Sydsvenskan > Inrikes

Wednesday, 19 June, 07:48

Sydsvenskan - 22 maj 19 kl. 13:24

Allt färre med i fackenDen största minskningen har skett inom LO-förbunden..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
LO

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt färremed i , facken
Skånskan - 27 nov 18 kl. 16:29

Facken går till attack efter uteblivna vårdsatsningar

SVALÖV Det råder missnöje bland 546 anställda inom vård och omsorg i Svalövs kommun.
Inte minst sedan en utredning gjorts i dialog mellan fack och arbetsgivare föreslogs förändringar som skulle ändra och förbättra arbetsmiljön.De båda parterna var överens, men när förslaget kom till kommunstyrelsen valde politikerna att lyfta ut ärendet: – Vi blev så besvikna och eftersom vi var så kolossalt eniga så blev vi väldigt förvånade, säger Karin Sjunnesson, Kommunals ordförande i Svalöv i ett pressmeddelande.

BT - 14 maj 14 kl. 14:04

Pfizer-vd: Kan bli färre forskare

Om Astra Zeneca och Pfizer skulle gå ihop kan det innebära att forskningspersonalen blir mindre än i dag, enligt Ian Read, Pfizers vd. - Jag skulle misstänka att det sammanslagna bolaget skulle ha färre forskare än de två, sade han i de fortsatta utfrågningarna i brittiska parlamentet, enligt Financial Times.När det gäller löftet om att behålla 20 procent av forskningsjobben i Storbritannien säger han att det skulle kunna förändras, exempelvis om "Storbritanniens regering fullständigt förändrar patentlådan eller skattepolitiken", enligt Read.

BT - 14 maj 14 kl. 10:24

Facken: Säg nej till Pfizer, Sverige

Facken på Astra Zeneca kräver nu att regeringen tydligt tar ställning mot Pfizers bud. Den amerikanska jätten är bara ute efter skattefördelar och struntar i företagens utveckling, hävdar de. "Vi skulle kunna visa nationell styrka genom att gemensamt tydligt ta ställning mot affären", skriver de fackliga företrädarna i ett gemensamt brev till regeringen.

Opinionen.se - 01 apr 13 kl. 01:23

Facken sade nej till slutbud

Arbetsgivarna, Teknikföretagen, sade ja till slutbudet från medlarna i industriförhandlingarna men samtliga fackförbund sade nej. Överläggningarna mellan parterna och medlarna fortsätter på måndagen. För låg nivå på löneökningarna och ingen lösning på frågan om föräldraförsäkringen var fackens skäl att säga nej till slutbudet vid midnatt natten mot måndagen.

BT - 18 sep 13 kl. 09:04

Facken saknar satsning på a-kassan

När regeringen i dag presenterar sin höstbudget saknar facken satsningar på höjd a-kassa. Arbetsgivarna sågar krångligare skatteregler. Det saknas pengar till högre utbildning, höjd a-kassa och mer resurser till unga som inte klarar skolan i regeringens budget, enligt TCO:s ordförande Eva Nordmark.

Opinionen.se - 18 sep 13 kl. 09:05

Facken saknar satsning på a-kassan

När regeringen i dag presenterar sin höstbudget saknar facken satsningar på höjd a-kassa. Arbetsgivarna sågar krångligare skatteregler. Det saknas pengar till högre utbildning, höjd a-kassa och mer resurser till unga som inte klarar skolan i regeringens budget, enligt TCO:s ordförande Eva Nordmark.

Trelleborgs Allehanda - 24 maj 14 kl. 09:25

Facken kräver mer resurser till skolan

Återigen kräver lärarfacken mer pengar till skolan. Men kommunalrådet Ulf Bingsgård (M), vill inte lova några satsningar.
– Vi håller på med budgetdialogen nu och kommer att presentera femklöverns förslag på kommunstyrelsen den 4 juni, säger han.

E24 - 30 aug 15 kl. 19:32

Så hanterar facken SD

Sverigedemokraterna växer och är nu större än Socialdemokraterna bland arbetarväljare. Utvecklingen oroar LO-facken men strategierna för att hantera SD skiljer sig åt..

SvD - 31 aug 15 kl. 06:29

Så hanterar facken SD – se de olika strategierna

Sverigedemokraterna växer och är nu större än Socialdemokraterna bland arbetarväljare. Utvecklingen oroar LO-facken men strategierna för att hantera SD skiljer sig åt..

Helsingborgs Dagblad - 22 jan 16 kl. 11:27

Borg har tappat tron på facken

Förre finansministern Anders Borg har tappat tron på att regeringar kan förhandla med facken om nödvändiga reformer på arbetsmarknaden, för att klara sådant som integration..

Kristianstadsbladet - 22 jan 16 kl. 11:25

Borg har tappat tron på facken

Förre finansministern Anders Borg har tappat tron på att regeringar kan förhandla med facken om nödvändiga reformer på arbetsmarknaden, för att klara sådant som integration.(TT).

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Efter kritikstormen: Skolfacken försiktigt positiva inför framtiden

Skoldirektör Jytte Lindborg möter fack och skolledare på dialogturné..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Små skador efter japanskt skalv

Ett jordskalv med en magnitud på 6,4 skakade Japan under tisdagen. Skalvet orsakade inga större materiella skador. Myndigheterna har rapporterat om 16 skadade personer, ingen livshotande.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Platini släppt efter förhör

Michel Platini har släppts av fransk polis. Den förre Uefa-ordföranden greps under tisdagen, misstänkt för korruption i samband med att Qatar tilldelades fotbolls-VM 2022. Efter många timmars förhör fick 63-åringen lämna häktet strax före klockan 01.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Kortare prostatabehandling kan minska köer

Patienter med prostatacancer kan behandlas med en ny metod. Metoden innebär strålbehandling med hög dos men under kortare period, vilket kan minska vårdköerna. Med den nya metoden klaras strålbehandlingen av på drygt två veckor, mot i dag oftast åtta ve.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Attack mot nigeriansk militärbas – 15 döda

Minst 15 nigerianska soldater har dödats i en attack mot en militärförläggning i nordöstra Nigeria, som misstänks ha utförts av jihadister. Anfallet inleddes sent på måndagen, uppger militära källor för AFP. Efteråt ska angriparna ha fortsatt till en nä.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Jättelikt kokainbeslag i Philadelphia

Amerikanska federala myndigheter har gjort ett jättelikt kokainbeslag. Över 16 ton av drogen har beslagtagits på ett fartyg i hamnen i Philadelphia. Narkotikan beräknas ha ett värde i missbrukarledet på motsvarande nära 9,5 miljarder kronor och beslaget.

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Så ser svenska lärare på sitt arbete

Nu presenteras resultaten i en stor, internationell undersökning om lärares och rektorers arbetsvillkor. Förra gången studien genomfördes gav de svenska lärarna en i många delar mörk bild av sitt yrke. Talis, som undersökningen kallas, är den största in.

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Läsarbrev och replik om public service samt kvinnliga professorer.

Skribenter är Mats Olin, Näringslivets medieinstitut, Carl Svensson och Jan Nyblom..

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

Federley hoppar av ledarkamp i EU-grupp

Centerpartiets Fredrick Federley lägger ned sin kandidatur för att bli gruppledare för liberala Förnya Europa (RE) i EU-parlamentet. "Jag lovade att driva en ärlig och öppen politisk kandidatur som inte skulle splittra vår partigrupp, vilket jag också h.

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

55-årig man gripen efter misshandel på Lorensborgsgatan

Polispatrull på plats för att reda ut vad om hänt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.