Skånskan > Nyheter

Monday, 24 June, 11:36

Skånskan - 19 maj 19 kl. 07:00

Inte alls ett tvättäkta kaféKÖPENHAMN Vid första anblicken verkar kaféet på Elmegade i Nørrebro inte speciellt annorlunda från andra liknande ställen, möjligtvis sticker den färgstämda inredningen ut en aning.
Men så är det något som surrar i bakgrunden.När islänningen Fridrik Weisshappel kom till Danmark för 16 år sedan hade han två mål: att lära sig danska och börja träna yoga.
– Förhoppningsvis kan jag danska nu för det blev bara två yogalektioner.
Under en promenad i den då ganska skumma och ställvis nedgångna stadsdelen Norrebro fick han syn på lokalen i hörnet av Elmegade och Birkegade.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
KÖPENHAMN Vid, Elmegade, Nørrebro, Fridrik Weisshappel, Danmark, Norrebro, Birkegade, Fridrik, The Laundromat Café, Roskildefestivalen, Laundromat Café, New York Post, Time Magazin, Dr Hooks Cover, Rolling Stone, Reykjavik, Österbro, Fredriksberg, USA, Sundet, Malmö, Clean, Dirty, Claes Plambech, Eik, Lejre, Roskilde, Köpenhamn, Gabriella Chackiewicz, Majken Fredriksson, Julie Ugleholdt, Bärselsbingo, Julie, Gabriella, Majken

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inte allsett , tvättäkta, kafé
Computer Sweden - 07 nov 16 kl. 06:01

Nu slår it-konsulterna tillbaka: "Vi är inte alls frånåkta"


Teknikkonsulterna kanske ligger före, men it-bolagen spelar också en viktig roll när industrin ska kopplas upp. Det säger it-konsultbolagen som nu slår tillbaka mot påståendet om att de är frånåkta..

IDG - 07 nov 16 kl. 06:01

Nu slår it-konsulterna tillbaka: "Vi är inte alls frånåkta"


Teknikkonsulterna kanske ligger före, men it-bolagen spelar också en viktig roll när industrin ska kopplas upp. Det säger it-konsultbolagen som nu slår tillbaka mot påståendet om att de är frånåkta..

Uppsalanyheter.se - 05 jul 15 kl. 02:11

ABBA-allsången fyllde Parksnäckan

Som avslut på en härlig sommardag är det allsång på Parksnäckan. Allsångsledare är vår älskade Anna-Karin "Ako" Nytell Oldeberg. Hon är som vanligt sprudlande glad och delar friskt ut leenden, silverstjärnor, hopprep och tennisracket.

DalaDemokraten - 08 sep 17 kl. 06:00

Kyrkan driver kaféet i Vasahallen – satsar på längre öppettider och integration

Kaféet i Vasahallen i Hedemora har levt en tynande tillvaro, med glesa öppettider eller inga öppettider alls. Nu blir det ändring då Svenska kyrkan tar sig an kaféet..

Dalarnas tidningar - 08 sep 17 kl. 06:00

Kyrkan driver kaféet i Vasahallen – satsar på längre öppettider och integration

Kaféet i Vasahallen i Hedemora har levt en tynande tillvaro, med glesa öppettider eller inga öppettider alls. Nu blir det ändring då Svenska kyrkan tar sig an kaféet..

Cornucopia - 08 feb 18 kl. 12:09

Fortsatt slagig börs - äkta dödskors i OMXS30

Börsen fortsätter slå fram och tillbaka med ganska stora rörelser, vilket inte är ett gott tecken. Samtidigt är OMXS30 nu inne i ett äkta dödskors och de rådande skakningarna kan nog ses som ett förskalv.
Dagschart OMXS30.

Helsingborgs Dagblad - 01 aug 12 kl. 14:37

Allsång med överraskningar lockade

Tre allsångsledare. Men bara en äkta. När arrangörerna i Verdandi utvärderar årets allsångskvällar i Slottsparken är det med ett leende på läpparna.?

Blekinge Läns tidning - 27 maj 18 kl. 15:43

Upprop för populärt kafé

Nu tas initiativ för att rädda kaféet och de populära allsångskvällarna..

