SVT > Inrikes

Monday, 24 June, 11:35

SVT - 19 maj 19 kl. 11:56

EU-politikerna som inte vill visa kvitton för ”kontorspengarna”De senaste åren har allt fler EU-politiker utlovat öppenhet om hur man använder EU-parlamentets generösa kontorsbidrag. Men SVT:s enkät bland de nuvarande parlamentarikerna visar att det fortfarande är långtifrån alla som är beredda att visa upp sina kvitton..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
EU, SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU-politikernasom inte vill , visa, kvittonför , kontorspengarna
SmålandsPosten - 18 maj 19 kl. 05:59

Advokater får ersättning - utan att visa kvitton

Landets domstolar godkänner att advokater får ersättning av statskassan för hotellkostnader – utan att visa några kvitton. Enbart i tandvårdshärvan i Växjö fick advokaterna sammanlagt ut omkring 90 000 kronor..

BT - 12 jun 12 kl. 07:57

Handeln dröjer med digitala kvitton

Trots att det numera är möjligt med digitala kvitton släpar handeln benen efter sig och fortsätter att spotta ur sig de miljöfientliga och giftiga papperskvitton som nästan ingen längre vill ha, skriver Stefan Norman. Närmast obemärkt har det alldeles nyligen skett en digital revolution på kvittoområdet. Dels har nya avancerade lösningar för digitala kvitton lanserats, dels har skattemyndigheterna äntligen släppt kravet på papperskvitton och godkänner numera digitala kvitton.

Sydsvenskan - 11 okt 13 kl. 00:45

Revision ska granska kvitton

Regiondirektören har fått i uppdrag av de styrande politikerna i femklövern att granska regionpolitikernas kvitton. Nästa vecka ska regionens revisorer informeras..

Sydöstran - 27 dec 17 kl. 14:11

Anställda fick skattepengar utbetalt - utan att redovisa kvitton

Anställda på Karlskrona kommun har fått betalt för privata utlägg med skattepengar. Utan att behöva visa upp kvitton..

Expressen - 4 timmar sedan

Därför tvärvände politikerna i Stockholm om vinter–OS

I dag presenteras värdlandet för vinter-OS år 2026 och för första gången någonsin kan det vara Sverige som ropas ut.   En tanke som för knappt ett år sedan sågs som otänkbar – eftersom de ledande politikerna i Stockholm då inte var med på tåget. Så: vad var det som hände?

Skånskan - 25 apr 16 kl. 14:14

Byalag nobbat av politikerna

SVALÖV Medlemmarna i Billeberga byalag är missnöjda med skötseln och utvecklingen i sin by.
Därför ville man på måndagsmorgonen träffa och överlämna en skrivelse och protestlista med 146 namn till Svalövs kommunalråd, men av detta blev inget.Birgitta Jönsson, Torbjörn Ekelund och Olof Röstin vägrade att komma ner i kommunhusets foajé för att ta emot materialet.

YLE - 13 nov 14 kl. 17:42

"Juncker måste visa att han är emot skattesmitning"

Enligt europaparlamentariker Heidi Hautala (Gröna) är det viktigt att EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker tar itu med skatteplanerande storbolag. I en intervju för Svenska Yle talar Hautala ut om Junckers ställning, storbolagens makt och behovet av att hitta gemensamman lösningar i Europa. Hur ser du Jean-Claude Junckers sits efter avslöjandena om omfattande förhandsavtal mellan Luxemburg och hundratals storföretag?

Dagens PS - 09 maj 19 kl. 09:50

Nästa steg för Ica: Digitala kvitton

Redan nästa år ska butikskedjans alla kortkunder kunna erbjudas digitalt kvitto. Det skriver Di Digital. Ica ska tillsammans med starten Kivra lansera den nya plattformen för digitala kvitton i ett fåtal Ica-butiker till att börja med, och sedan är ambitionen att gradvis introducera den i hela landet innan 2020.

