Skånskan > Nyheter

Monday, 24 June, 10:51

Skånskan - 18 maj 19 kl. 18:30

Lärosäte startar ett rådLUND Universitetet inrättar ett filantropiskt råd för att stärka arbetet med finansiering av forskning och utveckling från den privata sektorn.Det skriver universitetet i ett pressmeddelande.
Rådets ledamöter ska bidra med sitt kunnande för att öka universitetets kontakter med privata finansiärer.
– Lunds universitets ämnesbredd och excellenta forskning ger unika förutsättningar att lösa de stora samhällsutmaningarna inom exempelvis Agenda 2030. För att lyckas fullt ut behöver akademin samverka med näringsliv och industri och det gäller även för att anläggningarna Max IV och ESS ska nå sin fulla potential.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
LUND Universitetet, Agenda, Max IV, ESS, Torbjörn, Schantz, Pia Siljeklint, Donatorrelationer, Lunds

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lärosäte, startarett , råd
SmålandsPosten - 24 feb 14 kl. 23:09

Robert Rosén nära comeback

Växjö Lakers inleder slutspurten av SHL med hemmamatch mot Modo i kväll.
– Det gäller att vi är på tårna direkt, säger Robert Rosén, Lakerscentern som hoppas på en snar comeback efter sin skada, kanske finns han på isen redan i kväll?
– Det återstår att se, säger Rosén.

Expressen - 27 apr 15 kl. 13:55

Systern dog i cancern – startar nu insamling

Varje födelsedag har familjen satt röda tulpaner, vita begonior och en röd ros vid Felicias grav. För att andra förhoppningsvis ska slippa skiljas från barn som blir sjuka startar nu lillasyster Emelie Ölander, 25, en insamling till Barncancerfonden. – Min storasysters död har påverkat hela familjen, men det var först när jag läste den berättelse pappa skrev i fjol som jag till fullo förstod hans känslor inför att mista henne, säger hon..

BT - 19 sep 11 kl. 08:39

Bönder startar biogasproduktion

Lantbrukare i Herrljunga och Vårgårda och djurmatsföretaget Doggy ska starta biogastillverkning på gamla deponianläggningen Tumberg. Målet är en årsproduktion på drygt två miljoner kubikmeter biogas. 22 lantbruksföretag och Lantmännen Doggy har slutit ett samarbetsavtal med Swedish Biogas i Linköping om att bygga rötningsanläggningen som ska vara klar att ta i drift i slutet av nästa år.

DN - 30 jun 12 kl. 06:00

Nu startar politikerfesten

Almedalsveckan exploderar. Från att ha varit extremt välbesökt i fjol sväller nu politikerveckan ännu mer. På söndag flockas rekordmånga politiker, opinionsbildare, journalister och samhällsintresserade till Visby för årets upplaga.

Trelleborgs Allehanda - 03 sep 13 kl. 06:30

Arbetet startar när projektet går i hamn

Foto: Hanna Folkemark-Ellborg
Med en konferens avslutas EU-projektet Cleanship i Trelleborg under måndagen och tisdagen. Trelleborgs hamn har lett projektet under de tre och ett halvt år det pågått.
Syftet med projektet har varit att titta på sjöfartens miljöpåverkan på Östersjön och hitta möjliga lösningar.

Dagens Medicin - 12 mar 15 kl. 14:47

Linnéuniversitet startar två nya vidareutbildningar

Från och med i höst kan sjuksköterskor specialisera sig i akutsjukvård och ögonsjukvård vid lärosätet..

Helsingborgs Dagblad - 20 okt 16 kl. 15:39

Ris och ros till Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovics svaga insats i den trista 0–0-matchen mot Liverpool i måndags har varit en snackis i England de senaste dagarna. Liksom det faktum att anfallaren har gått mållös av planen i de fyra senaste matcherna. – Varför startar han varje matc.

BT - 20 okt 16 kl. 15:39

Ris och ros till Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovics svaga insats i den trista 0-0-matchen mot Liverpool i måndags har varit en snackis i England de senaste dagarna. Liksom det faktum att anfallaren har gått mållös av planen i de fyra senaste matcherna. - Varför startar han varje match?

