SVT > Kultur

Friday, 21 June, 01:56

SVT - 22 maj 19 kl. 14:11

Författaren och aktivisten Wainaina är dödDen kenyanske författaren och aktivisten Binyavanga Wainaina är död, enligt flera kenyanska medier. Han är en av landets mest omtalade författare, och slog igenom internationellt med den bitska satirtexten How to write about Africa. På svenska finns hans kritikerrosade uppväxtskildring En dag ska jag skriva om den här platsen..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Wainaina, Binyavanga Wainaina, How, Africa, En

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Författarenoch , aktivisten, Wainainaär död
SR - 22 maj 19 kl. 09:27

Kenyanska författaren Binyavanga Wainaina är död

Författaren och HBTQ-aktivisten Binyavanga Wainaina är död, 48 år gammal, rapporterar flera kenyanska medier..

SR - 23 okt 15 kl. 06:40

Kulturkorrespondenten tar en biltur med Stockholm Literature-aktuelle författaren Binyavanga Wainaina

På fredagskväll (23/10) invigs litteraturfestivalen Stockholm Literature på Moderna Museet. Vi värmer upp med intervjuer med några av de aktuella författarna. Däribland Binyavanga Wainaina som kulturkorrespondenten Lisa Bergström nyligen träffade i Nairobi, Kenya..

DN - 22 maj 19 kl. 11:46

Författaren och hbtq-aktivisten Binyavanga Wainaina är död

Den kenyanske författaren och hbtq-aktivisten Binyavanga Wainaina har gått bort..

GöteborgsPosten - 22 maj 19 kl. 11:42

Författaren Wainaina är död

Den kenyanske författaren och aktivisten Binyavanga Wainaina är död, enligt flera kenyanska medier..

SR - 23 okt 15 kl. 14:36

Wainaina tänder bilder med sin debutroman

Binyavanga Wainaina är en av Kenyas ledande författare, redaktör och förläggare. Nu är han aktuell på svenska med sin debutroman En dag ska jag skriva om den här platsen. Det är en berättelse om att finna sin identitet - som författare och som land.

GöteborgsPosten - 02 maj 18 kl. 13:09

Feministiska aktivisten Manal al-Sharif till Bokmässan

Författaren och aktivisten Manal al-Sharif bröt tabut i sitt hemland Saudiarabien genom att sätta sig bakom bilratten. I år kommer hon, en av världens främsta feministiska röster, till Bokmässan i Göteborg..

Nyhetskanalen - 01 aug 12 kl. 06:59

Författaren Gore Vidal död vid 86

Den amerikanske författaren och politiske aktivisten Gore Vidal har avlidit i sitt hem i Hollywood Hills i sviterna av en lunginflammation, skriver tidningen Los Angeles Times på nätet. Han blev 86 år.Bland Vidals 25 publicerade romaner finns bland annat den homoerotiska kärlekshistorien The City and the Pillar, som utmanade etablissemanget när den kom ut 1948.

SVT - 21 feb 14 kl. 14:46

Författaren Oksana Zabuzjko om oroligheterna i Ukraina

”Det är som att leva i ett krig”, säger författaren och aktivisten Oksana Zabuzjko, om den alltmer våldsamma utvecklingen i Ukraina. Hon har själv varit ute och protesterat och menar att protesterna inte handlar om huruvida Ukraina ska närma sig EU eller Ryssland..

DalaDemokraten - 05 dec 16 kl. 14:57

Författaren Hans Caldaras besöker Hulån

På torsdag bjuder Vansbro föreläsningsförening in till årets sista föreläsning i Hulåns ordenshus.
Det är den välkände artisten, författaren och romske aktivisten Dans Caldaras som kommer och berättar om romer förr och nu och om hur det är att leva som flykting i sitt eget land..

