DI > Ekonomi

Sunday, 16 June, 20:35

DI - 22 maj 19 kl. 14:45

Volvo siktar mot lyx och vill mätas med Audi – så upplever svenskar bilmärkenaGlobalt vill Volvo sikta mot lyx och mäta sig med Audi, men i Sverige tycker kunderna att märket är mer likt Volkswagen.  Den stora undersökningen Autofocus avslöjar 31 bilmärkens själ och vilken självbild bilen ger svenska kunder.  Vissa märken har stärkt sina kort, medan andra blivit svagare..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Audi, Volvo, Sverige, Volkswagen, Autofocus

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Volvo, siktarmot , lyxoch vill , mätasmed , Audi, så upplever svenskar bilmärkena
Kristianstadsbladet - 15 okt 14 kl. 09:26

Volvo skyller på vädrets makter

Foto: Lasse Ottosson
Volvo Olofström hänvisar det låga vattenståndet i sjön Immeln till det torra vädret. Nu jobbar man för en ny vattendom.
Vattenståndet i sjön Immeln är lägre än någonsin, då sjön töms på vatten.

YLE - 08 jul 15 kl. 07:20

"Småskalighet ses som lyx"

Efter 20 år som sjukvårdsområdesdirektör pensioneras Marianne Gripenberg-Gahmberg. Hon tycker inte att det är lyx med mindre sjukhus. -Alltsammans är rätt småskaligt, säger Gripenberg-Gahmberg.

Kristianstadsbladet - 24 maj 13 kl. 16:20

Chefsrockader på Volvo PV


Volvo Personvagnar, som brottas med vikande försäljning, rör om i toppen. Efter mindre än ett år slutar chefen för försäljning och marknadsföring Doug Speck. Han går till ett nytt jobb i USA, enligt ett pressmeddelande.

VA - 26 apr 11 kl. 13:32

Fortsatt tillväxt för Volvo

26 april Ännu ett starkt kvartal för Volvo ligger i korten, efter rapporter om ökande lastbilsleveranser för periodens första två månader, och indikationer för en hälsosam marknadsutveckling för anläggningsmaskinerna. Inga materiella effekter på Volvos verksamheter från katastroferna i Japan väntas för det första kvartalet men störningar kommer därefter, heter det i analytikerkommentarer som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av inför rapporten som släpps den 27 april klockan 7.30.

BT - 23 apr 12 kl. 22:34

Viktigt avtal för Volvo PV i hamn

Samtidigt som Kinas premiärminister Wen Jiabao besöker Sverige tas ett viktigt steg för att genomföra Volvo Personvagnars stora investeringsprogram.
Då skrivs en avsiktsförklaring under med China Development Bank.
Nu är de omkring 75 miljarder kronor som ska finansiera programmet fram till 2015 säkrade, uppger Volvo PV:s vd Stefan Jacoby för Dagens Industri.

YLE - 15 dec 13 kl. 20:35

Lyx från det kalla djupet

Räkorna du hittar i frysdisken i mataffären är en bulkprodukt från räkfisket i Nordatlanten. De verkligt läckra förstklassiga räkorna kokas ombord på trålaren genast efter fångst och går aldrig via frysen. De ska ätas inom några dagar.

Cornucopia - 10 jun 17 kl. 13:00

Volvo slutar med dieselmotorer

Volvo Cars slutar utveckla nya dieselmotorer och framåt 2023 kan försäljningen av nya dieselbilar helt upphört för den svenske biltillverkaren. Framtiden stavas i så fall bensin och el, vilket sett till nuvarande modellutbud från Volvo är en stor omställning.
Volvo Cars VD Håkan Samuelsson har i en intervju med Frankfurter Allgemeine sagt att man nu slutar utveckla nya dieselmotorer, på grund av EU:s framtida skärpta krav på CO2-utsläpp.

Kristianstadsbladet - 02 okt 14 kl. 10:42

Glada miner för Volvo i Paris

Volvo Personvagnars försäljning fortsätter uppåt. Och enligt marknads- och försäljningschefen Alain Visser som är på plats på världens största bilmässa i Paris ökar den även i september, vilket innebär att Volvo haft plussiffror 15 månader i rad.
Allra gladast är han över uppgången i USA på 11 procent jämfört med september i fjol.

