PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 16 June, 21:30

PrivataAffärer - 22 maj 19 kl. 15:09

Nordea: Därför är EU-valet relevant för finansmarknadernaValet gäller 751 platser, varav 73 till Storbritannien som deltar trots att de ska lämna EU. När (om) de lämnat kommer parlamentet att bestå av 705 ledamöter. ”Det nya parlamentet väntas bli än mer fragmenterat, vilket kommer att göra beslutsfattandet svårare. Det är däremot osannolikt att den nya sammansättningen i parlamentet kommer ha någon betydande inverkan på de kortsiktiga utsikterna för ekonomin och marknaderna, även om det kommer att ha långsiktiga implikationer”, skriver Nordea. För närvarande har de två största partigrupperna, EPP och S&D, majoritet men det är sannolikt att det kommer att krävas tre partigrupper framöver.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
EU, Storbritannien, Nordea, EPP, Europeiska, Mario Draghi, ECB, Italien, Luigi, Maios Femstjärnerörelsen, Matteo Salvinis Lega, Salvini, Lega, Berlusconis Forza Italia, Frankrike, Emmanuel Macrons, Gula, Macron, LREM, Marine Le Pens, Europa, Theresa May, Mays, Farage, Brexitpartiet, Financial Times, KD, FI, ALDE, EFA, Guengl, Nordisk, ECR, EFDD, ENF

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: NordeaDärför är , EU-valet, relevantför , finansmarknaderna
DI - 26 maj 14 kl. 12:16

Nordea: EU-valet kan bromsa återhämtningen

Utfallet i helgens EU-parlamentsval kan komma att bromsa den senaste ekonomiska uppgången i Europa. Det uppger Eric Bruce, Chefsanalytiker för Nordea i Norge, enligt en kommentar på måndagen..

BT - 03 sep 14 kl. 10:37

Nordea: Svag regering kan bli sänke

Den kommande regeringen får efter valet börja mandatperioden med en stark ekonomi. Men om det blir en svag minoritetsregering riskerar Sverige att halka efter, varnar Nordea. Den svaga konjunkturen i omvärlden, särskilt i det viktiga euroområdet, gör att den svenska återhämtningen blir försiktig, bedömer Nordeas ekonomer i sin nya prognos för den svenska ekonomin.

E24 - 19 okt 11 kl. 17:19

Nordea: viktigt exekvera pÅ plan innan fÖrvÄrv aktuellt - vd

Det är viktigt för Nordea att exekvera på sin plan "new normal" innan banken överväger några förvärv. Dels för att för att få upp sin egen värdering först och dels för att förvärvsrisken är svår att bedöma vid händelse av en ökad oro på finansmarknaderna..

Dagensanalys.se - 12 nov 18 kl. 13:14

Nordea väljer GroupM Nordic

Nordea efterfrågade datainintegrering, audience planning, redaktionellt tänk och en typ av kreativitet som gör skillnad. GroupM tog hem uppdraget. ”Vi är övertygade att vårt Open Agency-tänk signalerar en ny riktning för vår verksamhet och vi är extremt taggade över det här uppdraget,” säger Martin Hugosson, VD för GroupM i Sverige.

DI - 27 jun 13 kl. 12:36

Nordea flaggar för höjda boräntor

Turbulensen har ökat på finansmarknaderna och räntor med längre löptid har stigit kraftigt på kort tid. Samtidigt är bolåneräntorna nere på mycket låga nivåer..

BT - 24 sep 13 kl. 20:29

Statens sista aktier i Nordea säljs

Regeringen gör sig av med statens sista innehav i Nordea. Ett försök att snygga till de ekonomiska siffrorna inför valet, misstänker Socialdemokraterna.- Inför valåret ser vi att regeringen driver statsfinanserna med stora underskott trots ganska god tillväxt.

Kristianstadsbladet - 22 maj 14 kl. 15:46

Marknaden tar valet med ro


På marknaden verkar man ta EU-valet med ro. Storbanken Nordeas ekonomer skriver i en särskild valanalys att "valet är en bisak för eurokursen för närvarande".Det som driver marknaden är i stället förväntningar inför nästa penningpolitiska beslut från Europeiska centralbanken (ECB).

BT - 22 maj 14 kl. 15:46

Marknaden tar valet med ro

På marknaden verkar man ta EU-valet med ro. Storbanken Nordeas ekonomer skriver i en särskild valanalys att "valet är en bisak för eurokursen för närvarande". Det som driver marknaden är i stället förväntningar inför nästa penningpolitiska beslut från Europeiska centralbanken (ECB).

TA - 22 maj 14 kl. 15:46

Marknaden tar valet med ro


På marknaden verkar man ta EU-valet med ro. Storbanken Nordeas ekonomer skriver i en särskild valanalys att "valet är en bisak för eurokursen för närvarande".Det som driver marknaden är i stället förväntningar inför nästa penningpolitiska beslut från Europeiska centralbanken (ECB).

