DI > Ekonomi

Monday, 24 June, 23:23

DI - 21 maj 19 kl. 22:23

FN:s varning: Konflikten i Libyen kan vara början på långt och blodigt krigOm inte vapentillförseln till Libyen stoppas riskerar konflikten i landet att vara "bara början av ett långt och blodigt krig", varnar FN:s sändebud Ghassan Salame inför FN:s säkerhetsråd. Samtidigt rapporteras striderna kring huvudstaden Tripoli ha förvärrats..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Libyen, FN, Ghassan Salame, Tripoli

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FN:s, varning, Konflikteni , Libyenkan vara , början, långt och blodigt krig
TA - 22 mar 11 kl. 09:51

Dödläge hotar i Libyen

För tredje natten i rad tjöt flyglarmet i Libyens huvudstad Tripoli och flera mål attackerades, enligt libysk tv. Bedömare befarar att konflikten i Libyen kan hamna i ett dödläge.
I Tripoli hördes explosioner och luftvärnseld under natten och libysk tv sade att flera platser attackerats av "korsfararfienden".

BT - 12 jul 11 kl. 17:19

Politisk lösning i Libyen "tar form"

En politisk lösning på krisen i Libyen börjar bli allt tydligare, uppger Frankrikes premiärminister Francois Fillon för det franska parlamentet.
Nato vill också se en snar politisk lösning trots att Gaddafis styrkor decimerats kraftigt.
- En politisk lösning är mer nödvändig än någonsin och den börjar ta form, säger han inför en parlamentsomröstning kring en förlängd fransk roll den militära insatsen mot Gaddafiregimen.

BT - 20 sep 11 kl. 17:33

Jalil: 25 000 döda i konflikten

Övergångsrådets ledare Jalil sade i ett tal i FN att 25 000 människor har dödats under konflikten i landet, rappporterar AFP.
Uppgiften har inte bekräftats av oberoende organisationer.
USA:s president Barack Obama kräver att Gaddafitrogna styrkor snarast "lägger ner vapnen och förenar sig med det nya Libyen".

Cornucopia - 14 apr 19 kl. 10:38

Kreml tar över i Libyen - planerar massiv båtflyktingvåg

Diktaturen i Kreml spelar på bägge sidor av inbördeskriget i Libyen, och har skickat trupp till landet och etablerat baser. Bedömare menar att syftet är att när man har en helt Kreml-lojal regim i Tripoli dra igång en massiv båtflyktingvåg till EU, av de asylsökande från hela Afrika som tar sig till EU via Libyen. Syftet är att så maximal splittring i EU och därmed stärka de Kremlfinansierade högerextrema och Putin-lojala krafterna i unionen.

Dagen - 31 mar 11 kl. 03:00

Libyen får inte bli ett nytt Rwanda

Vi som varit med om ett folkmord vet vad ett ingripande av världssamfundet betyder, eller skulle ha betytt. Jag står därför helt bakom ett ingripande i Libyen.

Det finns inget land som bättre än mitt vet vilket priset blir när världssamfundet avstår från att ingripa för att hindra en nation från att döda sitt eget folk.

Kristianstadsbladet - 25 jan 14 kl. 14:20

Blodiga klanstrider i södra Libyen


Minst ett 90-tal liv har krävts i flera veckors klanstrider i södra Libyen, uppger ett sjukhus för nyhetsbyrån AFP.Striderna är koncentrerade kring ökenstaden Sabha, ett viktigt transportnav längs vägen till Niger.I konflikten ställs svarta afrikaner i folkgruppen tubu mot arabiska grupper, delvis tidigare lojalister till den störtade och dödade diktatorn Muammar Gaddafi.

BT - 25 jan 14 kl. 14:22

Blodiga klanstrider i södra Libyen

Minst ett 90-tal liv har krävts i flera veckors klanstrider i södra Libyen, uppger ett sjukhus för nyhetsbyrån AFP. Striderna är koncentrerade kring ökenstaden Sabha, ett viktigt transportnav längs vägen till Niger.I konflikten ställs svarta afrikaner i folkgruppen tubu mot arabiska grupper, delvis tidigare lojalister till den störtade och dödade diktatorn Muammar Gaddafi.

BT - 29 apr 11 kl. 14:48

Oenighet om svensk Libyen-insats

Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt tror inte på en förlängning av den svenska militära insatsen i Libyen. Centerpartiets försvarsexpert Staffan Danielsson anser tvärtom att Sveriges insats "självklart" borde förlängas.
- Vårt mandat är tidsbegränsat.

