SVT > Inrikes

Tuesday, 25 June, 00:26

SVT - 22 maj 19 kl. 12:26

Förundersökning inleds mot Peter LundgrenÅklagare inleder en förundersökning om sexuellt ofredande mot Sverigedemokraternas toppkandidat till EU-valet, Peter Lundgren (SD). Det skriver Expressen..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Peter Lundgren, Sverigedemokraternas, EU, Lundgren, Expressen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förundersökning, inledsmot , Peter, Lundgren
Expressen - 22 maj 19 kl. 12:17

Förundersökning mot Peter Lundgren inleds

Åklagare har beslutat att inleda en förundersökning mot Peter Lundgren (SD) efter Expressens avslöjande. – Det är en förundersökning om sexuellt ofredande, säger Maria Sterup, chefsåklagare. .

DalaDemokraten - 15 jan 15 kl. 15:57

Förundersökning inleds mot 49-åring

Förundersökning inleds nu mot en 49-årig man misstänks för våldsamt motstånd mot polis..

SR - 22 maj 19 kl. 12:29

Uppgifter: Förundersökning inleds mot Peter Lundgren (SD)

En åklagare har beslutat att inleda en förundersökning mot Sverigedemokraternas toppkandidat i EU-valet Peter Lundgren, det rapporterar Expressen..

Expressen - 22 maj 19 kl. 12:17

JUST NU: Förundersökning inledd mot Peter Lundgren

En åklagare har beslutat att inleda en förundersökning mot Peter Lundgren (SD) efter Expressens avslöjande. Peter Lundgren har medgett att han tog en kvinnlig partikamrat på brösten – händelsen har polisanmälts, en anmälan som nu går vidare till förundersökning.– Det är en förundersökning om sexuellt ofredande, säger Maria Sterup, chefsåklagare.

DN - 22 maj 19 kl. 12:23

Förundersökning inledd mot Peter Lundgren

Åklagare inleder en förundersökning mot Peter Lundgren, enligt Expressen.  – Det är en förundersökning om sexuellt ofredande, säger Maria Sterup, chefsåklagare till Expressen. .

SR - 23 maj 19 kl. 09:51

Förundersökning inleds mot Kristina Winberg

Åklagare inleder en förundersökning om förtal av en EU-parlamentariker. Ärendet gäller Peter Lundgrens (SD) anmälan mot Kristina Winberg (SD), det bekräftar Åklagarmyndigheten för Ekot..

YLE - 11 apr 13 kl. 15:44

Förundersökning inleds i Putinfallet

Riksåklagarämbetet inleder en förundersökning av fallet där Centralkriminalpolisen registrerade Rysslands president Vladimir Putin som misstänkt brottsling. Då förundersökningen är klar beslutar riksåklagaren Jorma Kalske om åtal ska väckas mot den polis som förde in Putin i det hemliga registret "CKP begick ett misstag" Biträdande polischef Tero Kurenmaa säger att Centralkriminalpolisen begick ett misstag då Putins namn sattes på polisens svarta lista.
- Putin är inte misstänkt för något brott.

Skånskan - 19 jan 16 kl. 11:51

Förundersökning inleds mot Wallström

Nyheter Riksenheten mot korruption har beslutat inleda förundersökning om fackförbundet Kommunals tillhandahållande av lägenhet till utrikesminister Margot Wallström är ett mutbrott.På måndagen sa Margot Wallström sig inte vara det minsta orolig för en undersökning.  Samma sak säger hon via pressekreterare Erik Wirkensjö på tisdagen: – Jag välkomnar en undersökning.

GT - 08 dec 17 kl. 16:59

Förundersökning inleds om dubbla politikerarvoden

En förundersökning har inletts efter avslöjanden om omfattande dubbla utbetalningar av arvoden till toppolitiker i Lilla Edets kommun.GT kunde tidigare i veckan avslöja att ordföranden i kultur- och fritidsnämndens ordförande Kjell Johansson, S, försökt få ut dubbla arvoden vid 31 tillfällen på mindre än ett år.– Vi har tagit emot en anmälan och vi har inlett en förundersökning, säger Alexandra Larsson, förundersökningsledare vid polisens bedrägerisektion..

