Realtid > Ekonomi

Thursday, 20 June, 16:00

Realtid - 22 maj 19 kl. 10:30

Amgen lägger jättebud på NuevolutionAmgen lägger ett bud på noterade bioteknikbolaget Nuevolution. Priset på 32,50 kronor innebär en premie på 169 procent..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Nuevolution

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Amgenlägger , jättebud, Nuevolution
Affärsvärlden - 22 maj 19 kl. 08:36

Amgen lägger bud på Nuevolution

Det amerikanska bioteknikföretaget Amgen lämnar ett rekommenderat offentligt kontanterbjudande till aktieägarna i bioteknikbolaget Nuevolution som är noterat på Stockholmsbörsen. Amgen erbjuder 32:50 kronor kontant för varje aktie i Nuevolution..

PrivataAffärer - 22 maj 19 kl. 08:31

Läkemedelsjätte lägger bud på Nuevolution

Erbjudandets totala värde uppgår till cirka 1 610 miljoner kr och rekommenderas enhälligt av Nuevolutions styrelse. – Vi har genomfört en omfattande analys för att säkerställa att vi agerar i företagets och aktieägarnas bästa intresse. I ljuset av den höga premien och åtagandena från de tre största aktieägarna att acceptera erbjudandet är vår slutsats att erbjudandet är skäligt och vi står enhälligt bakom beslutet att rekommendera budet på 32,50 kr per aktie, säger Nuevolutions styrelseordförande Stig Løkke Pedersen.

DI - 04 okt 16 kl. 08:55

Nuevolution ingår ett samarbete med Amgen

Bioteknikbolaget Nuevolution har ingått ett forskninsgssamarbete med Amgen kring multipla sjukdomsmål för att utveckla och kommersialisera nya behandlingar inom onkologi och neurovetenskap. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 22 maj 19 kl. 10:10

Carnegie ser två andra uppköpskandidater Nuevolution-budet

Bioteknikbolaget Alligator Bioscience och Bioinvent pekas ut som potentiella uppköpskandidater efter att det blev känt att Amgen lägger bud på danska forskningsbolaget Nuevolution. Budet väntas överlag ge en skjuts i handeln för nordiska bioteknikbolag, skriver Carnegie i en kommentar..

PrivataAffärer - 31 maj 19 kl. 07:38

Aktierna som pallat trycket i maj

Stockholmsbörsens breda OMXSPI-index står i dag hela 6 procent lägre än för en månad sedan. Framförallt handelskrigen har bidragit till att sänka index. Men det finns aktier som pallat trycket och stigit trots det generellt usla börsklimatet.

DI - 22 maj 19 kl. 08:22

Läkemedelsjätte lägger bud på bioteknikbolag med jättepremie

Den amerikanska läkemedelsjätten Amgen lägger ett bud på Nuevolution. Erbjudandet är på 32,5 kronor per aktie vilket motsvarar en premie på 169 procent. .

VA - 22 maj 19 kl. 09:27

Därför tokrusar aktien 165%

Amerikanska bioteknikföretaget Amgen lägger bud på Nuevolution.  .

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 10 minuter sedan

Ny ledamot i Finanspolitiska rådet

Örebroprofessorn Pär Österholm har av regeringen utsetts till ledamot i Finanspolitiska rådet..

Realtid - 15 minuter sedan

Baker McKenzie legal rådgivare vid K2A:s börsnotering

Baker McKenzie är legal rådgivare vid fastighetsbolaget K2A:s börsnotering på Nasdaq Stockholm, med Carnegie och Swedbank som Global Coordinators och Joint Bookrunners, enligt ett pressmeddelande från advokatbyrån..

Realtid - 1 timme sedan

ECB har slut på ammunition – stökig höst att vänta

Hur ska ECB lyckas med sitt inflationsmål när krutet snabbt sinar i bössan? Och hur ska centralbanken få bukt med de trilskande tyskarna? Realtids Per Lindvall ser en tuff höst framför sig, när näste ECB-chef ska ta över..

Realtid - 4 timmar sedan

Oktogonen riskerar skattesmäll

Realtid kan idag avslöja att Oktogonen, Handelsbankens resultatandelsstiftelse, kan drabbas av ökad skatt om styrelsen fortsätter att dra in avsättningar..

Realtid - 4 timmar sedan

Handelsbankens anställda riskerar skattesmäll

Realtid kan idag avslöja att de anställda på Handelsbanken kan drabbas av ökad skatt om styrelsen fortsätter att dra in avsättningar till resultatandelsstiftelsen Oktogonen..

Realtid - 5 timmar sedan

Realtid rankas som Sveriges näst bästa ekonomisajt

Realtid rankas som Sveriges näst bästa ekonomisajt av Financial Hearings. Johan Såthe, chefredaktör på Realtid, är glad över all positiv feedback från läsarna..

Realtid - 5 timmar sedan

Silverpokal till Realtid i prestigefylld ranking

Realtid rankas som Sveriges näst bästa ekonomisajt av Financial Hearings. Johan Såthe, chefredaktör på Realtid, hur kommer det sig att kvaliteten har ökat så mycket under det senaste året?.

Realtid - 6 timmar sedan

Bolund skeptisk till Facebooks kryptovaluta

Finansmarknadsminister Per Bolund varnar för Facebooks kryptovaluta libra. Han ser alltför stora risker..

Realtid - 7 timmar sedan

EQT säljer Autostore

EQT säljer norska Autostore till THL Partners..

Realtid - 7 timmar sedan

Deutsche Bank granskas av myndigheterna

Deutsche Bank granskas av myndigheterna, börsen är upp efter Fed-besked och Resurs Bank förlänger sin finansiering. Det är några av rubrikerna i morgonsvepet denna torsdagsmorgon. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.