PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 25 June, 00:30

PrivataAffärer - 22 maj 19 kl. 13:21

Jurist: Oskäligt att inte veta tid för tillträde”I tidpunkten för upplåtelse ingår rätten till tillträde i nära anslutning”, anser hon. Enligt en dom från Stockholms tingsrätt på tisdagen har ett par inte rätt att dra sig ut ett förhandsavtal som tecknats för en lägenhet i SSM:s projekt West Side Solna. Detta då upplåtelseavtalet inte ansågs ha försenats, medan det i förhandsavtalet inte angetts någon tidpunkt för själva tillträdet mer än att datumet för tillträdet skulle meddelas senast sex månader före bostaden står färdig. ”En försening av tillträdet enligt det här förhandsavtalet kan komma i fråga först när datum för tillträde meddelats”, hette det i domen. Konsumentskydd SSM hade i bokningsavtalet angivit en preliminär tidpunkt för inflyttningen men det kan enligt tingsrättsdomen int
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Stockholms, SSM, West Side Solna, Uggla, Direkt, Tidigare, Telefonplan, Savana, Nacka, Tribecagruppen, Telefonplansprojekt Metronomen, West Side Solnas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jurist, Oskäligtatt inte , veta, tidför , tillträde
YLE - 05 okt 15 kl. 10:24

Byråkratin tar oskäligt mycket tid i skolan

Sparkraven slår hårt mot skolorna. Lärarnas engagemang tryter eftersom så mycket av deras tid går till annat än undervisning, säger vicerektor Inger Damlin. Lokalpolitikern Monica Sirén-Aura tycker att skoldiskussionen ofta handlar för mycket om fastigheterna och för lite om innehållet.

DI - 22 maj 19 kl. 13:31

Jurist efter SSM-domen – oskäligt att inte veta tid för inflyttning

Att anses vara bunden av ett köpeavtal för en bostad, trots att datumet för inflytt är okänt, är orimligt och bör anses vara oskäligt. Det säger juristen Ingrid Uggla, specialiserad på frågor om bostadsrätter, till Nyhetsbyrån Direkt..

YLE - 15 apr 13 kl. 15:22

Invandrare måste vänta oskäligt länge på arbetstillstånd

Justitieminister Anna-Maja Henriskson fick ta del av bland annat trädgårdsproducenternas spörsmål och problem när hon besökte Sydösterbotten i dag. Besöket inleddes vid Smiths Garden i Yttermark. Johanna Smith anser att arbetskraftsinvandrarna kan få vänta oskäligt länge på sina uppehållstillstånd.

YLE - 22 maj 14 kl. 16:44

Oskäligt internerade föreslås få ersättning

Personer som internerades efter fortsättningskriget kan få ersättning av staten. Ett lagförslag om det här ska ges till riksdagen den 28 maj. De som kan få ersättning är sådana vars internering kan ha betraktats vara oskälig - främst sådana som fängslades som barn.

Affärsvärlden - 08 maj 14 kl. 13:16

Selena: Disciplinnämndens beslut är oskäligt

Selena Oil & Gas anser att disciplinnämndens beslut om bolagets aktier är oskäligt, enligt ett pressmeddelande i dag..

YLE - 03 okt 14 kl. 09:51

Talvivaaradrabbade kan bli utan ersättningar - oskäligt, säger Haavisto

Talvivaaragruvans skuldsaneringsprogram kan leda till att de som har drabbats av gruvans miljöproblem blir helt utan ersättningar. Den bedömningen gör den tidigare ministern för statens ägarstyrning, Pekka Haavisto från De gröna. I skuldsaneringsprogrammet föreslås att ersättningarna för utsläppen i vattendragen vid Talvivaaragruvan ska behandlas som saneringsskuld.

YLE - 25 apr 17 kl. 04:50

Socialarbetare: Oskäligt lång väntan på utkomststöd

Sedan FPA tog över ansvaret för utbetalning av det grundläggande utkomststödet vid årsskiftet har handläggningstiderna förlängts. Ett beslut om utkomststöd borde fattas inom sju dagar men FPA har inte klarat av att uppfylla det här. En klient i Jakobstadsregionen som ansökte om utkomststöd av FPA den 3 april fick pengarna först den 19 april.

DI - 05 jun 18 kl. 12:45

Aktiespararna: Tyska budet på Victoria Park oskäligt

Tyska Vonovias bud om 38 kronor per stamaktie i Victoria Park är finansiellt oskäligt. Aktieägare bör därför inte acceptera detta bud. Det rådet ger Aktiespararna sina medlemmar, enligt ett pressmeddelande..

YLE - 10 sep 13 kl. 04:31

Vandabarn har oskäligt långt till dagis

I stadsdelen Aviapolis i Vanda finns ett tjugotal barn med svenska som modersmål. Men jämfört med sina finskspråkiga vänner sitter de i en knivig situation: närmaste dagis finns fem till tio kilometer från hemmet. Alternativet är att gå i finskspråkigt dagis, något som de flesta föräldrar ändå verkar välja bort.

