Skånskan > Nyheter

Wednesday, 19 June, 06:50

Skånskan - 22 maj 19 kl. 15:30

Reserverar sig mot terroristdirektivSTAFFANSTORP Nu ska nämnder och styrelser i Staffanstorp ta fram direktiv som förhindrar att kommunens ekonomiska eller personella resurser tas i anspråk för bistånd, insats eller annat till återvändande IS-terrorister eller andra som deltagit i eller stött terrorism.Kommunfullmäktiges M+SD-majoritet tog beslutet i april.
Socialdemokraterna i arbetsmarknadsnämnden yrkade avslag i ärendet men röstades ner. S ville att nämnden skulle avslå att ta fram direktiv och i stället informera kommunfullmäktige om att beslutet inte kommer att verkställas, då det får betraktas som en nullitet, det vill säga som icke existerande. Beslutet står i väsentlig och uppenbar mening i strid mot regeringsformen, kommunallagen och socialtjänstlagen, menar S.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
STAFFANSTORP Nu, Staffanstorp, IS, +SD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Reserverarsig mot , terroristdirektiv
Dagen - 07 sep 11 kl. 03:00

KD kan rädda sitt sociala ansvar om Göran Hägglund reserverar sig

Enligt SCB har 4 546 000 personer i Sverige ett lönearbete. Regeringen påstår i september att en skattesänkning för pensionärer till samma nivå som för den nu arbetande befolkningen skulle kosta 2,4 miljarder. Utslaget på alla de nu arbetande blir det 527 kr per person.

NT - 15 aug 12 kl. 09:09

C och M reserverar sig mot Grännäsavtalet

Centern och Moderaterna reserverar sig mot kommunstyrelsens beslut om arrendeavtalet på Grännäs..

Affärsvärlden - 02 maj 14 kl. 16:03

Coloplast reserverar 1 miljard för juridiska kostnader

Danska hälsovårdsproduktföretaget Coloplast reserverar 1 miljard danska kronor, motsvarande ungefär 1,2 miljarder svenska kronor, för att täcka upp eventuella förlikningar och andra kostnder i tvister i USA, framgår det av ett pressmeddelande..

YLE - 07 okt 14 kl. 04:56

Ingå reserverar tomt för vårdhem

Ingå kommun reserverar en tomt för företaget Esperi Oy som vill bygga ett privat vårdhem i kyrkbyn. Tomten finns invid brandstationen. Vårdhemmet planeras ha 15 platser för personer med specialbehov.

Realtid - 31 okt 14 kl. 09:25

RBS reserverar för storböter

RBS reserverar 400 miljoner pund som ska täcka kostnaderna kostnader relaterade till utredningar kring manipulerade valutakurser..

Affärsvärlden - 22 sep 15 kl. 11:51

VW reserverar 60 miljarder för miljöskandalen

Volkswagen reserverar 6,5 miljarder euro, drygt 60 miljarder kronor, i det tredje kvartalet mot bakgrund av utsläppsanklagelserna i USA..

DI - 07 okt 15 kl. 17:16

Diös reserverar 137 Mkr för skattesmäll

Diös reserverar cirka 137 miljoner kronor i tredje kvartalet för ett skatteärende..

DI - 24 mar 16 kl. 12:40

Volvokonkurrent reserverar miljarder för kartellböter

Volvo sjunker 1,5 procent efter beskedet att sektorkollegan Paccar reserverar 945 miljoner dollar (850 miljoner euro) för eventuella EU-böter relaterade till kartellmisstankar..

Sydsvenskan - 01 jul 16 kl. 18:30

SCA reserverar miljardbelopp

Hygien- och skogsbolaget SCA reserverar runt 1,3 miljarder kronor med hänvisning till pågående skattemål i Sverige och Österrike, meddelar bolaget i ett pressmeddelande..

UNT - 01 jul 16 kl. 18:29

SCA reserverar miljardbelopp

Hygien- och skogsbolaget SCA reserverar runt 1,3 miljarder kronor med hänvisning till pågående skattemål i Sverige och Österrike, meddelar bolaget i ett pressmeddelande..

Sydöstran - 01 jul 16 kl. 18:29

SCA reserverar miljardbelopp

Hygien- och skogsbolaget SCA reserverar runt 1,3 miljarder kronor med hänvisning till pågående skattemål i Sverige och Österrike, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.(TT).

