Skånskan > Nyheter

Sunday, 16 June, 11:28

Skånskan - 18 maj 19 kl. 20:38

Konstnären Peter Dahl är dödDen norskfödde konstnären Peter Dahl är död, skriver Aftonbladet. Han blev 85 år gammal och avled under natten till Norges nationaldag.Peter Dahl är kanske mest känd för skapandet av sina illustrationer av Bellmans Fredmans epistlar samt för sin fantasivärld Caribanien, ett stort verk med träd, hus och 30 000 tennsoldater Peter Dahls hälsa har inte varit god de senaste åren. 2015 hittade läkare en tumör i hans hjärna som inte gick att operera bort. – Han var en oerhört varm, innerlig och omtänksam person.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Peter Dahl, Aftonbladet, Norges, Dahl, Bellmans Fredmans, Caribanien, Peter Dahls, Tina Hamrin Dahl

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Konstnären, Peter, Dahlär död
Sydsvenskan - 18 maj 19 kl. 18:10

Konstnären Peter Dahl är död

Konstnären Peter Dahl är död. Det uppger hans fru Tina Hamrin Dahl för Aftonbladet. Peter Dahl avled natten mot torsdag.

Helsingborgs Dagblad - 18 maj 19 kl. 18:10

Konstnären Peter Dahl är död

Konstnären Peter Dahl är död. Det uppger hans fru Tina Hamrin Dahl för Aftonbladet. Peter Dahl avled natten mot fredagen.

DN - 18 maj 19 kl. 18:11

Folkkäre konstnären Peter Dahl är död

Den folkkäre konstnären Peter Dahl är död, uppger hans hustru till Aftonbladet. Han var känd för fantasivärlden ”Carabarien” och sina illustrationer till Bellmans epistlar. Peter Dahl blev 85 år gammal..

DN - 18 maj 19 kl. 18:11

Folkkäre konstnären Peter Dahl är död

Den folkkäre konstnären Peter Dahl är död, uppger hans hustru för Aftonbladet. Han var känd för fantasivärlden ”Carabarien” och sina illustrationer till Bellmans epistlar. Peter Dahl blev 85 år gammal..

SmålandsPosten - 18 maj 19 kl. 19:26

Kultur: Konstnären Peter Dahl är död

Den folkkäre konstnären Peter Dahl är död. Han var känd för sina litografier till "Fredmans epistlar" och sin modellvärld Carabanien. Han är en av de största vi har haft i modern tid.

Blekinge Läns tidning - 18 maj 19 kl. 19:56

Konstnären Peter Dahl är död

Den folkkäre konstnären Peter Dahl är död. Han var känd för sina litografier till "Fredmans epistlar" och sin modellvärld Carabanien. – Han är en av de största vi har haft i modern tid.

GöteborgsPosten - 18 maj 19 kl. 19:48

Konstnären Peter Dahl är död

Den folkkäre konstnären Peter Dahl är död. Han är en av de största vi har haft i modern tid. En virtuos konstnär.

Expressen - 18 maj 19 kl. 18:05

Konstnären Peter Dahl är död

Den folkkäre konstnären Peter Dahl är död. Han blev 85 år gammal..

DI - 18 maj 19 kl. 18:15

Konstnären Peter Dahl har avlidit

Konstnären Peter Dahl har avlidit, 85 år gammal, skriver Aftonbladet.

UNT - 18 maj 19 kl. 18:42

Konstnären Peter Dahl är död

Den folkkäre konstnären Peter Dahl är död..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 3 timmar sedan

Struligt i tågtrafiken

Skåne Inställda avgångar för tågtrafiken mellan Ystad och Simrishamn väntar resenärer även under söndagen. Först vid middagstid beräknas trafiken återgå som normalt.Orsaken är ett signalfel i Tomelilla.

Skånskan - 16 timmar sedan

Misstänkt skottlossning mot bostad

Kristianstad Någon har under lördagskvällen skjutit mot ett bostadshus på Hjalmar Söderbergs väg.Enligt polisen får man in samtal om misstänkt skottlossning på Hjalmar Söderbergs väg vid 18-tiden. Både polis och ambulans skickas till platsen där ingen person konstateras skadad.

Skånskan - 4 timmar sedan

”Du får inte vika ner dig”

Motorprofil och offroad-pionjär. Framför allt är det äventyrslusten som strömmar i Annie Seels blodomlopp. Häromveckan testade hon, 50 plus, speedway för första gången och hennes bästa hoj blev även museiföremål.

Skånskan - 13 timmar sedan

Rosengård föll i toppmötet

FOTBOLL FC Rosengård 1917 tappade förstaplatsen i division 2 västra efter en snöplig 1-2 (1-1)-förlust borta mot Onsala BK.
Ny serieledare är Qviding FIF.– En toppmatch mellan två mycket bra fotbollslag som spände sina muskler och i dag var Onsala något vassare, summerade tränare Mladen Blagojevic.

Skånskan - 15 timmar sedan

Klassisk boxermotor i ny och tystare modell

Nya Subaru Forester E-Boxer är en trygg och säker arbetshäst. Men trots ny elhybridteknik släpper bilen ut alldeles för mycket koldioxid.Visst blir det en fin färgmatchning när Subaru Forester E-Boxers metallicgröna lack stryker förbi de gyllengula rapsfälten längs de skånska grusvägarna.

Skånskan - 18 timmar sedan

Kedjehus på 98 kvadratmeter sålt i Flyinge

Flyinge Försäljningen av kedjehuset på adressen Blomstervägen 16 i Flyinge är nu klar. Nya ägare blir Fadi Al-Salih, 30, och Norhan Al-Amiri, 26, från Lund, som köper fastigheten av Tina Jakobsson och Markus Svensson. Husets byggår är 1972 och det har en boyta på 98 kvadratmeter.

Skånskan - 19 timmar sedan

Ägarbyte för mindre hus i Abbekås

Abbekås Fastigheten på Kustvägen 106 i Abbekås har fått en ny ägare. Charlotta Forste, 45 år, har fått fastigheten som gåva av Katarina Forste. Överföringen blev klar i juni 2019.

Skånskan - 19 timmar sedan

Lördagen gick i löpningens tecken

Malmö Först Kalvinknatet på förmiddagen och under eftermiddagen Malmöloppet för vuxna.
Det var med andra ord löpfest under hela dagen i Pildammsparken.Kalvinknatet startade klockan 10 på förmiddagen vid Tallriken i Pildammsparken.

Skånskan - 20 timmar sedan

Bra tryck i köket ger hållbar mat

Tryckkonservering Lina Laurin i Löberöd började tryckkonservera mat 2016. Med fyra frysboxar låg hon annars risigt till om de återkommande strömavbrotten blev långvariga. Hennes expertis ledde till att hon fick dela med sig av sin kunskap i radioprogrammet Meny - och nu ska vi få lära oss.

Skånskan - 20 timmar sedan

80 kvadratmeter stort hus i Hörby sålt till nya ägare

Hörby Försäljningen av huset på Farhult 8298 i Hörby är nu klar. Nya ägare blir Simona-Sabina Novakovic, 34, och Alex Osberg, 29, som köper fastigheten av Bengt Uno Ingmar Ingvarsson. Huset är 80 kvadratmeter stort och byggdes 1960.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.