SVT > Inrikes

Tuesday, 25 June, 03:38

SVT - 22 maj 19 kl. 12:11

EU-kandidaterna rasar mot Adaktusson: ”En krigsförklaring mot kvinnors rättigheter”Efter uppgifterna om att Lars Adaktusson vid 22 tillfällen röstat emot aborträtten kritiserar nu flera svenska EU-kandidater KD-toppens agerande. – KD måste svara på om man står upp för aborträtten, och då kan man bara dra slutsatsen att han måste avgå, säger Socialdemokraternas Helene Fritzon till SVT Nyheter..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Adaktusson, Lars Adaktusson, EU, KD, Socialdemokraternas Helene Fritzon, SVT Nyheter

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU-kandidaterna, rasarmot , AdaktussonEn , krigsförklaringmot , kvinnors, rättigheter
Expressen - 23 nov 14 kl. 08:16

Nordkorea rasar mot FN: "Krigsförklaring"

Nordkorea reagerar nu med full retorik mot risken att dras inför Internationella brottmålsdomstolen (ICC). Diktaturen betraktar den FN-resolution som uppmanar säkerhetsrådet att hänvisa frågan om brott mot mänskligheten till ICC som "en krigsförklaring"..

SR - 26 jul 17 kl. 10:02

Fredrik Furtenbach: Det är en krigsförklaring mot regeringen

Alliansen vill väcka misstroendeförklaring mot försvarsministern, inrikesministern och infrastrukturministern med anledningen av hanteringen av it-skandalen på Transportstyrelsen. En ren krigsförklaring, säger Ekots inrikespolitiske kommentator, Fredrik Furtenbach..

Helsingborgs Dagblad - 28 okt 12 kl. 17:40

Berlusconis hot "en krigsförklaring"

Den skattebrottsdömde Silvio Berlusconis hot om att hans parti kan dra tillbaka stödet för premiärminister Mario Monti ses av den italienska pressen som en krigsförklaring. "Berlusconi hotar avsätta Monti", skrev Corriere della Sera på sin förstasida på söndagen. I fredags dömdes Berlusconi för skattebrott.

Expressen - 05 maj 13 kl. 14:05

Syrien: "Det är en krigsförklaring"

Nu svarar Syrien på Israels missilattack på Damaskus. Syriens vice utrikesminister beskriver det som en krigsförklaring och lovar att Syrien ska slå tillbaka, uppger CNN..

GöteborgsPosten - 05 maj 13 kl. 07:09

Syrien: En krigsförklaring

Israeliska raketer träffade en militär forskningsanläggning i Syriens huvudstad Damaskus i dag, enligt syrisk tv. -En krigsförklaring, säger Syriens biträdande utrikesminister Faisal Mikdad till CNN.

DN - 09 mar 14 kl. 20:00

Libyska rebeller ser hot mot tanker som ”krigsförklaring”

Den rebellgrupp i östra Libyen som kontrollerar ett antal oljehamnar i området meddelade på söndagen att alla försök från Libyens regering att attackera en Nordkoreaflaggad oljetanker, som tankar olja vid en terminal, skulle ”likställas med en krigsförklaring”..

Resume - 23 apr 14 kl. 16:13

Jens B Nordström: ”Krigsförklaring från TV4”


TV4-profilen Jens B Nordström ser TV4:s stora neddragning av lokal-tv-verksamheten som ett steg i en riktning där mediehuset närmar sig MTG och SBS Discovery. Han ser också TV4:s planer på en utflyttning av verksamheten som en ren krigsförklaring mot svenska politiker – det vill säga om att det är ett verkligt hot..

DI - 29 aug 14 kl. 11:59

S-toppar: En krigsförklaring

Krigsförklaring, sandlådenivå, bottennapp. Alliansledarnas nya budgetutspel väcker starka reaktioner inom S och MP. Nu ifrågasätts möjligheten att regera.

Kristianstadsbladet - 20 okt 14 kl. 09:22

Krigsförklaring mot en levandelandsbygd

Nästan varje dag noteras ”smällar” från de rödgröna som slår mot landsbygden och olika delar av landet.
Onsdagen den 15 oktober var inget undantag. Först kom uppgiften om nedläggningsplaner för Bromma flygplats - visserligen inte förrän 2022 men ändå...

