GöteborgsPosten > Nyheter

Friday, 21 June, 01:13

GöteborgsPosten - 19 maj 19 kl. 05:15

Ett sorgligt systemfelDet måste vara ett systemfel när det finns 250 miljoner till tre cm bredare hundburar i hundförarnas polisbilar, men inga pengar för funktionsnedsattas livskvalitet, skriver Lars Ulin..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Lars Ulin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ett sorgligt, systemfel
Dagen - 09 mar 11 kl. 03:00

Ledare: Systemfel med svåra följder

Detta har hänt: Tre personer med betydande intellektuella funktionshinder, det som i dagligt tal kallas utvecklingsstörning, krävs på sammanlagt över en halv miljon kronor av Försäkringskassan. De, eller rättare sagt sannolikt deras gode män, missade i mitten av 90-talet, när de flyttade hemifrån till gruppboende, att de inte längre var berättigade till den handikappersättning som utgått så länge de bodde i respektive föräldrahem. Samtidigt informerade samma Försäkringskassa om att de tre hade rätt till bostadstillägg just för att de flyttade till gruppboende.

SVT Debatt - 30 jul 13 kl. 00:04

Centerns söta drömmar döljer systemfel i välfärden

VINSTER I VÄLFÄRDEN Dags för Centern att vakna ur sin ljuva dröm om att välfärdsföretagarna i huvudsak  är strävsamma eldsjälar och att vinsten är sekundär. I verkligheten handlar det om riskkapitalister som genom avancerade bolagskonstruktioner pumpar pengar ur välfärden till skatteparadis. För oss handlar det om ett systemfel, skriver Ulla Andersson (V) i ett svar till Anders W Jonsson (C), och lovar att ständigt störa sömnen ända fram till valet 2014 genom att göra vinster i välfärden till en valfråga.

Sydsvenskan - 02 nov 15 kl. 04:00

Att tala om Petri som en problemskola med systemfel är rent ut sagt löjligt

För redan ett år sedan gick det att läsa om hur en lärare på S:t Petri skola hade blivit anmäld till Skolinspektionen av vår skolledning. Anledningen uppgavs i pressen vara att han hade underkänt orimligt många av sina elever. För ungefär två veckor sedan blev samma lärare avstängd från all undervisning och rapporteringen i medierna blossade upp på nytt.

Newsmill - 25 feb 11 kl. 17:45

Systemfel i svensk forskningsfinansiering

Det finns ett grundläggande systemfel i Sveriges nuvarande forskningsfinansiering. Huvudparten av forskningen finansieras idag med externa anslag med korta tidsramar samtidigt som de grundläggande fakultetsanslagen som finansierar basen vid våra universitet utarmas. Den skeva forskningsfinansieringen får en rad svåra konsekvenser.

Expressen - 04 dec 11 kl. 22:52

Håkan Juholt (S): "Ett systemfel i välfärden"

Juholt satte ner foten i SVT:s Agenda och kallade vinster i välfärden för ett "systemfel". Han kritiserade S egna beslut om att tillåta vinster i välfärden - men kunde inte svara vad han själv tyckte när det togs. - Ja...

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Bank-vd erkänner: "Åratal av systemfel"

Missnöjet mot svenska banker är "helt begriplig", skriver SBAB: s vd Carl-Viggo Östlund på DI Debatt. "Kundernas missnöje med bankerna beror på systemfel som funnits i åratal", menar han..

YLE - 24 apr 13 kl. 08:38

Utredning om systemfel vid HNS låter vänta på sig

Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt, HNS, har i flera månader haft problem med ett datasystem som används för att röntga patienter. Övervakningsmyndigheten Valvira har väntat länge på att systemets tillverkare ska komma med en utredning över problemen. Trots det har Valvira har inte ännu fått någon utredning från tillverkaren.

HBL - 08 maj 13 kl. 13:44

"Systemfel i svensk försvarspolitik"

Ketchupflaskan har öppnats i försvars- och Nato-debatten. Verkligheten har hunnit i kapp oss och utgången är oviss, säger journalisten Mikael Holmström, expert på försvarsfrågor. Sveriges ambassadör Anders Lidén säger däremot att den svenska Nato-diskussionen inte alls är så het som man tror i Finland.

Kristianstadsbladet - 10 dec 13 kl. 08:55

Systemfel kan bara lösas med systemlösning

När samhällsproblemen är så många och allvarliga att de dagligen påverkar nästan allt och alla på vår planet kan man vara helt säker på att civilisationen lider av ett globalt systemfel.
Detta innebär att lösningar inte kan hittas på varje problem och att det är lönlöst att anklaga enskilda som ansvariga. Varför?

Nyan - 17 dec 13 kl. 10:00

Inget systemfel i vårdkontrakt

Det finns inget inbyggt systemfel i det faktum att en tredjedel av vårdpersonalen på ÅHS kirurgiska avdelning anställs på korta kontrakt på tre månader.
Det konstaterar ÅHS-styrelsen som har tagit ställning till den skrivelse vårdpersonalen lämnat in. Förklaringen är att det handlar om vikariat där ordinarie tjänsteinnehavare är tjänstlediga av olika orsaker, uppger ordförande Mia Hanström.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 5 timmar sedan

Partikamrater trotsar Trump om saudivapen

USA:s senat går emot president Donald Trump och stödjer 22 resolutioner om att blockera vapenexport till bland annat Saudiarabien..

GöteborgsPosten - 5 timmar sedan

Sverige föll i gruppfinalen mot USA

Reservbetonat Sverige stod upp bra – men släppte in tidiga mål i båda halvlekarna..

GöteborgsPosten - 5 timmar sedan

Fortsatt störningar i tågtrafiken

Det råder fortfarande störningar i Skånes tågtrafik efter ett tidigare tågstopp mellan Lund och Malmö på grund av en olycka..

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Börsen värderar Slack till 217 miljarder

Värdet på amerikanska Slack Technologies aktie steg kraftigt när bolaget börsnoterades på onsdagen i New York..

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Nygrens övergång klar – så räddar han Blåvitts ekonomi

Anfallstalangen blir dyraste försäljningen någonsin – så mycket får Blåvitt direkt..

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Lekstorp slog Syrianska/Arameiska Göteborg efter Simon Karlssons dubbel

Det blev Lekstorp som gick segrande ur mötet i division 6 Göteborg A på hemmaplan mot Syrianska/Arameiska Göteborg, med 3–2 (2–1)..

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Kollision mellan bil och cyklist – pojke till sjukhus

En cyklist har förts till sjukhus med ambulanshelikopter efter att ha kolliderat med en bil. Skadeläget är ännu okänt..

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Tände eld på lägenhet – gick och köpte pizza

Man döms till fängelse: "Jag fick panik".

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Brand på fritidsbåt

En fritidsbåt brinner intill en brygga i Frölunda. Räddningstjänst är på väg till platsen..

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

20 års fängelse för mamma som mördade fem barn

Den franska kvinnan dolde graviditeterna, födde i hemlighet och ströp därefter barnen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.