DN > Inrikes

Sunday, 16 June, 10:35

DN - 22 maj 19 kl. 14:56

Anders Ygeman och Anna König Jerlmyr i energibråkStockholms står inför en akut elbrist när värmeföretaget Stockholm exergi ska minimera sin elproduktion. Energiminister Anders Ygeman (S) anser att det till hälften kommunalägda bolaget felprioriterar. Finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M) menar å sin sida att regeringens miljöskatter har en negativ klimatinverkan. – I stället för att medlen bidrar till en grön omställning så går de till Ygemans regeringsbudget, säger hon..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Ygeman, Anna König Jerlmyr, Stockholm, Anders Ygeman, Ygemans

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Anders, Ygemanoch , Anna, König, Jerlmyri , energibråk
DN - 29 apr 18 kl. 19:00

Tio snabba frågor till Anna König Jerlmyr (M)

Anna König Jerlmyr (M) ställs inför tio snabba frågor. Se vad hon tycker om Centralbron, favoritmotståndare, Bromma flygplats och mycket mer..

DN - 29 apr 18 kl. 19:00

Anna König Jerlmyr (M) lovar att gräva ner Centralbron – eller äta upp sin hatt

För åtta år sedan bestämde sig Anna König Jerlmyr (M) för att ”släppa sargen och åka skridskor”. Nu är hon ute efter finansborgarrådsposten. Får hon den utlovar hon en tryggare huvudstad, en bättre skola och en nergrävd centralbro.

DN - 09 maj 18 kl. 06:00

DN gratulerar: Anna König Jerlmyr, moderat oppositionsborgarråd

Moderaterna i Stockholms stadshus är inne på sin andra kvinnliga ledare. Och visst har de en hel del gemensamt Anna König Jerlmyr och företrädaren Kristina Axén Olin..

DN - 06 dec 18 kl. 12:20

Anna König Jerlmyr (M): Vi är beredda att se över allt stöd till de judiska församlingarna

I kväll, torsdag, talar finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M), på en Chanukka-fest på Norrmalmstorg.  – Jag kommer att citera den kända rabbin som Hillelskolan är uppkallad efter: ”Om inte nu, när? Om inte jag, vem?

DN - 01 jun 18 kl. 10:07

Chefen Richt: Ingen har känt underdånig rädsla för Zlatan

Han har smugit som en skugga efter Zlatan, tröstat Andreas Granqvist och tagit en whisky för att dämpa smärtan inför en match. Den värsta krisen upplevde han under VM i Tyskland 2006 när pressen ställde Anders Svensson och Kim Källström mot varandra. – Det är ett exempel på hur man kan förstöra en spelare, säger Lasse Richt som efter 20 år som landslagschef slutar efter sommarens VM i Ryssland..

Alliansfritt Sverige - 13 mar 14 kl. 21:49

Socialborgarrådet avhyser romer – sågar de som vill hjälpa till

Anna König Jerlmyr är socialborgarråd i Stockholm. Under tiden hon har styrt så har fler barn placerats på vandrarhem när fattigdomen brett ut sig. Men det finns en grupp som har det än värre: romerna.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Moderaternas nya idé – vill korta sommarlovet

Moderaterna slår till med en idé som knappast lär bli superpopulär bland landets ungdomar. Man har nämligen ett nytt förslag – att korta elevernas sommarlov, det skriver Aftonbladet.– De kanske inte uppskattar det, direkt.

Alliansfritt Sverige - 02 feb 14 kl. 16:34

”Vi kan inte låta dem leva i misär”, säger socialborgarrådet och vräker dem från sina skjul

Kåkstäder börjar växa fram i Stockholm. Det är fortfarande få människor det rör sig om – cirka 170 enligt Aftonbladet. Men de bor i misär i husvagnar och skjul och livnär sig på att tigga.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Moderaterna vill ha specialtränade tiggarvakter

Tidigare i dag gjorde regeringen ett utspel om att det ska bli lättare för polisen att avhysa tiggare som bor på ställen de inte har tillstånd till. Nu svarar Moderaterna i i Stockholm på regeringens förslag. Anna König Jerlemyr, opositionsborgarråd i Stockholm är inte nöjd med regeringens utspel.

DN - 08 maj 18 kl. 15:03

M: Karin Wanngård kommer undan med sådant allt för ofta

Moderaterna är kritiska mot Karin Wanngård (S) efter gårdagens frågestund i kommunfullmäktige. Oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr (M) menar att Wanngårds svar blottlägger en djup spricka inom Socialdemokraterna.  – Hon går stick i stäv med statsministerns ord, säger Anna König Jerlmyr.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Nattåg mot Göteborg och Stockholm fast i Ånge

Fyra nattåg på väg mot Göteborg och Stockholm sitter fast i Ånge sedan 03.00-tiden natten mot söndagen, efter att det uppstått ett elfel.  – Vi har ingen prognos för när det kan vara åtgärdat, säger Denny Josefsson på Trafikverket vid 10.

DN - 2 timmar sedan

Därför lägger sig Hollywoodstjärnor i ett östtyskt borgmästarval

BERLIN. För första gången kan det högerradikala partiet Alternativ för Tyskland (AFD) ta över styret i en tysk stad. När invånarna i östtyska Görlitz på söndagen väljer en ny borgmästare är AFD:s kandidat favorittippad.

DN - 3 timmar sedan

Upp till bevis för Sverige – dags att få igång målskyttet

NICE. Nu ska Sverige visa att man kan göra mål. Helst många.

DN - 3 timmar sedan

Så ska svenska hörnorna gå in: ”Måste bli tuffare”

NICE. Sverige hade elva hörnor i VM-premiären. Bara en blev riktigt farlig.

DN - 3 timmar sedan

Stenson träffade åskådare i huvudet

Henrik Stenson är fortsatt med i toppen av US Open. Men det mest minnesvärda slaget under lördagen var en miss som träffade en åskådare i huvudet. Någon större fara verkade det dock inte vara med den träffade.

DN - 4 timmar sedan

Pontus betalar hyra hemma: ”Klart man vill bidra och göra rätt för sig”

Hur mycket bör en ung vuxen betala för att bo kvar hemma efter att föräldrarna inte längre har försörjningsplikt? Pontus Jansson Cabrera, 21, har betalat hyra till sin mamma Claudia sedan han gick ut gymnasiet. – Jag tycker att det är en självklarhet, säger han..

DN - 4 timmar sedan

Så mycket bör ditt vuxna barn betala för att bo hemma

I juni går många ungdomar ut gymnasiet, och därmed upphör föräldrarnas försörjningsplikt att gälla. Samtidigt bor över en kvarts miljon unga vuxna kvar hos sina föräldrar – de flesta utan att vilja det.  Men hur mycket bör en ung vuxen betala för att bo kvar hemma?

DN - 5 timmar sedan

Skottlossning mot två lägenheter i Kristianstad

Två lägenheter i Kristianstad blev beskjutna tidigt på lördagskvällen. Kulor gick in genom fönster i båda hemmen, andra gick in i fasaden..

DN - 11 timmar sedan

Ultrahögern bakom maktskiften i Spanien

Styret i Madrid återgår till högersidan efter en fyraårig period med vänsterprofilen Manuela Carmena som borgmästare. Stödet från högerextrema Vox avgjorde saken. Liknande uppgörelser görs runt om i Spanien..

DN - 12 timmar sedan

Dansk regering osannolik innan folketinget samlas

Det nya danska folketinget samlas för första gången på fredag om en vecka. Regeringssonderande Mette Frederiksen (S) tror inte att hon kommer att ha nått en uppgörelse innan dess..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.