Dagen - 24 okt 14 kl. 03:00

”En krigsförklaring mot trossamfunden”

Den före detta samfundsministern, Stefan Attefall (KD), är mycket kritiskt till budgetförslaget. Till Dagen säger han att det är en ”krigsförklaring mot trossamfunden”..

DN - 23 nov 14 kl. 10:37

Nordkorea: Det är en krigsförklaring

Nordkorea reagerar nu med full retorik mot risken att dras inför Internationella brottmålsdomstolen (ICC). Diktaturen betraktar den FN-resolution som uppmanar säkerhetsrådet att hänvisa frågan om brott mot mänskligheten till ICC som ”en krigsförklaring”..

Fler nyheter från SVT

SVT - 5 timmar sedan

IOK-ledamoten Stefan Holm om att Sverige blir utan OS 2026

Före detta höjdhopparen och världsstjärnan Stefan Holm är en av Sveriges två IOK-ledamöter på plats i Lausanne, Schweiz, där värdskapet för vinter-OS 2026 avgjordes under måndagen. Han är besviken över resultatet. – Vi hade mått väldigt bra av att ha ett mål på lång sikt och satsa mot tillsammans, säger Stefan Holm i SVT:s Aktuellt..

SVT - 5 timmar sedan

Säpochefen: ”Gör det straffbart att inneha terrorpropaganda”

Regeringen bör utreda om det ska bli straffbart att inneha och se på terrorpropaganda, skriver Säpochefen Klas Friberg på DN Debatt. Säkerhetspolisen har i dagarna också lämnat en hemställan till regeringen om att tillsätta en sådan utredning..

SVT - 6 timmar sedan

Expert efter dödsfallen på Vättern: Kan bli flera dödsfall i gasololyckor

Det är fortfarande oklart vad som hände med paret som avled på en båt i Vättern i helgen. Men misstankarna om en gasololycka kvarstår. – Det ser ut att bli ett dramatiskt år med flera dödsfall i gasololyckor, säger Ben Bock, chef för säkerhets- och teknikfrågor på branschorganisationen Energigas Sverige..

SVT - 6 timmar sedan

Blandade reaktioner på stan efter OS-missen

Vissa tyckte det var mycket trist att Sverige inte får arrangera vinter-OS 2026. Andra menar att kostnaderna nog skulle bli för stora och var rätt glada att vi slipper. När SVT frågade folk ute på stan efter Sveriges OS-miss var reaktionerna blandade..

SVT - 7 timmar sedan

Bullens varmkorv återkallas

HK Scan återkallar en sändning av Bullens varmkorv på grund av ett produktionsfel. Det gäller förpackningar på 2,2 kilo med bäst före-datum i februari 2022..

SVT - 8 timmar sedan

Politikerna reagerar på OS-beskedet

Det stod mellan Sverige eller Italien. Vid klockan 18 kom beskedet från IOK-delegaterna att det blir Milano som får arrangera vinter-OS 2026..

SVT - 10 timmar sedan

Liberalernas valberedning presenterar sitt förslag

Under måndagseftermiddagen presenterar Liberalernas valberedning sitt förslag på kommande partiledare. Valet står mellan de två återstående kandidaterna Nyamko Sabuni och Erik Ullenhag. Beskedet väntas komma runt 17-tiden..

SVT - 10 timmar sedan

Så ser planerna ut för vinter-OS i Sverige

Sveriges planer för vinter-OS och Paralympics 2026 sträcker sig från Lettland till Åre, med epicentrum i centrala Stockholm. Om Sverige får arrangera OS väntas tusentals besökare och idrottare under de 17 dagar som spelen pågår. Så här ser planerna ut..

SVT - 17 timmar sedan

Värmevarningar i Europa – SVT:s meteorolog: ”Människor kan definitivt dö”

Värmeböljan som har dragit in över Europa kommer att hålla i sig och extremvädret har resulterat i att flera värmevarningar har utfärdats. Men i Sverige uteblir de höga temperaturerna..

SVT - 18 timmar sedan

Tidigare släppt kinesisk medborgare gripen igen

Kina ville ha honom utlämnad, men Högsta domstolen i Sverige sa nej. Förra veckan släpptes han på fri fot, men nu har han gripits igen, uppger Aftonbladet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.