Kristianstadsbladet - 20 okt 16 kl. 15:39

Ris och ros till Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovics svaga insats i den trista 0-0-matchen mot Liverpool i måndags har varit en snackis i England de senaste dagarna. Liksom det faktum att anfallaren har gått mållös av planen i de fyra senaste matcherna. - Varför startar han varje match?

Barometern - 20 okt 16 kl. 15:39

Ris och ros till Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovics svaga insats i den trista 0-0-matchen mot Liverpool i måndags har varit en snackis i England de senaste dagarna. Liksom det faktum att anfallaren har gått mållös av planen i de fyra senaste matcherna. - Varför startar han varje match?

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Tjuvar häktade för stöld

Skurup Tre medelålders män sitter häktade misstänkta för stöld. Det var natten till torsdag som polisen grep tre män, en i 30-års åldern, en i 40-års åldern och en i 50-års åldern, i en bil som körde parallellt med E65:an. I bilden fanns verktyg som kunde knytas till ett inbrott på Ingenjörstagan i Skurup några timmar senare.

Skånskan - 45 minuter sedan

Galen idé har förverkligats

Mossbylund Stålbalkar i cylinderform växer upp mot himlen intill lantgården. Här tar Mossbylund hotell senaste byggnation form.
Ett annex i silostil.

Skånskan - 2 timmar sedan

Ann-Marie Begler ska utreda isolerade barnen

Ystad Ann-Marie Begler, tidigare generaldirektör för Försäkringskassan, har anlitats som extern utredare för att hitta brister i Ystads kommuns hanterade av ärendet med de isolerade barnen.I början av juni avslöjade Sydsvenskan att två föräldrar hållit sina fem barn isolerade hemma utan skolgång. Under flera år ska föräldrarna ha farit med osanning i kontakt med myndigheter och kommun för att undvika upptäckt.

Skånskan - 2 timmar sedan

Katedralskolan får tillbaka ikonisk bok

Lund Efter sju år har avsaknaden av en bok framför gymnasieskolan på Stora Södergatan, blivit alltför stor. Nu ska det gamla, för skolan ikoniska trädet, äntligen få en ersättare.I över 150 stod ett stort bokträd mitt på skolgården till Katedralskolan och svalkade studenter med sin ovanligt stora krona.

Skånskan - 2 timmar sedan

Dödligt hot

Sommarföljetongen Kapitel 3
– Jag fattar inte vad dom håller på med.
Eric Gustafson såg på mig över sina läsglasögon. Han satt i en av rokokofåtöljerna inne på sitt kontor.

Skånskan - 4 timmar sedan

Olycka på E22 – trafiken påverkas

Trafik Vid 05.11-tiden var en personbil inblandad i en singelolycka på E22 väster om Hörby.Bilen ska ha kört in i ett mittenräcke.

Skånskan - 5 timmar sedan

Svårighet med byte av roll efter politiken

Att gå in och ut ur olika yrkesroller är bra och stimulerande, inte minst för en politiker. Att vara en ”broiler” är oftast ingen merit bland väljarna utan man vill ha företrädare som har erfarenhet från arbetslivet.
Men efter politiken då, vad gör en avdankad politiker då?

Skånskan - 5 timmar sedan

GMO – fara eller möjlighet?

Den potatis vi åt på midsommarafton är långt ifrån samma sort som den som serverades för femtio år sedan. Växtförädlingen har gjort framsteg och skapat sorter som mognar tidigare, håller bättre och är mer motståndskraftiga mot sjukdomar.
Det gäller även andra frukter, grönsaker och spannmål som odlas.

Skånskan - 5 timmar sedan

Ny åldersgräns på fritidsgården

SJÖBO Sjöbo kommer att ändra åldersgränserna för sina fritidsgårdar.
18- och 19-åringar är välkomna i dag men kommer inte att vara det framöver.I dag är fritidsgårdarna öppna för ungdomar som är minst 13 år och högst 19.

Skånskan - 5 timmar sedan

Sofielundsmodell får en efterföljare

MÖLLEVÅNGEN Framgången på Sofielund har varit stor och nu inleds ett arbete för att skapa mera trygghet i området Möllevången/Rådmansvången. Boende, fastighetsägare, föreningar med flera arbetar tillsammans med Malmö stad i ett nytt så kallat BID-projekt.Arbetsmodellen heter BID, Business improvement districts.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.