Expressen > Nyheter

Sunday, 16 June, 10:54

Expressen - 22 maj 19 kl. 14:11

”De tycks tro att väljarna är dumma i huvudet””Fullständig förvirring”, ”irrelevanta diskussioner” och ”glåmiga kandidater”.Hyllningarna uteblir när tolv ledarskribenter sätter betyg på den svenska EU-valrörelsen.– EU-valrörelsen är precis så dålig som vi förtjänar, säger Patrik Oksanen, politisk redaktör på Hudiksvalls tidning..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
EU, Patrik Oksanen, Hudiksvalls

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De tycks, troatt , väljarnaär , dummai , huvudet
Skånskan - 21 maj 18 kl. 09:21

De måste tro att vi är dumma i huvudet

En rad av Europas länder är idag och för lång tid framöver starkt beroende av gas för sin energiförsörjning. Ett spindelnät av gasledningar transporterar gasen såväl från Nordsjön som från Ryssland. Försörjningstryggheten med gas ökade när Nordstream invigdes 2011, gemensamt ägt av bolag från Ryssland, Tyskland, Nederländerna och Franrike.

Cornucopia - 30 dec 15 kl. 13:56

Väljarna: Sverige blir sämre 2016 - Löfven: Väljarna har fel

Enligt Public Service/SVT och TNS Sifos studie om framtidsutsikterna för 2016 tror svenskarna att allt kommer bli sämre. Landsfader Stefan Löfven läxar dock upp dem och säger att så blir det inte alls och väljarna har fel.

SVT har gett i uppdrag åt TNS Sifo att titta på svenskarnas framtidstro inom några stora politiska frågor för 2016.

SVT Debatt - 11 apr 14 kl. 10:52

Väljarna genomskådar dubbelspelet kring datalagringen

EU Efter att EU-domstolen har ogiltigförklarat datalagringsdirektivet har de borgerliga partierna noll trovärdighet i frågor som rör övervakning och integritet. Även de röd-gröna partierna bör klargöra hur man ska hantera frågan, eftersom (S) har spelat en nyckelroll. Centerns ledamot i Europaparlamentet, Kent Johansson, skriver här på SVT Debatt att han gläds åt att EU-domstolen har ogiltigförklarat EU:s datalagringsdirektiv.

YLE - 14 mar 15 kl. 07:53

Debattledaren som vill ställa de rätta dumma frågorna

– En debattledare ska våga ställa dumma frågor. Men det ska vara de rätta dumma frågorna, de som publiken inte vet svaret på, säger Rikhard Husu, som i år leder valdebatten på Yle Fem. Rikhard Husu är en rutinerad debattledare.

YLE - 08 apr 15 kl. 05:00

Svårt möta väljarna med trovärdighet

Samlingspartiets mål för att anpassa de offentliga finanserna är tufft. Det handlar om sex miljarder euro och av dem faller två på kommunernas lott. Partiet ömmar också för skattebetalarna och då vårdreformen går vidare ska pengarna följa klienten även då valet faller på privat service.

Kristianstadsbladet - 27 maj 14 kl. 06:11

Tycker väljarna som S och M?


Det talas om att Hässleholms kommun behöver en stark ”majoritetsregering” efter valet. Det skulle knappast förvåna om ledande moderater och socialdemokrater kan tänka sig att ingå i denna oheliga majoritet. Det finns dock en liten hake, nämligen den att väljarna i september ska säga hur de vill ha det.

Helsingborgs Dagblad - 19 okt 18 kl. 21:31

Små förändringar bland väljarna

Ett extraval skulle knappast lösa den knepiga politiska situationen – om man får tro den första väljarbarometern från SvD/Sifo som presenteras sex veckor efter valet. Resultatet är ungefär samma nu som då. – Varken talmansval och talmansrundor tycks ha.

Sydsvenskan - 19 okt 18 kl. 21:31

Små förändringar bland väljarna

Ett extraval skulle knappast lösa den knepiga politiska situationen – om man får tro den första väljarbarometern från SvD/Sifo som presenteras sex veckor efter valet. Resultatet är ungefär samma nu som då. – Varken talmansval och talmansrundor tycks ha.

SmålandsPosten - 05 dec 14 kl. 00:31

Det är dags att lyssna på väljarna

Händelseutvecklingen under veckan har påmint oss om att förändringar i politiken kan ske snabbt och oväntat. Därför ska vi heller inte fullt ut räkna med att det blir ett extraval under våren. Erbjudandet om att sluta en överenskommelse över blockgränsen upprepades nämligen av statsminister Stefan Löfven (S) efter att Alliansens budget röstats fram.

