Barometern > Nyheter

Thursday, 20 June, 16:07

Barometern - 22 maj 19 kl. 14:07

Dispens för inventering av grodorLänsstyrelsen har lämnat dispens för en inventering av groddjur i Kalmar län. Bland grodorna som ska inventeras finns arten ätlig groda..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Kalmar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dispensför , inventeringav , grodor
Barometern - 08 apr 19 kl. 13:30

Biolog får fånga in grodor

Nu ska kunskaperna om våra grod-och kräldjur bli bättre. Biologen Eike Amthauer fått dispens från fridlysningsbestämmelserna för handfångst och presentation av grodor och ormar..

Hela Gotland - 14 apr 18 kl. 14:30

Hjälp till att hjälpa Gotlands grodor

Nu startar Trafikverket en omfattande inventering av groddjur på bland annat Gotland..

YLE - 19 mar 14 kl. 16:53

Huset fullt av grodor

Att kliva in i Mats Wikströms vardagsrum är som att kliva in i en djungel, hela väggarna är nämligen fulla av terrarier där inte mindre än 31 stycken pilgiftsgrodor bor. Men Mats är orolig att grodorna inte längre ska få bo hos honom när djurskyddslagen görs om. Därför startade han ett förbund för exotiska djur i helgen.

Kristianstadsbladet - 04 apr 13 kl. 11:15

Bolag har lämnat PCB-inventering

Nu har Bromölla Energi och Vatten lämnat in en inventering av PCB-förekomst i sina fastigheter. Kompletteringar behöver göras, men den rapport som gjorts får godkänt och därmed slipper bolaget böter.
2007 kom en förordning från regeringen att alla industribyggnader och flerfamiljshus byggda mellan 1956 och 1973 måste genomföra och redovisa en PCB-inventering.

Nyheter 24 - 27 sep 11 kl. 08:45

Nu krävs inte längre dispens för Marits mirakelmedicin


NYHETER24 AVSLÖJAR. Nu kommer det inte längre krävas dispens för att ta astmamedicinen Symbicort. STOCKHOLM.

Sydsvenskan - 16 nov 11 kl. 23:59

Grodor riskerar att utrotas

Foto: Scanpix
Grodor, paddor och salamandrar i tropiska områden utrotas i ett allt snabbare tempo. Det visar en dansk forskningsstudie.
Olika djur och -växtarter utrotas över hela jorden.

Trelleborgs Allehanda - 01 mar 12 kl. 07:40

Dispens krävs för supporterflytt

True Blues ser ut att bli kvar på västra ståplatsläktaren.
True Blues och TFF var överens om att lagets supporterförening skulle flytta in längst västerut på norra läktaren, istället för att stå bakom målet där de huserat de senaste säsongerna. Supporterklubbens motivering till flytten är att västra ståplatsläktaren saknar tak och att akustiken är dålig.

YLE - 06 jul 16 kl. 10:50

Små grodor och ålderdomliga måsar i Naturväkteriet

Biolog Hans Hästbacka svarar på lyssnarnas frågor om djur och natur. Denna gång handlade det bland annat fjärilar, måsar, kornknarrar och små grodor. En lyssnare från Bergö ringde in och undrade över en måshona som setts till i nästan 30 år.

Skånskan - 15 mar 17 kl. 22:14

Ingen dispens för kval i Lågehallarna

HANDBOLL Trots att två omgångar återstår av herrhandbollens division 2 södra står det redan nu klart att IK Lågan kommer att kvala. I kvalet kommer Lågan att tvingas spela sina hemmamatcher på annan ort. Förbundet har meddelat Lågan att de inte får dispens för spel i Lågehallarna eftersom spelplanen inte håller måttet.

Skånskan - 08 mar 18 kl. 10:00

”Vi fick dispens från bygglovet”

VOLLSJÖ Piratenteaterns första säsong förra året genomfördes med dispens från kommunen eftersom bygglovet dröjde.
Det uppger Wollsjö säteris ägare, Henrik Andersson. ERWP.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Oortodoxt Japan föll mot Sverige

Barometern - 30 minuter sedan

”Mycket kan bli bättre på Linnéuniversitetet”

Linnéuniversitetet är ett av flera svenska lärosäten med stora möjligheter till förbättringar. Det konstaterar Riksrevisionen i en ny granskning där nordiska universitet och högskolor jämförs..

Barometern - 30 minuter sedan

Nybro: Kvinna skulle hämta medicin – döms för stöld

Kvinnan plockade på sig armband och medicin på apoteket och gick sedan därifrån utan att betala. Nu döms hon av Kalmar tingsrätt för stöld. .

Barometern - 45 minuter sedan

Erdogan: Vi svarar om USA straffar oss

Han tror inte att USA förverkligar sitt hot om att straffa Turkiet för köpet av det ryska luftvärnssystemet S-400, och han upprepar att affären definitivt ska bli av. Men om Washington verkligen sätter in sanktioner kommer Turkiet att genomföra svarsåtgärder, säger president Recep Tayyip Erdogan..

Barometern - 45 minuter sedan

Putin: Ett bättre liv väntar

Ryssarna kommer att få högre levnadsstandard tack vare ett en ny satsning, säger president Vladimir Putin under sin årliga tv-sända frågestund med allmänheten. Hans popularitet har minskat rejält de senaste åren som en följd av kritiserade reformer..

Barometern - 1 timme sedan

Upprustning av brygga

Barometern - 1 timme sedan

Miljonregn över sjukvården i länet – hit går pengarna

178 miljoner kronor i nya pengar. Det blir tillskottet för Region Kalmar län efter regeringens satsning för att stärka hälso- och sjukvården. Pengarna är öronmärkta till satsningar på vårdens medarbetare, god och nära vård, cancervård och psykisk hälsa som nu landar i länet..

Barometern - 1 timme sedan

Anders Teglund turnerar hem till pianoägare

Mångsysslaren Anders Teglunds pianoskiva "Björkris I" handlar om livet i en hyresrätt. I sommar är han ute på hemma-hos-turné hos folk som har akustiska pianon i sina hem..

Barometern - 1 timme sedan

Självmord på psykiatrin – utredning visar på brister

Det fanns brister i kommunikationen mellan vårdgivare och rättsväsende. Det visar internutredningen som gjordes efter att en man skjutit sig själv på psykiatriska kliniken i Kalmar. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.