BT - 07 mar 11 kl. 17:12

Förslag på flygförbud över Libyen

Storbritannien och Frankrike förbereder en FN-resolution om en flygförbudszon över Libyen. Resolutionsförslaget skulle kunna läggas fram i FN:s säkerhetsråd den här veckan, uppger diplomat under löfte om anonymitet för AFP.
Krav på en flygförbudszon har luftats av bland andra amerikanska parlamentariker, medan militära källor i USA har avrått med hänvisning till att man i så fall också skulle tvingas slå till mot Gaddafiregimens luftvärn.

Sydsvenskan - 29 apr 11 kl. 16:39

Oenighet om Libyen-insatsen

Foto: Scanpix
S-ledaren Håkan Juholt tror inte på en förlängning av den svenska militära insatsen i Libyen, och får medhåll av Vänsterpartiet och Miljöpartiet. En naiv inställning, anser Folkpartiledaren Jan Björklund.
STOCKHOLM.

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Fed-chef varnar för räntesänkning: Kan skapa obalans i ekonomin

Fed-chefen i Dallas, Robert Kaplan, höjde på måndagen ett varningens finger beträffande en kommande räntesänkning..

DI - 1 timme sedan

Doktorandens stresslarm: Nio av tio chefer jobbar på semestern

En nyligen genomförd studie visar att chefer tycks ha synnerligen svårt att koppla bort arbetet på sin lediga tid. 92 procent av cheferna uppger att de arbetar på semestern och åtta av tio kan inte låta bli att vara uppkopplade på sin lediga tid..

DI - 1 timme sedan

Matvarujätten ska puffa kunderna till klimatsmarta val

Kycklingfärs i stället för nötfärs. Vegetabilisk grädde i stället för vispgrädde. Genom att i köpögonblicket puffa för klimatsmarta val hoppas Axfood kunna bidra till att ökad medvetenhet och sänkta utsläpp hos kunderna.

DI - 1 timme sedan

Lågt förtroende för företagens hållbarhetsarbete

Endast var femte svensk har förtroende för företag när det kommer till utvecklingen mot ett mer hållbart samhälle. Det visar en färsk undersökning från analysföretaget Insight Intelligence. ”Jag är inte förvånad, hållbarhet är en komplex fråga”, säger Lukas Berg, vd för Insight Intelligence..

DI - 1 timme sedan

Wall Street mot svag stängning

S&P 500 går mot en stängning under nollan efter att storbolagsindexet tillfälligt repat sig tidigare under måndagen. New York-börserna bjuder på blandad utveckling inför stängning..

DI - 2 timmar sedan

Ekonomen: Rutjobb integrerar inte utrikes födda kvinnor

Rutavdraget har skapat en marknad för enklare jobb och sägs vara ett medel för integration. Men det är inte de som behöver arbete mest – utrikesfödda kvinnor med flyktingbakgrund – som får jobben, visar en ny analys..

DI - 2 timmar sedan

Mäklarna: Trenden vänder – nu tar bosäljarna revansch

I flera års tid har köparna varit kungar på bostadsmarknaden. Men nu håller pendeln på att svänga och säljarna flyttar fram positionerna igen. ”Nu har man bockat av amorteringskravet och ränteoron har på sikt försvunnit”, säger Fastighetsbyråns vd Johan Engström.

DI - 2 timmar sedan

Årjes efter OS-nobben: Statliga garantier betyder mer för vissa delegater

Om Sverige ska kunna få arrangera OS krävs att modellen utan statliga garantier accepteras fullt ut enligt Mats Årjes, ordförande för Sveriges olympiska kommitté (SOK). Den avgående Skistar-vd:n uppger dock att han inte hade några indikationer på utfallet innan omröstningen..

DI - 2 timmar sedan

Nextcell Pharmas ordförande har köpt aktier för över 2 miljoner i bolaget

Nextcell Pharmas ordförande Anders Essen-Möller har den 21 juni köpt 737.278 aktier i bolaget för 3:25 kronor styck. .

DI - 3 timmar sedan

Mångmiljardbygget “minst två år” efter tidsplanen

Flera delar i Förbifart Stockholm ligger efter tidplan, enligt uppgifter till Di. ”Minst två år” säger en bedömare med mycket god insyn att mångmiljardprojektet kommer att försenas..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.