Trelleborgs Allehanda - 29 jan 11 kl. 06:30

Sätt politikerna i bänken

Tolvåkersskolan i Löddeköpinge kan som första skola bli satt under tvångsförvaltning av staten.
Frågan om tvångsförvaltning utreds nu av regeringen efter att föräldrarna till eleverna på skolan begärt det. Det rapporterade Sydsvenskan i veckan och tidigare har tidningen berättat om klass 9A på skolan som haft sju rektorsbyten och 52 lärarbyten på tre år.

DN - 08 jan 18 kl. 09:05

Matbutiker lanserar digitala kvitton för miljön

I år kan det bli genombrott för papperslösa kvitton. I höst kommer en gemensam norm för kvitton i digital form. Men redan före sommaren kommer matkedjorna Hemköp och Willys att lansera digitala kvitton i sina butiker.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Värmevarningar i Europa – SVT:s meteorolog: ”Människor kan definitivt dö”

Värmeböljan som har dragit in över Europa kommer att hålla i sig och extremvädret har resulterat i att flera värmevarningar har utfärdats. Men i Sverige uteblir de höga temperaturerna..

SVT - 2 timmar sedan

Tidigare släppt kinesisk medborgare gripen igen

Kina ville ha honom utlämnad, men Högsta domstolen i Sverige sa nej. Förra veckan släpptes han på fri fot, men nu har han gripits igen, uppger Aftonbladet..

SVT - 5 timmar sedan

Nu höjs dieselstödet: ”Har haft det tufft”

I juli höjs stödet som Sveriges bönder får för att tanka sina traktorer med fossil diesel..

SVT - 5 timmar sedan

Bonden Peter: ”Har inte råd att avstå pengarna”

Bönder som tankar fossil diesel får pengar av staten – men inte de som väljer biodiesel som är betydligt bättre för klimatet. Det borde ändras, anser lantbrukaren Peter Borring..

SVT - 14 timmar sedan

Man skjuten i Västerås

En person har blivit skjuten på Drottninggatan i Västerås. Polisen har än så länge inga misstänkta. – Om man tittar på tiden det skedde finns det anledning att tro att ganska många har sett den här händelsen.

SVT - 15 timmar sedan

Förlossningsvården bättre rustad i sommar

En barnmorskas bild på mensblod i arbetsbyxorna efter en natt på förlossningen blev symbolen för en förlossningsvård i kris. Nu – två år senare – säger sig vården vara bättre rustad inför sommaren. Det framkommer av den enkät som SVT Nyheter skickat till Sveriges 21 regioner..

SVT - 19 timmar sedan

Johan Pehrson (L) lämnar striden om att bli partiledare

Johan Pehrson (L) väljer att släppa sin plats som möjlig partiledare, uppger Sveriges Radio Ekot. Kvar i kampen om posten blir Erik Ullenhag och Nyamko Sabuni..

SVT - 21 timmar sedan

40 procent av svenskarna vill bygga nya reaktorer vid behov

4 av 10 svenskar är positiva till att behålla kärnkraften och bygga nya reaktorer vid behov. Det visar en opinionsundersökning från Novus. Samtidigt säger 16 procent att man vill avskaffa kärnkraften på politisk väg..

SVT - Igår: 11:18

Barnmorskeförbundet om sommaren på förlossningen: ”Det är inte optimalt”

Den som ska föda barn i sommar behöver inte oroa sig för platsbrist eller få barnmorskor. Det är bilden som Sveriges regioner målar upp i den enkät som SVT Nyheter gjort. Men Barnmorskeförbundet är av en annan åsikt.

SVT - Igår: 07:58

SVT:s enkät visar: Stor brist på sjuksköterskor i hela Sverige i sommar

Det är stor brist på sjuksköterskor i praktiskt taget hela Sverige i sommar, och på många håll får det kännbara konsekvenser. Det visar svaren i SVT Nyheters enkät. Samtidigt uppger de flesta regioner att man ändå har tillräckligt med personal.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.