Skånskan - 25 apr 18 kl. 01:00

Ökande för­tro­en­de

OPNION. Väljarna efterlyser förbättringar i samhället men förtroendet för myndigheterna som är ansvariga ökar.Väl­ja­rna an­ser att sjuk­vård, skola, lag och ord­ning samt mig­ra­ti­on och in­teg­ra­ti­on är de vik­tigaste om­rå­dena in­för valet, en­ligt de flesta un­der­sök­ningar.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Fortsatta protester i Hongkong – en död

Protesterna fortsätter i Hongkong.Trots att stadens ledare Carrie Lam har meddelat att man pausar det kritiserade lagförslaget om utlämning till Kina har tiotusentals personer tagit sig ut på gatorna.En person har dött i demonstrationerna..

Expressen - 45 minuter sedan

Djur hos Ystadfamiljen utreddes efter larm – ingen upptäckte barnen

Trots larmsignalerna om familjen i Ystad dröjde det flera år innan samhället ingrep.Men när larmet kom om att djur i familjen kunde fara illa reagerade man direkt, avslöjar Sydsvenskan-HD.Vanvårdade djur kan vara en varningssignal om att även barn far illa, enligt Socialstyrelsen och länsstyrelsen..

Expressen - 1 timme sedan

Festlokal övertänd efter bröllop – explosionsrisk

En brand rasar i en ladugård som används som festlokal i Olofsbo, Falkenbergs kommun.Enligt SVT Nyheter Halland så firades ett bröllop i lokalen under lördagen.– I byggnaden ska finnas fordon och gasol, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg till SVT..

Expressen - 1 timme sedan

Tre jägare idiotförklaras – efter klantiga misstaget

De sköt en fridlyst puma till döds med totalt åtta skott och struntade i att informera myndigheterna.Men ett klantigt misstag gjorde att jägarna senare kunde gripas av polisen..

Expressen - 1 timme sedan

Detaljerna inifrån hemliga elitfesten Brilliant minds

Elitkonferensen Brilliant minds har pågått i stängda utrymmen på anrika Grand hôtel i Stockholm i tre dagar.Barack Obama, Naomi Campbell, Greta Thunberg, John Kerry och Gwyneth Paltrow är bara några av gästerna som lockats dit av amerikanska Natalia Brzezinski.Expressen kan nu berätta detaljer inifrån den slutna konferensen på lyxhotellet – och kändisarnas skyddade fest med Swedish house mafia och Tove Lo in på småtimmarna..

Expressen - 1 timme sedan

Storbråk på strippklubb: ”Fullt slagsmål”

Fyra personer råkade i slagsmål vid baren på en strippklubb i Göteborg.– Det blev fullt slagsmål därinne, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg, till Göteborgs-Posten..

Expressen - 1 timme sedan

Flera nattåg fast i timmar

Fyra nattåg har fastnat vid plattformen i Ånge i Västernorrland efter ett större elfel. Tågen har stått stilla sedan 3-tiden i natt och det finns ännu ingen prognos för när de kan tänkas börja rulla igen. – Det är rätt mycket som är skadat på den där elledningen så det kommer att ta tid, säger Denny Josefsson, presskommunikatör vid Trafikverket.

Expressen - 1 timme sedan

Christina Lindbergs make drabbad av hjärntumör

Sångerskan Christina Lindberg, 50, var på väg hem från ett uppträdande när hon fick beskedet: hennes man Tommy Wigardt, 59, hade drabbats av en hjärntumör. Snart ska Tommy opereras och nu berättar paret om det stora stöd de mötts av från nära och kära. – Människor är fantastiska, säger Christina Lindberg.

Expressen - 2 timmar sedan

Man försökte avbryta misshandel – sparkades blodig

En man som försökte avbryta en misshandel i Göteborg på tidiga söndagsmorgonen blev svårt misshandlad.Mannen slogs till marken, sparkades i huvudet och fördes till sjukhuset kraftigt blödande.De två misstänkta gärningsmännen flydde platsen på elsparkcyklar..

Expressen - 2 timmar sedan

Väktare angreps av stenkastande ungdomar

Två väktare tvingades på lördagskvällen backa undan när ett ungdomsgäng gick till attack med stenar.Vindrutan på väktarnas bil gick sönder när den träffades i stenregnet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.