Skånskan > Nyheter

Wednesday, 19 June, 06:50

Skånskan - 22 maj 19 kl. 15:30

Ungdomsboende på Orupslund läggs nerorup Från att ha varit fullbelagt under 2015 står Orupslunds ungdomsboende i dag nästan tomt. Nu har nämnden för kultur, arbete och folkhälsa beslutat att ungdomsboendet ska stänga. Någon ny verksamhet finns inte planerad i fastigheten där hyresavtalet tickar på till 2033.Antalet ensamkommande ungdomar har minskat mer än beräknat samtidigt som den ekonomiska prognosen visar på ett underskott på drygt tre miljoner kronor. Det gör att politikerna i förra veckan fattade beslutet att lägga ner HVB-hemmet på Orupslund.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Orupslund, Från, Orupslunds, HVB, Höörs, Catharina Pålsson, Frostavallen, Höör, Sverige, Ershytt, Ewa Näslund, Nordisk Renting

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ungdomsboende, Orupslund, läggs, ner
GöteborgsPosten - 17 apr 18 kl. 13:07

Huset säljs – planer för unga läggs ner

Tanken på en fortsättning för Ätradalens ungdomsboende i Vessigebro är avskriven. I stället är huset på Stationsgatan med sina 14 sovrum till salu..

BT - 01 okt 13 kl. 21:53

Gick bärsärk på ungdomsboende i Ulricehamn - personalen låste in sig

Polisen fick under kvällen tillkallas till ett ungdomsboende i Ulricehamns kommun. En av de boende hade varit arg och rivigt ner saker och personalen på plats hade låst in sig och tryckt på överfallslarmet. Anledningen uppgav vara att pojken tyckte att han hade fått för lite pengar.

BT - 05 dec 11 kl. 21:35

Blodig misshandel på ungdomsboende

En 17-årig pojke döms till ungdomsvård efter att ha misshandlat en annan pojke på ett behandlingshem i Borås. 17-åringen gav sig på den andre pojken tillsammans med en annan i ett gemensamt utrymme på hemmet. Efter att de båda hamnat i slagsmål på marken, reste sig 17-åringen upp och sparkade mot offret som fortfarande låg ner.

Trelleborgs Allehanda - 04 maj 11 kl. 06:30

Lotsen hoppas på flytt till Algatan

Om och när Gula villan blir boende för de flyktingbarn som i dag bor på Sockenvägen står mottagningen Lotsen hemlös.
Lotsen erbjuder rådgivning och stöd till alla boende i Trelleborgs kommun. Till verksamheten finns även mansmottagningen och barngruppsverksamheten kopplad.

LV - 12 feb 15 kl. 08:59

Kommunen lägger ner ungdomsboende i Tallboda

Kommunens åtta platser för barn och ungdomar på behandlingshemmet i Tallboda kommer att inom en och en halv månad försvinna. Det beslutade omsorgsnämnden på sammanträdet i går eftermiddag. Avvecklingen av verksamheten beror på problem i personalgruppen och låg beläggning..

Skånskan - 31 jan 19 kl. 05:00

Fast i kontrakt till 2033

Höör En våning står tom på Orupslund, Höörs kommuns boende för ensamkommande flyktingbarn. Samtidigt sträcker sig hyresavtalet för fastigheten till 2033.
– Det här får inte stå och ticka pengar, säger Hanna Ershytt (C), ordförande för nämnden för kultur, arbete och folkhälsa, som hoppas att sektorn ska hitta någon annan verksamhet att inhysa där.

Skånskan - 03 maj 17 kl. 16:26

Ordförande vädjar om mer tid

höör Frågan om socialnämndens underskott debatterades också i fullmäktige i onsdags kväll. Då kom även frågan om Orupslunds stängning på agendan. ERWP.

Skånskan - 28 aug 18 kl. 14:00

SD hoppas bli störst

höör Knappt två veckor kvar till valet och Skånska Dagbladets utfrågning av toppkandidaterna i Höör har nått halvvägs. I dag sätts pulsklockan på Sverigedemokraternas Rolf Streijffert. Han vill bland annat se ett ökat kommunalt inflytande över invandringen.

