UNT > Utrikes

Monday, 24 June, 23:24

UNT - 19 maj 19 kl. 09:38

Final i världens största demokratiska valUnder söndagen infaller den sista dagen i Indiens rekordstora parlamentsval, som i sex veckor har präglats av haglande förolämpningar mellan premiärminister Narendra Modi och konkurrenten Rahul Gandhi..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Indiens, Narendra Modi, Rahul Gandhi

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finali världens största , demokratiska, val
Expressen - 13 okt 14 kl. 11:16

Tunisien – från diktatur till demokratiska val

Tunisien står på tröskeln till sitt andra demokratiska parlamentsval någonsin. Landet där gnistan till den arabiska våren tändes i för fyra år sedan har tagit tydliga steg i riktning mot demokrati men stretar fortfarande med problem som diktaturen lämnade efter sig. 23-åriga Wifak Sassi är en av drygt 13 000 kandidater till parlamentet..

YLE - 09 apr 15 kl. 10:11

Invandrare från demokratiska länder röstar aktivare

Valdeltagandet bland personer med invandrarbakgrund är högre om den röstberättigade har tidigare erfarenhet av demokratiska val. Det här framgår av en undersökning som justitieministeriet har publicerat. Personer som har flyttat till Finland från ett demokratiskt land vid en högre ålder röstar mera aktivt i val eftersom de redan har erfarenheter av att rösta och därmed kan de relativt lätt överföra erfarenheten till den nya kontexten.

Kristianstadsbladet - 23 jun 13 kl. 09:27

Albanien går till val


När albanerna går till val i dag handlar det inte bara om huruvida högerregeringen eller vänsteroppositionen tar hem segern. På spel står också Albaniens chanser att bli medlem av EU under överskådlig framtid.Rättvisa och demokratiska val är ett av de krav som Albanien måste uppfylla för att bli kandidatland.

DN - 11 okt 11 kl. 10:40

Ordnat val i Liberia ? men röster kan köpas

Under tisdagen hålls Liberias andra demokratiska val efter inbördeskriget. Experter menar att det kommer att bli ett välskött val, men röster köps fortfarande ? i utbyte mot mat..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Teknisstrul vid val i Ghana

Ghananerna fick ge sig till tåls vid fredagens val till parlamentet och presidentvalet, uppger utländska medier. Teknikproblem gjorde att det blev stora förseningar och svårt att rösta.Befolkningen stod upp bakom beslutet att förlänga tiden för att rösta.

Expressen - 30 jul 17 kl. 00:05

Våldsamma protester inför kontroversiellt val

Våldsamma protester väntas på söndagen när Venezuela går till val – som kan bli landets sista demokratiska val.Den socialistiske presidenten Nicolás Maduro vill skriva om grundlagen så att hans vänsterregim kan styra praktiskt taget oinskränkt.Oppositionen manar till bojkott av valet och våldsamma protester rasar..

Helsingborgs Dagblad - 28 maj 11 kl. 14:41

Demokratiska Egypten öppnar gränsen till Gaza

Egypten öppnade på lördagsmorgonen permanent gränsen till Gaza i staden Rafah. Därmed bröts den fyra år långa belägringen, som inleddes i juni 2007 när Hamas efter demokratiska val tog makten i området. Se al-Jaziras reportage om gränsöppningen här.

Dagen - 25 jan 18 kl. 03:00

Demokratiska värden är på tillbakagång

Under de senaste tolv åren har utvecklingen gått åt fel håll i världen när det gäller demokratiska val och pressfrihet. Detta enligt den senaste rapporten från amerikanska Freedom House..

Dagen - 25 jan 18 kl. 03:00

Demokratiska värden är på tillbakagång

Under de senaste tolv åren har utvecklingen gått åt fel håll i världen när det gäller demokratiska val och pressfrihet. Detta enligt den senaste rapporten från amerikanska Freedom House..

Nyheter 24 - 13 feb 11 kl. 16:32

Parlamentet upplöst - val i september


Konstitutionen hävd i Egypten. KAIRO. Det tillfälligt styrande militärrådet i Egypten, som tog över sedan president Mubarak avgått, meddelade på söndagen att de upplöst landets parlament och att demokratiska val ska hållas i september i år.

Fler nyheter från UNT

UNT - 15 minuter sedan

Mexiko stärker gränskontrollen mot USA

Mexiko stärker kontrollen med närmare 15 000 soldater och medlemmar ur Nationalgardet mot gränsen i norr för att hindra migranter att försöka ta sig till USA..

UNT - 15 minuter sedan

Fortsatt oro i Georgien trots valreformer

Till valet i Georgien 2020 blir det stora förändringar i valsystemet, lovar regeringspartiets ledare Bidzina Ivanisjvili..

UNT - 1 timme sedan

Dags befria Notre-Dame från 50 000 rör

Den vanskliga nedmonteringen av byggställningarna där Notre-Dames spira en gång stod inleds inom kort, meddelar helgedomens välgörenhetsstiftelse..

UNT - 1 timme sedan

Kim och Trump fortsätter hylla varandra

Trots ett spänt politiskt dödläge länderna emellan fortsätter Nordkoreas ledare Kim Jong-Un och USA:s president Donald Trump att skicka vänskapligt sinnade brev till varandra..

UNT - 2 timmar sedan

Norsk ö vill införa tidsfri zon

I ett upprop på nordnorska Sommarøya kräver folk att tiden ska slopas..

UNT - 3 timmar sedan

Tysk stridspilot dog under övning

En pilot dödades och en lyckades rädda sig i fallskärm när två tyska Eurofighter-plan kolliderade över nordöstra Tyskland på måndagen, enligt landets flygvapen..

UNT - 3 timmar sedan

Klockan klämtade för urtjuv

Varuhuset Illum i Köpenhamn har drabbats hårt av klockstölder det senaste halvåret..

UNT - 3 timmar sedan

Förmyndare kan hindra kvinnor från att köra

Ett år har gått sedan Saudiarabien hävde förbudet för kvinnor att köra bil..

UNT - 4 timmar sedan

Uruguay: Italiensk maffiaboss på rymmen

Den italienske maffialedaren Rocco Morabito, som greps i Uruguay 2017, har rymt från ett fängelse i huvudstaden Montevideo, meddelar Uruguays inrikesdepartement..

UNT - 4 timmar sedan

USA inför nya sanktioner mot Iran

USA:s president Donald Trump har undertecknat ett presidentdekret där "nya och tuffare" sanktioner mot Iran införs..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.