Affärsvärlden - 10 apr 15 kl. 10:49

Nordea: Den rödgröna vårbudgeten ger inga marknadseffekter

Den rödgröna vårbudget som regeringen väntas presentera på onsdag kommer troligen inte att få några större effekter på finansmarknaderna eftersom de flesta av åtgärderna redan är kända och budgetsaldot inte kommer att påverkas nämnvärt..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - I förrgår: 15:17

Här är proffsens favoritfonder

Den första listan visar vilka fonder som har högst snittbetyg, hur många användare som har lämnat betyg samt huruvida fonden snittbetyg har rört sig upp, ner, eller är oförändrat mot förra månaden. Listorna inkluderar endast fonder som finns till försäljning i Norden. Fondnamn Betyg Antal Föregående Prosperity Cub Fund 4,86 7 Samma Russian Prosperity Fund 4,83 8 Samma Vanguard US Opportunities Fund 4,82 6 Samma Schroder GAIA Two Sigma Diversified 4,76 19 Samma Pictet TR – Agora 4,76 7 Upp MLIS Marshall Wace Tops UCITS Fd 4,75 14 Ner Artemis US Extended Alpha Fund 4,74 8 Samma Groupama Avenir Euro 4,72 18 Upp Robeco BP US Premium Equities 4,71 7 Samma Jupiter European Growth 4,69 13 Ner Nedan de fonder som flest allokerare valt att inkludera i si

PrivataAffärer - I förrgår: 13:37

Trading Direkt om fartygsattackerna utanför Oman

Stockholmsbörsen öppnar nedåt på en relativt nyhetsfattig Stockholmsbörs. Vi pratar även med life science-reporter Magnus Bernet om vad som hänt i sektorn och tipsar om nya programmet Healthcare Direkt.   .

PrivataAffärer - I förrgår: 11:50

Guldpriset nära femårshögsta efter oljefartygsattackerna

Bakom uppgången ligger bland annat handelskonflikten mellan USA och Kina, de tilltagande oroligheterna i Omanbukten och stigande förväntningar om en kommande amerikansk räntesänkning, menar analytiker. ”Tillväxtoro och ränteförväntningar stöder guldmarknaden. I en omgivning med låg tillväxt och hög likviditet måste pengar hitta ett hem.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:47

Hernhag: Tre mindre bolag i bra lägen just nu

Tom-Kent: Skolavslutning i chatten! Slänger in en sista fråga före semestern. Har försökt balansera och fylla ut portföljen med små och medelstora bolag och skulle vilja ha din syn på dessa: Vitec, Bahnhof, Alimak, eWork, Beijer Alma.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:00

Carnegie: Framtidens läkemedel ett investeringscase

Carnegie anger flera skäl, ”katalysatorer”, som talar för att framför allt den genmedicinska sektorn är en bra placering just nu. Där pågår en medicinsk revolution när många gendefekter snart kan botas av effektiva engångsbehandlingar. De stora läkemedelsjättarna hoppar en efter en på ”genterapitåget”, vilket bekräftar den stora potentialen.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:50

Goldman Sachs: Lupe köpvärd efter oljeprisraset

Det menar Goldman Sachs, som höjt sin rekommendation för Lundin Petroleum till köp från neutral, vilket Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat. ”Vi tror att produktionen kan näst intill fördubblas under 2020 jämfört med 2019, vilket innebär starten på ett decennium med starka kassaflöden”, skriver investmentbankens analytiker. Därtill finns andra möjligheter, för närvarande undervärderade, att öka produktionen så att bolaget kan komma att slå sina egna prognoser flera år framåt, resonerar banken.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:40

Inflationen nu i linje med Riksbankens prognos

Konsumentpriserna steg 0,3 procent i maj jämfört med föregående månad, enligt SCB. KPI-inflationen var 2,2 procent. Enligt Infront Datas prognosenkät väntade analytikerna att KPI skulle ha stigit 0,1 på månadsbasis och stigit med 2,0 procent jämfört med samma månad föregående år.

PrivataAffärer - I förrgår: 08:55

Här är fredagens färska analyser

Nordea Markets höjer riktkursen för Net Ent till 50 kr från 45 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg.

PrivataAffärer - I förrgår: 07:51

Lugnare på oljemarknaden efter gårdagens rusning

Brent-priset i första termin noterades till drygt 61:70 dollar fatet vid 7.30-tiden på fredagen, cirka 3 procent upp sedan onsdagen. USA:s utrikesminister Mike Pompeo beskyller Iran för torsdagens attacker på två oljefartyg i Omanbukten.

PrivataAffärer - I förrgår: 06:56

Då noteras Traton

Det framgår av ett meddelande som den tyska fordonskoncernen skickade ut kring midnatt. Priset motsvarar en värdering av hela Traton om 13,5-16,5 miljarder euro, enligt Bloomberg News beräkning. Det motsvarar cirka 145-177 miljarder kronor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.