träffat Danske Bank, Swedbank och Nordea nyligen. Oron för smittorisk har även påverkat SEB:s aktiekurs. Men i och med att risken för att penningtvättsproblem även kan dyka upp för SEB, som har en baltisk verksamhet som inte är jätteolik Swedbanks, bedömer vi att diskonteringen av denna risk som nyligen har prisats in av marknaden är rimlig”, skriver Kepler.

Sydsvenskan - 11 apr 19 kl. 11:43

Penningtvätt och konjunktur teman på IMF-möte

En oväntat tvär ekonomisk inbromsning och oron för handelskrig och brexiteffekter väntas prägla vårmötena i IMF och Världsbanken, som inleds i dag. Finansminister Magdalena Andersson ska på plats bland annat diskutera penningtvättsproblem med USA-kolleg.

Helsingborgs Dagblad - 11 apr 19 kl. 11:43

Penningtvätt och konjunktur teman på IMF-möte

En oväntat tvär ekonomisk inbromsning och oron för handelskrig och brexiteffekter väntas prägla vårmötena i IMF och Världsbanken, som inleds i dag. Finansminister Magdalena Andersson ska på plats bland annat diskutera penningtvättsproblem med USA-kolleg.

DN - 11 apr 19 kl. 12:55

Magdalena Andersson ska prata penningtvätt på IMF-möte

En oväntat tvär ekonomisk inbromsning och oron för handelskrig och brexiteffekter väntas prägla vårmötena i IMF och Världsbanken, som inleds i dag. Finansminister Magdalena Andersson ska på plats bland annat diskutera penningtvättsproblem med USA-kollegan Steve Mnuchin..

PrivataAffärer - 28 jan 19 kl. 11:09

Chefekonomen varnar för fler regelförändringar på bomarknaden

Läs också: Högre boräntor kan leda till prisfall Nordea: Dämpad tillväxt framöver ”Det är en stor räntekänslighet hos hushållen och priset är så oerhört högt om det går snett”, sade hon vid en pressträff på måndagen. Hon uppmanade Riksbanken och politikerna att vara ”ödmjuka”, eftersom vi nu har det läge vi har. ”Får vi någon utländsk faktor som höjer de internationella r

GöteborgsPosten - 08 maj 19 kl. 15:33

Stärkt myndighetssamverkan mot penningtvätt

Efter flera avslöjanden om omfattande misstänkt penningtvätt i nordiska bankers filialer i Baltikum vill tillsynsmyndigheter i de nordiska och baltiska länderna öka sitt samarbete för att komma åt penningtvätt och finansiering av terrorism..

Realtid - 22 mar 17 kl. 05:00

Bolund lyfter penningtvätten till Nordiska rådet

Samtliga svenska storbanker är nu namngivna i den internationella penningtvätt-härvan med ryska kopplingar. Som en följd av nya detaljerade avslöjanden om enskilda banker kommer finansmarknadsminister Per Bolund (MP) diskutera affären med sina nordiska kollegor på fredag..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Räntor & valutor: Förstärkning för svenska kronan

Europeiska räntor sjunker medan eurons rörelser är begränsade på måndagsförmiddagen. Tyska IFO-index sjönk visserligen i juni, men något mindre än befarat..

DI - 15 minuter sedan

Uppgift: Stämning förbereds mot Alelions dotterbolag – aktien rasar

Kunder till det First North-listade litiumjonbatteribolaget Alelions tyska dotterbolag, som är satt i konkurs, förbereder en gruppstämning mot Alelion, skriver sajten Energyload på söndagen. Aktien faller över 12 procent på måndagen..

DI - 30 minuter sedan

Kina kräver svar om stoppad leverans av Huawei-telefoner

Kinesiska handelsministeriet krävde på måndagsmorgonen svar från det amerikanska fraktbolaget Fedex, som enligt rapporter i datortidningen PC Magazine vägrat leverera Huaweis telefoner till adresser i USA..

DI - 30 minuter sedan

Enersize tar order från Hankook efter pilotprojekt

First North-listade Enersize har fått en order på ett fullskaligt projekt med Hankook Tire Jiaxing efter genomfört pilotprojekt..

DI - 45 minuter sedan

Enersize Oyj erhåller order från kinesiska Hankook för fullskaligt projekt efter framgångsrikt genomförd pilot

Enersize Oyj (”Enersize”) meddelar idag att bolaget avtalat om ett fullskaligt projekt med Hankook Tire Jiaxing Co., Ltd. (”Hankook”) som ett resultat av framgångsrikt genomfört pilotprojekt.

DI - 45 minuter sedan

H&M-aktien drar uppåt på nedåtpressad börs

Stockholmsbörsen vände till minus efter omkring en timmes handel på måndagen, efter att ha stigit med som mest 0,5 procent i öppningen. Defensiva Astra Zeneca parkerade i den röda änden av index och fick sällskap av ett antal verkstadsbolag i botten av storbolagsindexet. H&M, som rapporterar senare i veckan, gick mot strömmen.

DI - 45 minuter sedan

WSJ: San Francisco väntas förbjuda e-cigaretter

San Francisco väntas denna vecka bli första amerikanska stad att förbjuda e-cigaretter, skriver Wall Street Journal..

DI - 45 minuter sedan

PG&E har tagit fram rekonstruktionsplan på över 30 miljarder dollar

Energibolaget PG&E har tagit fram en rekonstruktionsplan under vilken två fonder etableras för betalning av gamla och framtida skogsbränder. Det rapporterar Bloomberg News som tagit del av ett dokument..

DI - 45 minuter sedan

Mentice inleder samarbete med Siemens Healthineers

Medicinteknikbolaget Mentice kommer att samarbeta med Siemens Healthineers. Syftet är att integrera Mentice virtuella patientlösningar i Siemens Healthineers angiografilösningar (avbildningar av insidan av blodkärl och organ, framför allt artärer) för endovaskulära behandlingslösningar..

DI - 1 timme sedan

Sensys Gatso tar tilläggsorder värd 19 miljoner

Sensys Gatso, aktivt inom trafiksäkerhetslösningar, får fortsätta tillhandahålla trafiksäkerhetstjänster till staden Des Moines i Iowa efter en kontraktsförlängning. Kontraktet sträcker sig över tre år med ett förväntat intäktsvärde på cirka 19 miljoner kronor. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.