Expressen - 29 aug 16 kl. 13:13

Förundersökning inleds om drunkning

En förundersökning har inletts angående mord efter den mystiska drunkningen utanför Arboga 2015. Mannen som drunknade var gift med den 41-åriga kvinnan som av åklagaren misstänkts för mordet på sin pappa och mordförsöket på sin mamma. - Vi har inlett förundersökning avseende mord och försök till grovt bedrägeri, säger kammaråklagare Andreas Ekengren vid Utvecklingscentrum Göteborg..

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

IOK-ledamoten Stefan Holm om att Sverige blir utan OS 2026

Före detta höjdhopparen och världsstjärnan Stefan Holm är en av Sveriges två IOK-ledamöter på plats i Lausanne, Schweiz, där värdskapet för vinter-OS 2026 avgjordes under måndagen. Han är besviken över resultatet. – Vi hade mått väldigt bra av att ha ett mål på lång sikt och satsa mot tillsammans, säger Stefan Holm i SVT:s Aktuellt..

SVT - 2 timmar sedan

Säpochefen: ”Gör det straffbart att inneha terrorpropaganda”

Regeringen bör utreda om det ska bli straffbart att inneha och se på terrorpropaganda, skriver Säpochefen Klas Friberg på DN Debatt. Säkerhetspolisen har i dagarna också lämnat en hemställan till regeringen om att tillsätta en sådan utredning..

SVT - 2 timmar sedan

Expert efter dödsfallen på Vättern: Kan bli flera dödsfall i gasololyckor

Det är fortfarande oklart vad som hände med paret som avled på en båt i Vättern i helgen. Men misstankarna om en gasololycka kvarstår. – Det ser ut att bli ett dramatiskt år med flera dödsfall i gasololyckor, säger Ben Bock, chef för säkerhets- och teknikfrågor på branschorganisationen Energigas Sverige..

SVT - 3 timmar sedan

Blandade reaktioner på stan efter OS-missen

Vissa tyckte det var mycket trist att Sverige inte får arrangera vinter-OS 2026. Andra menar att kostnaderna nog skulle bli för stora och var rätt glada att vi slipper. När SVT frågade folk ute på stan efter Sveriges OS-miss var reaktionerna blandade..

SVT - 4 timmar sedan

Bullens varmkorv återkallas

HK Scan återkallar en sändning av Bullens varmkorv på grund av ett produktionsfel. Det gäller förpackningar på 2,2 kilo med bäst före-datum i februari 2022..

SVT - 5 timmar sedan

Politikerna reagerar på OS-beskedet

Det stod mellan Sverige eller Italien. Vid klockan 18 kom beskedet från IOK-delegaterna att det blir Milano som får arrangera vinter-OS 2026..

SVT - 7 timmar sedan

Liberalernas valberedning presenterar sitt förslag

Under måndagseftermiddagen presenterar Liberalernas valberedning sitt förslag på kommande partiledare. Valet står mellan de två återstående kandidaterna Nyamko Sabuni och Erik Ullenhag. Beskedet väntas komma runt 17-tiden..

SVT - 7 timmar sedan

Så ser planerna ut för vinter-OS i Sverige

Sveriges planer för vinter-OS och Paralympics 2026 sträcker sig från Lettland till Åre, med epicentrum i centrala Stockholm. Om Sverige får arrangera OS väntas tusentals besökare och idrottare under de 17 dagar som spelen pågår. Så här ser planerna ut..

SVT - 13 timmar sedan

Värmevarningar i Europa – SVT:s meteorolog: ”Människor kan definitivt dö”

Värmeböljan som har dragit in över Europa kommer att hålla i sig och extremvädret har resulterat i att flera värmevarningar har utfärdats. Men i Sverige uteblir de höga temperaturerna..

SVT - 15 timmar sedan

Tidigare släppt kinesisk medborgare gripen igen

Kina ville ha honom utlämnad, men Högsta domstolen i Sverige sa nej. Förra veckan släpptes han på fri fot, men nu har han gripits igen, uppger Aftonbladet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.