TA - 02 okt 14 kl. 10:42

Glada miner för Volvo i Paris

Volvo Personvagnars försäljning fortsätter uppåt. Och enligt marknads- och försäljningschefen Alain Visser som är på plats på världens största bilmässa i Paris ökar den även i september, vilket innebär att Volvo haft plussiffror 15 månader i rad.
Allra gladast är han över uppgången i USA på 11 procent jämfört med september i fjol.

BT - 02 okt 14 kl. 10:42

Glada miner för Volvo i Paris

Volvo Personvagnars försäljning fortsätter uppåt. Och enligt marknads- och försäljningschefen Alain Visser som är på plats på världens största bilmässa i Paris ökar den även i september, vilket innebär att Volvo haft plussiffror 15 månader i rad. Allra gladast är han över uppgången i USA på 11 procent jämfört med september i fjol.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

M deltar i migrationsutredning — trots kritik

Moderaterna kommer att vara med i den parlamentariska migrationsutredningen, men är fortfarande kritiska. ”Jag är ohyggligt kritisk till att det här är ett beställningsverk för mer omfattande invandring till Sverige”, säger M-ledaren Ulf Kristersson..

DI - 1 timme sedan

Vårdkostnaderna skenar – illröda siffror för USA

Hade USA varit ett bolag i S&P 500 hade aktien sannolikt gått uselt. De senaste 50 åren har USA Inc nämligen gått med plus ynka fem år..

DI - 1 timme sedan

Bards droghyllning skapade ramaskri – skrek ”Sätt mig i land!”

Trots att Bibi Rödöö har varit chef för Sommar i P1 i 23 år kan hon inte tänka sig ett roligare jobb. ”När vi hittar de där magiska ögonblicken i etern är det värt all möda”, säger hon..

DI - 1 timme sedan

Vinskörd i fara efter fransk hagelstorm

Ett oväder med hagel stora som pingisbollar har ödelagt frukt- och vinodlingar i sydöstra Frankrike. ”Katastrofalt”, säger jordbruksminister Didier Guillaume..

DI - 1 timme sedan

Varenne går i graven när Tommy Jacobson stuvar om

Finansmannen Tommy Jacobson monterar ned sitt riskkapitalbolag Varenne, som äger bland annat kapitalförvaltaren Quesada och är storägare i börsnoterade VRG. Quesada säljs till Jacobson-kontrollerade Zenith, som ska byta namn på banken och själv expandera..

DI - 2 timmar sedan

Geopolitisk oro sänkte börserna i Mellanöstern

Den stigande geopolitiska oron i Mellanöstern fick börserna i regionen att falla tillbaka i söndagens handel..

DI - 2 timmar sedan

KD: Anpassa migrationen till nordisk nivå

Den svenska migrationspolitiken måste stramas åt rejält. Det skriver Kristdemokraternas ledare Ebba Busch Thor och partiets migrationspolitiske talesperson Hans Eklind i en debattartikel i Svenska Dagbladet..

DI - 3 timmar sedan

Attackerade fartyg i hamn för undersökning

Skadorna på de två fartyg som attackerades i Omanbukten förra veckan har börjat undersökas. Saudiarabien har anslutit sig till USA:s linje – att Iran ligger bakom attackerna – och Storbritannien varnar för var situationen är på väg..

DI - 3 timmar sedan

Lantbrukaren viker inte ned sig: ”Det ser lovande ut”

Efter ett extremt utmanande fjolår ser 2019 lovande ut för Sveriges lantbrukare. ”Maj blev bra och det är en viktig månad för oss”, säger Ebbe Persson på Egonsborg gård utanför Trelleborg.

DI - 3 timmar sedan

Bönderna rustar för ny extremsommar

Fjolårets torka blev ett hårt slag mot svenska lantbrukare. Nu rustar bönder för fortsatt extremväder genom att lägga om sina strategier..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.