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Hög tid för hand­ling

Lands­bygden har blivit ovan­ligt om­huldad av näs­tan alla po­li­tiska par­tier den senaste tiden. Men fort­fa­ran­de är det långt mel­lan ord och hand­ling.
För­ra vec­kan dis­ku­terades lands­bygden i en sär­skild riks­dags­de­batt be­gärd av Cen­ter­par­ti­et.

Skånskan - 1 timme sedan

Nej till fria kol­lek­tiv­re­sor från 70 år

Lund Det blir för dyrt att sänka ål­dern för fria re­sor med kol­lek­tiv­tra­fiken inom kommunen.
En sänk­ning från 75 år till fyllda 70 skulle kun­na bli upp­emot dub­belt så dyrt och där­för röstades det nej till förslaget på gårdagens sammanträde.Ett Lunda­för­slag som togs upp un­der går­dagens sam­man­trä­de i tek­niska nämnden handlar om att sänka ål­dern för fria re­sor med kol­lek­tiv­tra­fiken inom kom­munens gränser med fem år, till 70 år.

Skånskan - 1 timme sedan

Dyrt och osäkert att fira nyår vid operan

MALMÖ Malmö stad har planer på att flytta det officiella nyårsfirandet från piazzan vid Malmö opera till ett i dag öde markområde i Norra hamnen.
Anledningen är att säkerheten på piazzan anses för dålig.Sedan 2010 har Malmö stad genomfört stadens officiella nyårsfirande på piazzan framför Malmö opera.

Skånskan - 1 timme sedan

Vill rösta bort Alm ur bolagen

Skurup Fullmäktige röstade på återremiss i frågan om att entlediga Magnus Alm (S) från sina uppdrag i de kommunala bolagen.Kommunstyrelsen föreslog fullmäktige att entlediga Magnus Alm från sina uppdrag i Skurups kommunhus AB, Skurups kommunala AB, elverket och Skurups jordbruk i måndags.
– Det är inte bara en attack mot Magnus Alm.

Skånskan - 1 timme sedan

Bandvagn ska rädda folk vid snö

SKURUP Under förra året snöoväder fick Skurups kommun låna grannens bandvagn.
Nu får kommunen tillgång till en egen vagn.I fjor, i mars och april, fick delar av Skurups kommun känna på vinterns sista ilska medan man i grannkommunen Svedala knappt märkte av snöovädren.

Skånskan - 5 timmar sedan

Kärn­va­pen­staterna måste rusta ned

Det är stor risk att den kärn­va­pen­ned­rust­ning som på­gått i 30 år vänds i upp­rust­ning, kon­sta­terar Stock­holms freds­forsk­nings­in­sti­tut, Sip­ri, i sin nya rap­port.
I dag finns det i världen cir­ka 14 000 kärn­strids­spetsar i världens nio kärn­va­pen­makter. Före 1989 fanns det mer än fyra gånger så många i världen.

Skånskan - 5 timmar sedan

Fot­bollen kan göra skill­nad

Sam­ti­digt som Sverige i mor­gon kväll spelar en vik­tig match mot USA i fot­bolls-VM så går en ung flicka i ett flyk­ting­lä­ger och lägger sig med läng­tan och för­vän­tan in­för mor­gon­dagens ännu vik­tigare match. Fot­bollen hjälper henne och tu­sen­tals andra unga att hålla liv i drömmen om ett an­nat liv.
I mor­gon, på världsflyktingdagen, upp­märk­sammar vi att nära 70 mil­joner män­ni­skor i världen be­finner sig på flykt.

Skånskan - 5 timmar sedan

Järvaveckan be­hövs visar även forsk­ningen

Årets Järvavecka blev en pu­blik­suc­cé. 53 000 be­sö­ka­re noterades, vilket var be­tyd­ligt mer än för­ra året och mer än målet 40 000.
Järvaveckan hölls pa­ral­lellt med danska Folkemødet på Born­holm.

Skånskan - 8 timmar sedan

Polisen efterlyser försvunnen person

Malmö Polisen gick på tisdagskvällen ut med information om att en man i 80-årsåldern saknas från ett boende på Sticklingsvägen i Malmö. Informationen om mannens försvinnande nådde polisen strax efter 19-tiden på kvällen. Hur eftersöks mannen?

Skånskan - 10 timmar sedan

Föräldraprotest på torget

Sjöbo ”Vill ni avfolka Blentarp? Grattis! Ni lyckas!

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.