Expressen > Nyheter

Friday, 21 June, 01:11

Expressen - 22 maj 19 kl. 13:32

Brandmannens varning för luddet: ”Avråder eldning”Stora mängder aspfrön släpper från träd och lägger sig som vitt ludd på marken.Fenomenet har uppmärksammats i stora delar av landet – nu varnar Storstockholms brandförsvar att fröna kan innebära en stor eldfara.– Vi avråder i princip all eldning. Hamnar det i grillen åker det vidare sen i blåsten. Det blir som små glödbitar som flyger omkring, säger Peter Lindgren, ledningsoperatör..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Storstockholms, Peter Lindgren

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brandmannens, varningför , luddet, Avråder, eldning
Magazin24 - 30 apr 13 kl. 11:44

Räddningstjänsten avråder från valborgseldning

Torrt gräs och blåst - det gör att räddningstjänsten avråder från eldning i kväll. ? Det blåser väldigt mycket ute.

Cornucopia - 12 maj 17 kl. 09:58

Läsare: Swedbank avråder från börsen - rekommenderar belånat bostadsköp istället

En läsare rapporterar att Swedbank avråder från börsen, utan rekommenderar läsaren att istället använda sina pengar till insats på ett belånat bostadsköp. För bostadspriserna kan aldrig falla.
Bortsett från att huset på bilden antagligen är en bostad i Göteborg har den inget med artikeln att göra.

Regeringen - 04 jul 13 kl. 09:19

Utrikesdepartementet avråder från resor till Kairo och Alexandria

Demonstrationer, våldsamheter, politiskt tumult och ett högst instabilt säkerhetsläge har präglat situationen i Egypten de senaste dagarna. Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från icke nödvändiga resor till Kairo, Alexandria, Port Said och Suez. Transit genom Cairo International Airport omfattas inte av avrådan.

BT - 31 aug 13 kl. 17:48

UD avråder från resor till Libanon

Säkerhetsläget i Libanon skärps ytterligare av de eventuella militära attackerna mot grannlandet Syrien. Utrikesdepartementet (UD) utökar sin tidigare reserekommendation om Libanon till att gälla hela landet. ?

BT - 31 aug 13 kl. 17:48

UD avråder från resor till Libanon

Säkerhetsläget i Libanon skärps ytterligare av de eventuella militära attackerna mot grannlandet Syrien. Utrikesdepartementet (UD) utökar sin tidigare reserekommendation om Libanon till att gälla hela landet. ?

Kristianstadsbladet - 19 jun 12 kl. 08:30

Göingebor avråder vänner från inflytt

Mer än var tredje Göingebo avråder vänner och bekanta att flytta till kommunen. Det visar en medborgarundersökning. Man gör tummen upp för räddningstjänsten men tummen ner för inflytande.

Barometern - 01 aug 13 kl. 11:49

Avråder från bad i Havslätt och Råssvik

Kommunen avråder nu från bad vid badplatserna i Havslätt och Råssvik. Ett nyligen taget vattenprov visar på förekomst av intestinala enterokocker, som är tarmbakterier och kan vålla urinvägsinfektioner och infektioner i sår.
?

Kristianstadsbladet - 02 jul 13 kl. 15:57

UD avråder från resor till Sinai


Svenska utrikesdepartementet avråder från resor till norra Sinaihalvön på grund av säkerhetsläget i området, där kidnappningar och handel med flyktingar från Eritrea förekommer. Avrådan gäller resor på vägen mellan Suez och Taba och norr om vägen. Städerna Suez och Taba samt flygplatsen i Taba omfattas inte av avrådan, skriver UD på sin webbplats.

Helsingborgs Dagblad - 16 mar 17 kl. 02:51

UD avråder från resor till delar av Etiopien

Utrikesdepartementet (UD) avråder tillsvidare från att resa till Etiopiens gränsområde mot Eritrea, Sydsudan och Somalia. Avrådan gäller tio kilometer från Etiopiens gränsområde med anledning av säkerhetsläget. I gränsområdena mot Sudan och Kenya avråd.

Kristianstadsbladet - 18 okt 12 kl. 02:31

Norge avråder Ship to Gaza


Norges utrikesminister Espen Barth Eide avråder Ship to Gaza från att utmana Israel genom att låta skeppet Estelle fortsätta mot Gazaremsan. - Norska myndigheter avråder från försök att bryta den israeliska marinblockaden, det är förbundet med stor fara, säger han till VG.Estelle närmar sig framåt slutet av veckan Gazaremsan.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

Besvärlig brand i verkstadslokal i Bromölla

Räddningstjänsten larmades till en brand i en bilverkstad i Bromölla på torsdagskvällen, rapporterar Kristianstadsbladet..

Expressen - 1 timme sedan

Försvunnen man i Umeå – nu kallas hemvärnet in

Hemvärnet och andra frivillighetsorganisationer kallas in i sökandet efter en man i 20-årsåldern som försvann i Umeå i onsdags.Det skriver Västerbottens-Kuriren.På midsommarafton trappas sökandet upp ytterligare..

Expressen - 1 timme sedan

”Uppenbart att KD lider stort av abortfrågan”

Lars Adaktusson kan hoppa av som politiker och den senaste turbulensen kan skada KD på både kort och lång sikt, anser statsvetare.De säger att det är ”olyckligt” för KD att abortfrågan aktualiseras – samt att partiet försvagas av strider i ledningen..

Expressen - 1 timme sedan

Två män häktade misstänkta för dubbelmord

Två män har häktats som misstänkta för ett dubbelmord i södra Stockholm i april.Åklagaren ska begära extra tid innan åtal kan väckas, rapporterar SVT. .

Expressen - 1 timme sedan

Klimataktivister stormade in – avbröt finansministern

Storbritanniens finansminister Philip Hammond skulle precis hålla tal – då stormade en grupp av klimataktivister i röda klänningar in.Det lyxiga bankeventet avbröts innan säkerhetspersonal eskorterade kvinnorna ut.– Detta är ett klimatnödläge, säger Greenpeace kampanjledare Areeba Hamid, till The Sun..

Expressen - 1 timme sedan

Meghan och Kate i kungligt instabråk

Rivaliteten mellan de kungliga svägerskorna i Storbritannien fördjupas, enligt brittiska medier.Det senaste bråket handlar om Instagram: Meghan uppges vara ”olycklig” över att Kate har fler följare!.

Expressen - 2 timmar sedan

LIVE-TV: Demonstranter stormar Georgiens parlamentsbyggnad

Expressen TV sänder direkt i samarbete med AP.

Expressen - 2 timmar sedan

Adam, 23, tar över makten  i västsvenska kommunen

Efter en turbulent tid inom lokalpolitiken väntas nu Adam Johansson (M) ta över rodret i Falköping.23 år gammal blir han kommunstyrelsens ordförande och därmed den yngste att styra en kommun i Sverige. – Det känns så klart fantastisk.

Expressen - 2 timmar sedan

Kraftig rök från brand i företagsbyggnad

Sent på torsdagskvällen utbröt en brand i en företagsbyggnad i Bromölla.– Det är bland annat en bilverkstad i byggnaden och det ska finnas gasflaskor där, säger Rickard Lundqvist vid ledningscentralen för polisen i Region syd..

Expressen - 3 timmar sedan

Tusentals försöker storma Georgiens parlament

Antiryska demonstranter har försökt storma parlamentet i Tbilisi, Georgien.Först bröt demonstranterna igenom avspärrningarna men de ska nu ha tryckts tillbaka av polis, rapporterar TT..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.