DN > Utrikes

Thursday, 20 June, 15:34

DN - 22 maj 19 kl. 13:42

Konsertlokalen Kraken läggs ner vid årsskiftetÄnnu en konsertlokal i Stockhom tvingas stänga – den här gången Kraken i Slakthusområdet söder om stan..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Kraken, Stockhom, Slakthusområdet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Konsertlokalen, Kraken, läggs, nervid , årsskiftet
SVT - 22 maj 19 kl. 12:55

Ytterligare konsertlokal i Stockholm läggs ned

Flera barer och klubbar i Stockholm har på kort tid tvingats stänga efter klagomål från grannar eller ombyggnation i staden. Kägelbanan och Debaser strand har med bara några dagars mellanrum meddelat att de ska stänga. Men även konsertlokalen Kraken i Slakthusområdet kommer vid årsskiftet att försvinna.

Sydsvenskan - 18 sep 11 kl. 06:30

Verklighetens tolk

Personer som älskar bra kriminallitteratur rynkar ibland på näsan åt Camilla Läckbergs böcker. Kanske har de inte fattat: Det är ju inte deckare hon skriver.
Camilla Läckberg sysslar med realism.

Sydsvenskan - 28 apr 16 kl. 11:27

Kärlek och död i påpälsat franskt rättegångsdrama

Michel Racine (Fabrice Luchini) är en sextioplussare i kris. Nyskild och influensasjuk har han checkat in på ett dystert hotell. Allting tycks gå honom emot.

SVT - 05 jun 13 kl. 17:47

Jack White räddar konsertlokal i Detroit

Den i Detroit klassiska konsertlokalen Masonic temple theatre riskerade att läggas ner, eftersom byggnaden den ligger i skulle stängas på grund av obetald skatt. En anonym donation räddade byggnaden, nu visar det sig att det var rockstjärnan Jack White som donerade pengarna. Nu ska Temple theatre döpas om till The Jack White theatre..

BT - 10 sep 13 kl. 08:52

Mästerligt om motståndet i Haga och Christiana

Kanske är det för att jag själv var en del av den punkrörelse som under åttiotalet utgjorde grunden för de husockupanter som gick under namnet husnallarna. Kanske är det den nostalgiska känslan som drabbar mig när jag läser om Sprängkullen, konsertlokalen där vi gjorde några av våra bästa spelningar, eller inspelningsstudion Urania där en och annan billig svartöl allt för enkelt slank ner i en torr strupe. Eller också kanske det är för att jag alltid har haft ett speciellt förhållande till den danska fristaden Christiania, ett förhållande som tränger djupare än haschdimmorna på Pusherstreet och hysterisk drogretorik från andra sidan sundet.

Skånskan - 28 aug 16 kl. 12:00

De minns ett år med Malmö Live

Karin Karlsson minns hur håret reste sig på armarna första gången MSO körde ljudtest i nya konsertlokalen och Jesper Larsson berättar om de violin- och cellospelande bröderna som chockades av att Malmö lives konsertsal var det bästa rum de spelat i.
Det har gått ett år sedan Malmö Live öppnade dörrarna för sin publik och Gunilla Wedding har träffat programchefen och vd och konserthuschefen för en tillbakablick.Karin Karlsson och Jesper Larsson om vad som varit deras största personliga upplevelser under Malmö Lives första år:
Karin: ”Det första som poppar upp för mig är Jeff Mills för hela MSO levererade så fantastiskt bra och det är en musikgenre som har väldigt blandad publik och hela konserten höll fruktansvärt hög kvalitet.

Skånskan - 04 feb 17 kl. 16:13

”En godkänd dag på jobbet”

Recension Metallica
Royal Arena, Köpenhamn
Den 3 februari 2017 ERWP.fif(0)En splitterny arena i Dronningens by, en utsåld premiärafton med tre efterföljande repriser á sextontusen personer per kväll med en av Danmarks största rockstjärnor och hans amerikanska bandkollegor på scen. Säg vad kan man väl önska sig mer?

Skånskan - 25 maj 18 kl. 15:55

Tonsatt hat blev ”Bögtåget”

Det finns många sätt att hantera homofobi. Ett av de roligare är att skriva och uppföra hatbrevskantater, vilket är vad konserthuschefen Fredrik Östling, tenoren Rickard Söderberg och Helsingborgs symfoniorkester ska göra. Kantaten ”Bögtåget”, som får premiär i dag, lördag 26 maj, är baserad på ett brev till konserthuset, där avsändaren menade att man ”hoppat på bögtåget” och därför inte vill besöka konsertlokalen igen.

Fler nyheter från DN

DN - 10 minuter sedan

EU på väg slutföra världens största handelsavtal

BRYSSEL. EU är på väg att sluta sitt största handelsavtal hittills. Redan nästa vecka kan uppgörelsen bli klar med fyra länder i Sydamerika i Mercosur-gruppen.

DN - 30 minuter sedan

Arbetsmarknadsministern: Oroväckande ökning av antalet dödsolyckor

Antalet arbetsrelaterade dödsolyckor ökar i Sverige. Arbetsmiljöverket ska nu analysera vad som kan göras åt det. – Det finns anledning att agera, säger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S)..

DN - 1 timme sedan

SAS-personal får nej i tvist mot egna facket

De 185 kabinanställda vid SAS som stämt fackförbundet Unionen i en unik tvist får nej. Tingsrätten ogillar skadeståndskraven och i stället får personalen ta notan för rättegången. .

DN - 2 timmar sedan

Just nu: KD-ledaren Busch Thor kommenterar Adaktusson

Kristdemokraternas partiledare Ebba Bush Thor bryter tystnaden och kommenterar nu Lars Adaktussons beslut att lämna alla uppdrag i partistyrelsen på en pressträff. .

DN - 3 timmar sedan

Här är hetaste kandidaterna att bli ny EU-ordförande

BRYSSEL. En danska, en fransman, en nederländare och en tysk. De är hetaste kandidaterna att ta över efter Jean-Claude Juncker och bli ordförande för EU-kommissionen.

DN - 3 timmar sedan

Livstidsdomar för turkiska kuppmakare

En turkisk domstol har dömt 24 personer till livstids fängelse för att ha deltagit i det misslyckade kuppförsöket i landet för tre år sedan..

DN - 5 timmar sedan

Tv-recension: Spänning, mellankrigsmagi och dekadens i ”Babylon Berlin”

SVT:s seriesatsning i sommar är en sexton timmar lång djupdykning i den tyska mellankrigstiden. Rekorddyra ”Babylon Berlin” blandar kriminalhistoria med en genomlysning av den kaotiska Weimarrepubliken. Imponerande visuell magi, skriver Johan Croneman..

DN - 5 timmar sedan

Tio verk som skildrar Weimar-republiken

Tyska storserien ”Babylon Berlin” i SVT skildrar Weimarrepublikens sista turbulenta år. Nicholas Wennö listar ytterligare tio sevärda filmer/tv-serier som utspelar sig under den kaotiska tyska mellankrigstiden. .

DN - 5 timmar sedan

XXL skär sönder helt nya kläder och förstör sportutrustning

Personalen vid det norska sport- och vildmarksföretaget XXL skär sönder nya kläder och sportutrustning bara för att de ska slängas och inte gå att använda, avslöjar Aftonbladet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.