Nyan - 18 apr 16 kl. 06:00

Kommunförbundet: ”Oskäligt”

Konsekvenserna av landskapsregeringens nedskärningar blir minskad service till allmänheten, höjda avgifter och möjligen ett ökat tryck på skattehöjningar, säger Ålands kommunförbunds direktör Magnus Sandberg.
Oklart. Så beskriver Ålands Kommunförbunds förbundsdirektör Magnus Sandberg läget om hur nedskärningarna i landskapsandelarna kommer att påverka kommunerna.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Bitcoin på högsta nivån på 15 månader

Under tidig eftermiddag hade priset dock fallit något, till omkring 10.900 dollar. Så sent som i fredags klättrade priset över 10.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Danske räknar med vapenvila i handelskriget

Det skriver Danske Bank i ett marknadsbrev, där banken pekar på ett telefonsamtal mellan de två presidenterna i förra veckan och positiva uttalanden därpå, som anledning till ovanstående syn. Om eftergifter från båda sidor uteblir och handelsförhandlingar inte återupptas väntar däremot nya amerikanska tullar på kinesiska varor, och Kina kan då tänkas svara med att stoppa exporten av sällsynta jordartsmetaller till USA, enligt Danske Bank. I detta mer negativa och eskalerande scenario väntar sig banken att aktiemarknader sätts under ny press.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Häng med i Hernhags jakt på utdelningar

Kronraset berikar utlandssparare. Missa inte de vassaste utdelningsaktierna som handlas enkelt från svenska nätbanker, men sprider riskerna internationellt. Det är så Marcus Hernhag framgångsrikt bygger sin privata portfölj.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Danskes tidigare tillförordnade vd får gå på dagen

Anledningen till entledigandet är att kunder som placerat pengar i det så kallade ”Flexinvest Fri”-placeringsalternativet under en viss period visat sig ha fått betala för höga avgifter. Berörda kunder kommer att få kompensation från Danske Bank före utgången av 2019, skriver banken. ”Jesper Nielsen har gjort signifikanta bidrag till banken under många år, senast som interims-vd, för vilket vi tackar honom.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Tre köpvärda aktier – och en du inte ska teckna

  Konsultbolaget CAG, på First North, växer fint och har en bra lönsamhet. Med ev/ebit på runt 9,5 för 2020 handlas aktien med ”en hygglig rabatt mot andra konsulter på börsen (med förvisso längre historik) samtidigt som vi ser goda förutsättningar till hög vinsttillväxt de kommande åren”, skriver Börsveckan. Tidningen tycker att ”aktien lockar” och den köper ”en post till utdelningsportföljen”.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Dukat för tillväxt i Duni

Tidningen pekar bland annat på att Duni har ett nytt tillväxtområde med hållbara förpackningar, en konjunkturstabil affär och stark huvudägare. Tidningen rekommenderar därför köp av Duni-aktien..

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Här är måndagens färska analyser

Handelsbanken Capital Markets sänker riktkursen för Veoneer till 205,53 kr från 241,99 kr. Rekommendationen köp upprepas. Aktien stängde på kursen 162 kr på torsdagen.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Karo Pharma i mångmiljardaffär

  Trimb äger licenser till, marknadsför och säljer egenvårdsläkemedel och hälsovårdsprodukter. Trimb har en portfölj av varumärken som är inriktade på hudvård, fotvård, munvård och intimhälsa. Trimbs justerade omsättning och justerade ebitda bedöms ha uppgått till omkring 930 respektive 150 miljoner kronor 2018.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Många Indienfonder har gått bättre än index

Den indiska aktiemarknaden tog ett skutt uppåt sedan det i slutet av maj stod klart att premiärministern Narendra Modi fick förnyat förtroende. Under sin andra mandatperiod har emellertid premiärministern bland annat en inbromsande tillväxt att hantera, något som underströks av att Indiens centralbank RBI häromveckan sänkte BNP-prognosen för 2019 till 7,0 från tidigare 7,2 procent, och pekade på en kraftig nedgång i investeringar och privat konsumtion. RBI sänkte samtidigt reporäntan med 25 baspunkter till 5,75 procent och policykommittén ändrade sin hållning till ”ackommoderande” från neutral.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Trump: Powell kommer att göra det rätta med styrräntan

Trumps kommentarer kom dagen efter att Fed lämnat styrräntan oförändrad efter FOMC-mötet på tisdagen/onsdagen, men samtidigt flaggat för hög beredskap för nya lättnader vid behov. ”Du kan inte vinna jämnt, så småningom kommer han göra det som är rätt”, sade presidenten. Donald Trump hävdade så sent som i veckan att han har makt att avsätta Jerome Powell från Fedchefsposten.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.