Supermiljöbloggen > Nyheter

Tuesday, 18 June, 00:47

Supermiljöbloggen - 22 maj 19 kl. 15:30

EU-valet: Hur bra är Kristdemokraternas miljöpolitik?26 maj röstar Sveriges befolkning om vilka som ska representera oss i Europaparlamentet. Men var står partierna egentligen i miljöfrågor? SMB har sammanfattat resultaten från fyra viktiga granskningar. Idag är det dags för Kristdemokraterna.
För att få koll på EU-kandidaternas miljöpolitik har vi sammanställt resultat från valgranskningar gjorda av Naturskyddsföreningen, WWF, Extrakt och CAN Europe.
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
Kristdemokraternas,  sveriges, Europaparlamentet, SMB, Kristdemokraterna, EU,  naturskyddsföreningen, WWF,  CAN Europe, Naturskyddsföreningen, Sellström, Lars Adaktusson,  naturskyddsföreningens, Partiet, Naturskyddsföreningens, Extrakt, Skyttedal,  kristdemokraterna, Röstat, Övriga, CAN Europe Paraplyorganisationen, CAN, CANs, Sverigedemokraterna, Moderaterna,  KD, KDs, Sara Skyttedal, David Lega, Liza-Maria Norlin, KDs EU,  EU, Skyttedal David Lega Liza-Maria Norlin, Sveriges

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU-valetHur , braär , Kristdemokraternas, miljöpolitik
Supermiljöbloggen - 22 maj 19 kl. 12:10

EU-valet: Hur bra är Feministiskt initiativs miljöpolitik?

26 maj röstar Sveriges befolkning om vilka som ska representera oss i Europaparlamentet. Men var står partierna egentligen i miljöfrågor? SMB har sammanfattat resultaten från fyra viktiga granskningar.

Supermiljöbloggen - 23 maj 19 kl. 08:27

EU-valet: Hur bra är Sverigedemokraternas miljöpolitik?

26 maj röstar Sveriges befolkning om vilka som ska representera oss i Europaparlamentet. Men var står partierna egentligen i miljöfrågor? SMB har sammanfattat resultaten från fyra viktiga granskningar.

Supermiljöbloggen - 21 maj 19 kl. 16:58

EU-valet: Hur bra är Vänsterpartiets miljöpolitik?

26 maj röstar Sveriges befolkning om vilka som ska representera oss i Europaparlamentet. Men var står partierna egentligen i miljöfrågor? SMB har sammanfattat resultaten från fyra viktiga granskningar.

Supermiljöbloggen - 24 maj 19 kl. 13:24

EU-valet: Hur bra är Socialdemokraternas miljöpolitik?

26 maj röstar Sveriges befolkning om vilka som ska representera oss i Europaparlamentet. Men var står partierna egentligen i miljöfrågor? SMB har sammanfattat resultaten från fyra viktiga granskningar.

Supermiljöbloggen - 17 maj 19 kl. 17:40

EU-valet: Hur bra är Miljöpartiet för miljön?

26 maj röstar Sveriges befolkning om vilka som ska representera oss i Europaparlamentet. Men var står partierna egentligen i miljöfrågor? SMB har sammanfattat resultaten från fyra viktiga granskningar.

Supermiljöbloggen - 31 jan 15 kl. 16:06

Recension: Miljöpolitik för moderater

Mattias Svensson bjuder på uppfriskande läsning för alla andra som förstår miljöfrågornas allvar och är öppna för konstruktiva lösningar. Svensk miljödebatt hamnar ofta till vänster. Den svenska borgerligheten har ofta lämnat walk over i miljöfrågor och istället gjort det till sitt paradnummer att dela ut hamburgare på vegetariska skoldagar, vara emot höjd bensinskatt och ta strid för både flygplatser och jättemotorvägar.

Supermiljöbloggen - 29 okt 13 kl. 17:52

Om du trodde SD:s invandringspolitik var konstig ? kolla in deras miljöpolitik

När Sverigedemokraterna blir granskade handlar det ofta om helt andra saker än miljö. På deras hemsida hittar vi rubriken "Partiet för en seriös klimatpolitik". Intressant!

Supermiljöbloggen - 03 feb 15 kl. 08:40

Mattias Goldmann, Fores: ”Vi välkomnar Miljöpolitik för socialdemokrater”

”Den svenska borgerligheten har ofta lämnat walk over i miljöfrågor och istället gjort det till sitt paradnummer att dela ut hamburgare på vegetariska skoldagar, vara emot höjd bensinskatt och ta strid för både flygplatser och jättemotorvägar. Få konstruktiva förslag har hörts”. Orden är från Supermiljöbloggens recension av Mattias Svenssons bok Miljöpolitik för moderater, men rimmar väldigt väl med vår analys och vår grund för att ge ut boken.

Supermiljöbloggen - 30 mar 14 kl. 10:25

Svarta listan: regeringens miljöpolitik missar målen

Tankesmedjan Cogito riktar i en rapport skarp kritik mot regeringens miljöpolitik på 18 områden. Vi har rotat i våra arkiv och hittat en hel del. Här är listan på alla 18 punkter Cogito kritiserar regeringen på, med länkar till tidigare artiklar vi på Supermiljöbloggen skrivit: Regeringen har låga ambitioner och otydliga mål för klimatpolitiken
- Ännu ingen plan för regeringens klimatfärdplan Regeringen verkar inte för tillräckliga klimatmål inom EU
- Därför säger regeringen nej till tre klimatmål
- Regeringens "tydliga och ambitiösa" linje i klimatfrågan ifrågasätts
- SMB avslöjar: Centern överkörda av Moderaterna i frågan om klimatmål i EU Regeringen genomför inte föreslagna åtgärder från sina egna klimatutre

YA - 29 maj 17 kl. 00:01

Hon ska forma Centerns miljöpolitik

Kristina Yngwe (C) ska leda utvecklingen av Centerns miljöpolitik inför valet 2018..

