Affärsvärlden > Ekonomi

Monday, 17 June, 20:40

Affärsvärlden - 22 maj 19 kl. 15:33

Riksbanken varnar för penningtvättsproblemPenningtvättsproblemen i nordiska storbanker kan förutom jätteböter leda till finansieringsproblem, varnar vice riksbankschef Per Jansson..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Per Jansson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riksbanken, varnarför , penningtvättsproblem
Affärsvärlden - 04 okt 18 kl. 09:37

Birgitte Bonnesen om uppgifterna om penningtvättsproblem

Swedbanks vd Birgitte Bonnesen kommenterar via ett pressmeddelande de uppgifter om penningtvättsproblem som förekom i en Bloomberg-artikel på onsdagen och som förorsakade starka marknadsreaktioner..

DI - 22 maj 19 kl. 15:42

Riksbanken varnar för penningtvättsproblem i nordiska banker

Penningtvättsproblemen i nordiska storbanker kan förutom jätteböter leda till finansieringsproblem, varnar vice riksbankschef Per Jansson. Förtroendet för bankerna står på spel..

GöteborgsPosten - 22 maj 19 kl. 15:20

Riksbanken varnar för penningtvättsproblem

Penningtvättsproblemen i nordiska storbanker kan förutom jätteböter leda till finansieringsproblem, varnar vice riksbankschef Per Jansson..

PrivataAffärer - 11 apr 19 kl. 10:58

Kepler: Sänker SEB på penningtvättsoro

”SEB har hållits borta från de penningtvättsanklagelser som har träffat Danske Bank, Swedbank och Nordea nyligen. Oron för smittorisk har även påverkat SEB:s aktiekurs. Men i och med att risken för att penningtvättsproblem även kan dyka upp för SEB, som har en baltisk verksamhet som inte är jätteolik Swedbanks, bedömer vi att diskonteringen av denna risk som nyligen har prisats in av marknaden är rimlig”, skriver Kepler.

Sydsvenskan - 11 apr 19 kl. 11:43

Penningtvätt och konjunktur teman på IMF-möte

En oväntat tvär ekonomisk inbromsning och oron för handelskrig och brexiteffekter väntas prägla vårmötena i IMF och Världsbanken, som inleds i dag. Finansminister Magdalena Andersson ska på plats bland annat diskutera penningtvättsproblem med USA-kolleg.

Helsingborgs Dagblad - 11 apr 19 kl. 11:43

Penningtvätt och konjunktur teman på IMF-möte

En oväntat tvär ekonomisk inbromsning och oron för handelskrig och brexiteffekter väntas prägla vårmötena i IMF och Världsbanken, som inleds i dag. Finansminister Magdalena Andersson ska på plats bland annat diskutera penningtvättsproblem med USA-kolleg.

DN - 11 apr 19 kl. 12:55

Magdalena Andersson ska prata penningtvätt på IMF-möte

En oväntat tvär ekonomisk inbromsning och oron för handelskrig och brexiteffekter väntas prägla vårmötena i IMF och Världsbanken, som inleds i dag. Finansminister Magdalena Andersson ska på plats bland annat diskutera penningtvättsproblem med USA-kollegan Steve Mnuchin..

Affärsvärlden - 22 mar 19 kl. 09:10

Bill Browder skeptisk till Swedbank-rapporten

Den penningtvättsrapport som släpptes av Swedbank på fredagsmorgonen ger ingen klarare bild av hur stora bankens penningtvättsproblem är. Det skriver finansmannen Bill Browder, som varit huvuduppgiftslämnare i härvan av misstänkt penningtvätt i flera nordiska bankers baltiska verksamheter, på Twitter..

PrivataAffärer - 01 apr 19 kl. 11:58

Bonnesen: Hoppas min avgång ger mindre press på Swedbank

”Banken har varit under en enorm press de senaste sex, sju veckorna och jag att hoppas att delar av pressen på banken försvinner i och med att jag nu avgått. Så att man kan fokusera på att hantera saken. Det har utvecklats till att man har tittat på mig som person”, säger hon till Finans.

Newsmill - 22 maj 13 kl. 17:50

Varför fortsatt tyst om religionsfriheten?

http://www.newsmill.se/trackback/50931Den 20 maj släppte USA:s utrikesdepartement sin årliga religionsfrihetsrapport.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Handeln i Global Gaming återupptas

Handeln i Global Gamings aktie på Nasdaq First North kommer att återupptas klockan 14.00 på måndagseftermiddagen efter en auktion som inleds klockan 13.50..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Global Gaming rasar efter indragen licens

Aktien i Global Gaming föll brant när handel återupptogs på måndagseftermiddagen..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Wall Street riktar blickarna mot Federal Reserve

Terminerna för de ledande USA-börserna visade små rörelser inför måndagens öppning..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Danske: Då sänker Fed räntan

Danske Bank tror att den amerikanska centralbanken Federal Reserve sänker räntan tre gånger under året, skriver sparekonomen Maria Landeborn i sitt veckobrev..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Kindred om Global Gaming: Bra att Spelinspektionen agerar tydligt

Spelinspektionens pågående granskning av bettingbolagen som på måndagen resulterade i indragen licens med omedelbar verkan för Global Gaming, oroar inte sektorkollegan Kindred - tvärtom..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

H&M sänke på börsen

Stockholmsbörsen har inlett den nya veckan oregelbundet efter fredagens rekyl på en längre uppgångsfas. Banker placerade sig i toppen av storbolagsindexet medan H&M agerade sänke..

Affärsvärlden - 10 timmar sedan

Pimco: Riksbanken är för optimistisk

Riksbanken har indikerat att den vill höja med omkring 50 punkter under kommande 18 månaderna, men det är för optimistiskt. Det säger Peder Beck-Friis, förvaltare på Pimco..

Affärsvärlden - 11 timmar sedan

Global Gaming handelsstoppas efter licensförlust

Handeln med aktien i Global Gaming på First North har stoppats inför marknadernas öppning på måndagen..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Global Gaming: Spelinspektionen saknar stöd i spellagen - överklagar

Global Gaming kommer överklaga Spelinspektionens beslut att dra i dotterbolaget Safe Ents licens för onlinespel och vadhållning i Sverige..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Pfizer köper bioteknikbolag för över 100 miljarder

Läkemedelsbolaget Pfizer förvärvar bioteknikbolaget Array Biopharma, som utvecklar molekyler inom cancer och sällsynta sjukdomar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.