PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 21 June, 01:11

PrivataAffärer - 22 maj 19 kl. 12:26

John Mattson värderas till 3 miljarder inför noteringenPriset per aktie i erbjudandet är 90 kronor, vilket motsvarar ett sammanlagt värde om 3.030 miljoner kronor för det totala antalet aktier i John Mattson. Erbjudandet omfattar 14,5 miljoner aktier som erbjuds av huvudägaren AB Borudan Ett som är familjeägt av Kerstin Skarne, dotter till John Mattson. Vidare har huvudägaren genom en övertilldelningsoption åtagit sig att sälja ytterligare högst cirka 2,2 miljoner aktier. Om övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo uppgår värdet på erbjudandet till 1.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Mattson, John Mattson, AB Borudan Ett, Kerstin Skarne, AP, Fonder, Tagehus Holding, Mattson Fastighetsföretagen, Lidingös, Stockholmsregionen, Siv Malmgren, Sverige, Nasdaq Stockholm, Stockholm, Investment Bank, Handelsbanken, Joint Global Coordinators, Joint Bookrunners, Advokatbyrå KB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: John, Mattson, värderastill 3 , miljarderinför , noteringen
PrivataAffärer - 05 jun 19 kl. 09:06

Så går det för John Mattson i premiären

Priset per aktie var, som tidigare kommunicerats, 90 kronor, motsvarande ett sammanlagt värde om 3.030 miljoner kronor för det totala antalet aktier i John Mattson erbjudandet. Erbjudandet omfattade 14 500 000 aktier som erbjöds av huvudägaren AB Borudan Ett.

PrivataAffärer - 28 maj 19 kl. 00:07

Hernhag: John Mattson ett bostadsbolag du vågar teckna

Noteringen i korthet: Börslista: Nasdaq Stockholm
Teckningskurs: 90 kr
Anmälningsperiod: 23 maj-3 juni
Första dag för handel: 5 juni
Tecknas via: Carnegie, Handelsbanken, Nordnet.
Råd: Teckna John Mattson ser ut att den 5 juni bli börsens nya bostadsfastighetsbolag. Fokus är mot att äga och förvalta hyresbostäder på Lidingö.

PrivataAffärer - 27 mar 19 kl. 07:28

Fastighetsbolaget John Mattson vill till börsen

I samband med en eventuell notering kommer en ägarspridning av befintliga aktier att genomföras. Det framgår av ett pressmeddelande. Marknadsvärdet på John Mattsons fastighetsbestånd uppgick vid årsskiftet till drygt sex miljarder kronor, enligt bolaget.

Nerikes Allehanda - 15 jun 17 kl. 20:39

John Johansson (S): "15 miljarder (plus lite till) till välfärden – eller Kinberg Batras högerkaos?"

Välfärden behöver mer resurser och den socialdemokratiskt ledda regeringen levererar, menar S-politikern John Johansson..

Expressen - 29 nov 16 kl. 14:54

26-åringens företag är värt 85 miljarder kr

Snapchat-grundaren Evan Spiegel, 26, är inte längre den yngsta dollarmiljardären som skapat sin egen förmögenhet. Nu är det istället den två månader yngre fintechentreprenören John Collison som toppar Forbes prestigelista över self-made-dollar-miljarder under 30. Hans betaltjänst Strupe värderas till 85 miljarder kroner.

BT - 26 okt 14 kl. 08:08

Miljarder som inte får gå upp i rök

Snart ska Borås stad fatta beslutet som inte får gå fel: flytten av gamla Ryaverket till Sobacken. Miljarder ligger i potten. Precis som i Linköping och Örnsköldsvik.

Dagens PS - 12 maj 17 kl. 10:00

Riksrevisionen larmar: 75 miljarder fattas

På fyra år har finansdepartementet överskattat Sveriges offentliga finanser med omkring 75 miljarder kronor. Den prognos om ett ökat överskott på från 40 miljarder 2016 till 110 miljarder 2020 kommer snarare landa på ett minskat underskott på 35 miljarder. Det framgår i en rapport från Riksrevisionen på fredagen som konstaterar att både nuvarande regeringen och den under alliansstyret missat ”kraftigt” i sina beräkningar under tio års tid, mellan 2007 och 2017, skriver Dagens Industri.

VA - 16 maj 11 kl. 08:25

John Lipsky tar över IMF

16 maj Internationella valutafonden har utsett John Lipsky som tillförordnad chef efter att sittande chefen Dominique Strauss-Kahn häktats för sexbrott i New York. Det rapporterar New York Times nätupplaga. John Lipsky är för närvarande biträdande chef för IMF, och i den rollen har han bland annat varit starkt involverad i hanteringen av stödpaketet för Grekland.

Supermiljöbloggen - 11 jul 14 kl. 12:48

FN: Sex miljarder kommer bo i städer 2045

Världens städer behöver svälja ytterligare 2,5 miljarder människor de kommande tre årtiondena. I dag bor mer än hälften av världens sju miljarder människor i städer. Störst är megastäderna Tokyo (38 miljoner), Delhi (25), Shanghai (23), Mexico City (21) och Sao Paulo (21), detta enligt en FN-rapport som publicerades i veckan och som nyhetsbyrån Reuters rapporterar om.