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - 12 timmar sedan

Käppar i hjulet för Sveriges värsta utsläppare: Preemraff ska prövas igen

I förmiddags gav Mark- och miljödomstolen sitt besked: utbyggnaden av Preemraff ska prövas igen i domstol. Planerna på att fördubbla utsläppen från oljeraffinaderiet i Lysekil kan därmed stoppas. Nya huvudförhandlingar kommer preliminärt hållas i början av 2020.

Supermiljöbloggen - I förrgår: 14:54

Värmebölja skördar dödsfall i Indien

Temperaturer har nått uppemot 50 grader på olika platser i landet och uppemot 36 personer har mist livet som direkt följd av värmen. I huvudstaden New Delhi så har de högsta temperaturerna för juni månad på 48 grader uppmäts. Enligt Anshu Priya, talesperson för myndigheten för katastrofhantering i Indien, så är detta en av de längsta värmeböljorna i Indiens moderna historia.

Supermiljöbloggen - I förrgår: 14:26

Chernobyl – En serie i tiden

Bara en vecka efter att Moderaterna gått till EU-val på parollen mer kärnkraft i EU, släpptes det första avsnittet av den nya dramadokumentären Chernobyl på streamingtjänsten HBO. Vår kulturredaktör Joel Gordon Hultsjö har sett serien, och ser en helaktuell serie mitt i samtiden. Den femdelade miniserien Chernobyl visar en av världens mest kända människoskapade katastrofer.

Supermiljöbloggen - 11 jun 19 kl. 10:00

Engelsk matvarujätte börjar med förpackningsfritt

Att plast och onödiga förpackningar medför ett smörgåsbord av miljö- och klimatproblem är väl känt. Nu tar en av Storbritanniens största matvarukedjor, Waitrose, ett stort kliv och utforskar möjligheten att ta bort förpackningarna helt och hållet. Butiker som specialiserar sig på förpackningsfria varor har funnits länge, men hittills oftast i periferin och med den snäppet mer ambitiösa shopparen i fokus.

Supermiljöbloggen - 10 jun 19 kl. 18:35

Finland ska bli koldioxidneutralet 2035

Finlands nya regering har satt ett nytt ambitiöst mål för landets växthusgasutsläpp och ska genomföra det med hjälp av en ordentlig ökning av investeringar i välfärd och järnvägsnätet. Landets nya premiärminister, den socialdemokratiska partiledaren Antti Rinne, menar att det är dags att "investera i framtiden" efter ett val där klimatkrisen var de finska väljarnas främsta oro. Även miljöorganisationer är positiva till programmet.

Supermiljöbloggen - 10 jun 19 kl. 18:11

Dramat kring Preemraff: domstolen skjuter upp beslut

Mark- och miljödomstolen skjuter upp beslutet om utbyggnaden av oljeraffinaderiet Preemraff i Lysekil igen. Nu är det istället 17 juni vi får veta om Preem får bygga Sveriges värsta utsläppare på västkusten. Det är andra gången domstolen skjuter upp beslutet.

Supermiljöbloggen - 10 jun 19 kl. 15:01

Ny forskning: mer mikroplast i haven än vi någonsin kunnat ana

Det finns mycket mer mikroplast i haven än vad vi tidigare förstått, visar ny forskning. Tidigare har man trott att den mesta plasten finns vid havsytan, men en ny studie visar att de högsta koncentrationerna mikroplast finns 200 till 300 meter ner. Nere i djupet är plastkoncentrationerna fyra gånger högre än vid ytan, vilket är samma koncentrationer plast som i Great Pacific Garbage Patch.

Supermiljöbloggen - 09 jun 19 kl. 20:12

Spelare kritiserar EM för dåligt klimattänk

Herrarnas fotbolls-EM år 2020 ska spelas i 13 olika europeiska städer. Knappast bra för klimatet, menar flera svenska spelare som kritiserar de extra flygresorna. – Det blir otroligt mycket resande och mycket chartrade plan och extra flyg.

Supermiljöbloggen - 09 jun 19 kl. 14:43

Kärnavfall ger oss perspektiv på evigheten

RECENSION. Kärnavfallet som världens kärnkraft avger tvingar på oss frågor om ansvar och omsorg för kommande generationer. En ny essäbok väcker tanken att vi kanske behöver en ny omsorgsteknik, för att kunna ta hand om de radioaktiva sopor vi lämnar efter oss.

Supermiljöbloggen - 09 jun 19 kl. 14:26

Frankrike förbjuder att osålda kläder och elektronik förstörs

Frankrike kommer bli först i världen med ett förbud mot att affärer och producenter förstör osålda kläder och elektronik, enligt landets premiärminister Edouard Philippe. Landet har redan ett förbud mot att affärer slänger osåld mat, men nu vill man utöka förbudet till att innefatta fler produkter. Osålda produkter ska istället ges till välgörenhetsorganisationer.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.