Dalarnas tidningar - 05 dec 16 kl. 14:57

Författaren Hans Caldaras besöker Hulån

På torsdag bjuder Vansbro föreläsningsförening in till årets sista föreläsning i Hulåns ordenshus.
Det är den välkände artisten, författaren och romske aktivisten Dans Caldaras som kommer och berättar om romer förr och nu och om hur det är att leva som flykting i sitt eget land..

Fler nyheter från SVT

SVT - 6 timmar sedan

Kartläggning: Miljöreportrar mördas och hotas

Sedan 2009 har minst 13 journalister, troligen betydligt fler, mördats i världen när de har granskat miljöfrågor. Nu svarar ett internationellt mediesamarbete med att fullfölja avslöjanden som tidigare inte har kunnat publiceras..

SVT - 6 timmar sedan

Chefredaktören: ”Nu kan vi satsa ännu hårdare”

Förra året tog regeringen beslut om en ny typ av mediestöd till lokal journalistik. I år blir stödet verklighet när 30 miljoner kronor delas ut för bevakning av de så kallade ”vita fläckarna”. Två miljoner går till nyhetssajten Siljan News, som ska förstärka sin bevakning i Dalarna.

SVT - 8 timmar sedan

Frida Kahlos släktingar: Inte hennes röst

En inspelning som hittats i det nationella ljudarkivet i Mexiko är inte gjord av Frida Kahlo, säger vänner och släktingar som träffat konstnären. Förra veckan rapporterade internationella medier om en påträffad ljudupptagning av en kvinna som läser upp en beskrivning av konstnären Diego Rivera, Frida Kahlos man..

SVT - 13 timmar sedan

30 miljoner kronor ska stötta lokal journalistik

För första gången ger nu Mediestödsnämden riktade insatser till journalistik i svagt bevakade områden. Drygt 30 miljoner kronor delas nu ut av myndigheten för att stötta landets lokal journalistik..

SVT - 15 timmar sedan

Förlag ändrar Greta Thunberg-omslag efter kritik

Efter kritik om att vilseleda läsare ändras nu omslaget till den norska och danska upplagan av Malena Ernman och Svante Thunbergs bok Scener ur hjärtat. Kritik riktades mot förlaget om att boken med sitt omslag gav intrycket att enbart dottern och klimataktivisten Greta Thunberg skrivit boken..

SVT - 16 timmar sedan

Philippe Zdar från producentduon Cassius död

Ena halvan av producentduon Cassius, Philippe Zdar, har avlidit, rapporterar Pitchfork. Han omkom efter en fallolycka från en byggnad i Paris, bekräftar hans agent för tidningen..

SVT - 17 timmar sedan

Spin off på Snabba Cash-trilogin blir Netflix-serie

Författaren Jens Lapidus trilogi om Stockholms undre värld som redan tidigare blivit film kommer nu även att bli tv-serie av Netflix. Men den här gången blir det en spin off. Produktionen blir därmed Netflix andra svenska originalserie..

SVT - 18 timmar sedan

Svensk hjälp att bygga upp nedbrunnet museum

Brasiliens Nationalmuseum i Rio de Janeiro, som brann ned i september i fjol, byggs nu upp igen med svenskt stöd. Världskulturmuseet i Göteborg stöttar återuppbyggnaden av museets samlingar, rapporterar Kulturnytt i Sveriges Radio..

SVT - Igår: 17:47

Därför är läskiga Sverige trendigt på vita duken

Fornnordiska monster, skärgårdsmördare och farliga midsommarriter – Sverige är ett läskigt land som man ska akta sig för. Åtminstone är det den bilden som just nu visas upp för biobesökarna. – Det är uppenbart att något håller på att hända med det nordiska, säger Maaret Koskinen, professor i filmvetenskap..

SVT - 19 timmar sedan

Serierecension: Dekadens och våld i Babylon Berlin

Kokain, sex, korruption och en rejäl dos undergångsstämning. Svensk premiär idag för omtalat mastodontverk om mellankrigstidens dekadenta och politiskt tumultartade Berlin..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.