Skånskan - 03 apr 18 kl. 13:03

Hotades med kniv efter fest på boendet

FROSTAVALLEN Det var en stökig fest på stödboendet för asylsökande på Frostavallsvägen i helgen. En person hotades med kniv efter att han klagat på högljudd musik.Det var i söndags vid 03.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Hög tid för hand­ling

Lands­bygden har blivit ovan­ligt om­huldad av näs­tan alla po­li­tiska par­tier den senaste tiden. Men fort­fa­ran­de är det långt mel­lan ord och hand­ling.
För­ra vec­kan dis­ku­terades lands­bygden i en sär­skild riks­dags­de­batt be­gärd av Cen­ter­par­ti­et.

Skånskan - 1 timme sedan

Nej till fria kol­lek­tiv­re­sor från 70 år

Lund Det blir för dyrt att sänka ål­dern för fria re­sor med kol­lek­tiv­tra­fiken inom kommunen.
En sänk­ning från 75 år till fyllda 70 skulle kun­na bli upp­emot dub­belt så dyrt och där­för röstades det nej till förslaget på gårdagens sammanträde.Ett Lunda­för­slag som togs upp un­der går­dagens sam­man­trä­de i tek­niska nämnden handlar om att sänka ål­dern för fria re­sor med kol­lek­tiv­tra­fiken inom kom­munens gränser med fem år, till 70 år.

Skånskan - 1 timme sedan

Dyrt och osäkert att fira nyår vid operan

MALMÖ Malmö stad har planer på att flytta det officiella nyårsfirandet från piazzan vid Malmö opera till ett i dag öde markområde i Norra hamnen.
Anledningen är att säkerheten på piazzan anses för dålig.Sedan 2010 har Malmö stad genomfört stadens officiella nyårsfirande på piazzan framför Malmö opera.

Skånskan - 1 timme sedan

Vill rösta bort Alm ur bolagen

Skurup Fullmäktige röstade på återremiss i frågan om att entlediga Magnus Alm (S) från sina uppdrag i de kommunala bolagen.Kommunstyrelsen föreslog fullmäktige att entlediga Magnus Alm från sina uppdrag i Skurups kommunhus AB, Skurups kommunala AB, elverket och Skurups jordbruk i måndags.
– Det är inte bara en attack mot Magnus Alm.

Skånskan - 1 timme sedan

Bandvagn ska rädda folk vid snö

SKURUP Under förra året snöoväder fick Skurups kommun låna grannens bandvagn.
Nu får kommunen tillgång till en egen vagn.I fjor, i mars och april, fick delar av Skurups kommun känna på vinterns sista ilska medan man i grannkommunen Svedala knappt märkte av snöovädren.

Skånskan - 5 timmar sedan

Kärn­va­pen­staterna måste rusta ned

Det är stor risk att den kärn­va­pen­ned­rust­ning som på­gått i 30 år vänds i upp­rust­ning, kon­sta­terar Stock­holms freds­forsk­nings­in­sti­tut, Sip­ri, i sin nya rap­port.
I dag finns det i världen cir­ka 14 000 kärn­strids­spetsar i världens nio kärn­va­pen­makter. Före 1989 fanns det mer än fyra gånger så många i världen.

Skånskan - 5 timmar sedan

Fot­bollen kan göra skill­nad

Sam­ti­digt som Sverige i mor­gon kväll spelar en vik­tig match mot USA i fot­bolls-VM så går en ung flicka i ett flyk­ting­lä­ger och lägger sig med läng­tan och för­vän­tan in­för mor­gon­dagens ännu vik­tigare match. Fot­bollen hjälper henne och tu­sen­tals andra unga att hålla liv i drömmen om ett an­nat liv.
I mor­gon, på världsflyktingdagen, upp­märk­sammar vi att nära 70 mil­joner män­ni­skor i världen be­finner sig på flykt.

Skånskan - 5 timmar sedan

Järvaveckan be­hövs visar även forsk­ningen

Årets Järvavecka blev en pu­blik­suc­cé. 53 000 be­sö­ka­re noterades, vilket var be­tyd­ligt mer än för­ra året och mer än målet 40 000.
Järvaveckan hölls pa­ral­lellt med danska Folkemødet på Born­holm.

Skånskan - 8 timmar sedan

Polisen efterlyser försvunnen person

Malmö Polisen gick på tisdagskvällen ut med information om att en man i 80-årsåldern saknas från ett boende på Sticklingsvägen i Malmö. Informationen om mannens försvinnande nådde polisen strax efter 19-tiden på kvällen. Hur eftersöks mannen?

Skånskan - 10 timmar sedan

Föräldraprotest på torget

Sjöbo ”Vill ni avfolka Blentarp? Grattis! Ni lyckas!

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.