BT - 25 dec 14 kl. 16:12

Saudiarabien går 300 miljarder back

Oljepriserna visar inga tecken på att svänga uppåt igen. Därmed har det största exportlandet av dem alla, Saudiarabien, ett aldrig tidigare skådat hål i statsbudgeten. Under 2015 väntas utgifter på 860 miljarder riyal, medan intäkterna uppgår till 715 miljarder riyal, framgick det när den saudiska statsbudgeten för nästa år på juldagen presenterades i statlig tv, rapporterar nyhetsbyråer i Riyad.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Investeringschefen: G20-mötet avgör börshumöret i sommar

Han anför att dynamiken har skiftat från att Federal Reserve sedan finanskrisen har varit den dominerande drivkraften för aktie- och räntemarknaderna, till ett läge där det snarare är marknadsutvecklingen som styr centralbankernas agerande. ”Den amerikanska centralbanken har inför de senaste två dagarnas möte målats in i ett hörn. Hade de å ena sidan varit oväntat hökaktiga och stängt dörren för räntesänkningar i år hade aktiemarknaden fallit och tvingat Fed till en sänkning, vilket hade fått dem att tappa initiativkraften ännu mer.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Blankarna fortsatt intresserade av Fingerprint

Den 15 maj släppte biometribolaget en rapport där förlusten på rörelsenivå minskade till 1,9 miljoner kr, en stor förbättring jämfört med motsvarande kvartal i fjol då förlusten var hela 175 miljoner. Redan då var aktien en av börsens mest blankade med 8,3 procent av kapitalet. Men till blankarnas förtret gjorde rapporten att aktien rusade över 40 procent.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Gunnebo köper tjeckiskt bolag

Köpeskillingen för förvärvet uppgår till 240 miljoner kronor på skuldfri basis och kommer att finansieras genom befintliga kreditfaciliteter. ”Bolaget passar väl in strategiskt i vår Entrance Control-verksamhet, då det kommer att öka både vår geografiska räckvidd och vårt produktutbud”, säger Gunnebos vd Henrik Lange om Cominfo. Gunnebo meddelar även bolaget avser att genomföra en nyemission med företrädesrätt för bolagets aktieägare om cirka 360 miljoner kronor.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Global Gaming får inte tillbaka licens under överklagandet

Det framgår av ett pressmeddelande från Förvaltningsrätten i Linköping. Bolaget överklagade beslutet att återkalla licensen samt yrkade på att bolaget skull få tillbaka tillståndet att bedriva spel under tiden som överklagande pågår. Global Gaming ska överklaga beslutet Global Gaming kommer att överklaga förvaltningsrättens beslut att Spelinspektionens återkallelse av Global Gamings dotterbolag Safeents spellicens ska gälla även under tiden domstolen handlägger bolagets överklagande.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Kepler: Därför är det köpläge i industrikonglomeratet

  ”Att växa genom förvärv, i kombination med en operativ diversifiering genom 146 dotterbolag, erbjuder en bra risk-/avkastningsprofil enligt vår mening”, skriver Kepler som menar att förvärv är en huvuddel i affärsmodellen och borde också därför vara en del i värderingen av bolaget. Lifcos modell har genererat en genomsnittlig ebita-tillväxt på 18,6 procent mellan åren 2006 och 2018 och Kepler Cheuvreux räknar med att bolaget kan komma att öka vinsten per aktie med i genomsnitt 9 procent de kommande tre åren. På torsdagsmorgonen handlades aktien till drygt 500 kronor, upp 8 kronor från onsdagens stängningskurs.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Rekordfå annonser om nyproduktion

”Nya annonser för nyproducerade bostadsrätter i Stockholms län är hittills i år på den lägsta nivån så långt tillbaka som vi har en sammanhängande tidsserie. Den uppåtgående trenden fram till 2017 har brutits kraftigt. Vi ser att utbudet av nyproduktion i Stockholm också har minskat tydligt från toppen, framför allt för att det byggs mindre och därmed kommer ut färre nya bostadsrätter på marknaden”, säger Erik Holmberg, analytiker vid Hemnet, till Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Oljepriset stiger efter Irans nedskjutning av drönare

Upptrappningen i Mellanöstern fortsatte efter att iranska revolutionsgardets nyhetssajt, Sepah, uppgett att den amerikanska drönare som ska ha skjutits ned är en Northrop Grumman-tillverkad RQ-4 Global Hawk. ”Den sköts ned när den trädde in över Irans luftrum”, skriver det revolutionsgardistiska nyhetsmediet. Det amerikanska centralkommandot har förnekat att sådana drönare fanns över Iran vid den aktuella tidpunkten.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Pareto: Köpläge i Sandvik innan vändningen

Det skriver Pareto i en analys och som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat tidigare höjer de sin rekommendation till köp. Riktkursen justeras upp till 190 (180). ”Vi har justerat upp våra estimat tack vare en svag kronkurs, men eftersom vi håller kvar vid vår syn att den kommande lågkonjunkturen även kommer med finansiella stimulanser, tror vi, att det värderingsmässigt kommer att bli intressant att börja köpa cykliska aktier igen under det tredje kvartalet”, skriver Pareto.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Här är torsdagens analyser

Pareto Securities höjer sin rekommendation för SKF till köp från behåll. Riktkursen ligger kvar på 190 kr. Kepler Cheuvreux tar upp industrikonglomeratet Lifco för bevakning och rekommenderar köp.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Lundin Petroleum har hittat olja

Det framgår av ett pressmeddelande från bolaget. De sammanlagda bruttoresurserna i Jorvik och Tellus East uppskattas till mellan 4 och 37 miljoner fat oljeekvivalenter. ”Både Jorvik och Tellus East kan byggas ut som borrningar från plattformen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.