Helsingborgs Dagblad - 21 aug 12 kl. 12:00

Allsång för barn på Fredriksdal

Allsång för barn blir det på Fredriksdal på lördag den 25 augusti klockan 14-15 i kaféträdgården.Anna Pauline Andersson leder sångstunden då alla som kommer dit får sjunga med i låtar som Herr gurka och att sätta en potät, alltså potatis.Barnen går in gratis, men måste ha en vuxen med som får betala 80 kronor, såvida man inte har kulturkort.

Sydsvenskan - 22 nov 13 kl. 06:30

Varför är vi rädda för äkta kinesisk mat?

Jag kan i princip ingenting om kinesisk mat. Kina är en stor vit fläck på min kulinariska världskarta, och det är för att jag dessvärre aldrig varit där. Men jag drömmer lite om Kina och dess mat ungefär varje dag.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Tjuvar häktade för stöld

Skurup Tre medelålders män sitter häktade misstänkta för stöld. Det var natten till torsdag som polisen grep tre män, en i 30-års åldern, en i 40-års åldern och en i 50-års åldern, i en bil som körde parallellt med E65:an. I bilden fanns verktyg som kunde knytas till ett inbrott på Ingenjörstagan i Skurup några timmar senare.

Skånskan - 1 timme sedan

Galen idé har förverkligats

Mossbylund Stålbalkar i cylinderform växer upp mot himlen intill lantgården. Här tar Mossbylund hotell senaste byggnation form.
Ett annex i silostil.

Skånskan - 2 timmar sedan

Ann-Marie Begler ska utreda isolerade barnen

Ystad Ann-Marie Begler, tidigare generaldirektör för Försäkringskassan, har anlitats som extern utredare för att hitta brister i Ystads kommuns hanterade av ärendet med de isolerade barnen.I början av juni avslöjade Sydsvenskan att två föräldrar hållit sina fem barn isolerade hemma utan skolgång. Under flera år ska föräldrarna ha farit med osanning i kontakt med myndigheter och kommun för att undvika upptäckt.

Skånskan - 2 timmar sedan

Katedralskolan får tillbaka ikonisk bok

Lund Efter sju år har avsaknaden av en bok framför gymnasieskolan på Stora Södergatan, blivit alltför stor. Nu ska det gamla, för skolan ikoniska trädet, äntligen få en ersättare.I över 150 stod ett stort bokträd mitt på skolgården till Katedralskolan och svalkade studenter med sin ovanligt stora krona.

Skånskan - 3 timmar sedan

Dödligt hot

Sommarföljetongen Kapitel 3
– Jag fattar inte vad dom håller på med.
Eric Gustafson såg på mig över sina läsglasögon. Han satt i en av rokokofåtöljerna inne på sitt kontor.

Skånskan - 5 timmar sedan

Olycka på E22 – trafiken påverkas

Trafik Vid 05.11-tiden var en personbil inblandad i en singelolycka på E22 väster om Hörby.Bilen ska ha kört in i ett mittenräcke.

Skånskan - 6 timmar sedan

Svårighet med byte av roll efter politiken

Att gå in och ut ur olika yrkesroller är bra och stimulerande, inte minst för en politiker. Att vara en ”broiler” är oftast ingen merit bland väljarna utan man vill ha företrädare som har erfarenhet från arbetslivet.
Men efter politiken då, vad gör en avdankad politiker då?

Skånskan - 6 timmar sedan

GMO – fara eller möjlighet?

Den potatis vi åt på midsommarafton är långt ifrån samma sort som den som serverades för femtio år sedan. Växtförädlingen har gjort framsteg och skapat sorter som mognar tidigare, håller bättre och är mer motståndskraftiga mot sjukdomar.
Det gäller även andra frukter, grönsaker och spannmål som odlas.

Skånskan - 6 timmar sedan

Ny åldersgräns på fritidsgården

SJÖBO Sjöbo kommer att ändra åldersgränserna för sina fritidsgårdar.
18- och 19-åringar är välkomna i dag men kommer inte att vara det framöver.I dag är fritidsgårdarna öppna för ungdomar som är minst 13 år och högst 19.

Skånskan - 6 timmar sedan

Sofielundsmodell får en efterföljare

MÖLLEVÅNGEN Framgången på Sofielund har varit stor och nu inleds ett arbete för att skapa mera trygghet i området Möllevången/Rådmansvången. Boende, fastighetsägare, föreningar med flera arbetar tillsammans med Malmö stad i ett nytt så kallat BID-projekt.Arbetsmodellen heter BID, Business improvement districts.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.