DN > Kultur

Sunday, 16 June, 04:35

DN - 18 maj 19 kl. 06:31

”Är vi på väg att förstå världens största nyhet?”Björn Wiman: Vi befinner oss i en sjätte massutrotning av liv på jorden..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Wiman

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Är vi på vägatt , förståvärldens största , nyhet
YLE - 11 sep 13 kl. 08:14

Förbundspennan: En nyhet, information

En nyhet baserar sig på fakta. Nyheten beskriver en händelse så som den hänt eller tagit plats. Nyheten rapporterar även påföljder av händelsen.

Cornucopia - 06 sep 13 kl. 11:34

Dagens icke-nyhet: FRA och NSA samarbetar

Dagens icke-nyhet i media är att svenska FRA och amerikanska NSA samarbetar. Detta visste vi alla redan och det framhävdes rent av i den sk FRA-debatten att FRA måste få avlyssna Internet för att ha information som bytesvara med USA/NSA, så man får tillgång till NSA:s avlyssning. Vad som möjligen är nytt är att Snowdens läckor nu bekräftar att i princip alla (amerikanska) kommersiella programvaror för kryptering har bakdörrar som underlättar för NSA.

YLE - 01 feb 17 kl. 16:32

Försvarsministern ilsknade till - Yle står bakom sin nyhet

Försvarsminister Jussi Niinistö (Sannf) kritiserar Yles rapportering om personer med dubbelt medborgarskap inom Försvarsmakten. - Jag efterlyser ansvarsfullhet från Yle, en statlig aktör och ett betydande medium, som vägrar korrigera sin falska nyhet, trots att det inte är ett faktum, sade försvarsministern då han svarade på journalisters frågor i riksdagen i dag. Niinistö säger att på basis av alla de uppgifter han fått behandlas personer med dubbelt medborgarskap som alla andra inom Försvarsmakten.

BT - 28 jan 13 kl. 00:30

Glad nyhet som visar att patienterna inte bryr sig!

I onsdagens BT höjdes varnande röster för vad som skulle hända när den populära vårdcentralen i Fritsla nu ska byta entreprenör. Den lilla enheten ska tas över och slukas av en jättelik koncern, vars ägare inte med automatik tar över alla patienter. Ska den nya entreprenören välja bort de tyngsta vårdfallen för att maxa vinsterna, och sätta girigheten först och patienterna sist?

YLE - 03 sep 13 kl. 09:25

Nokia stor nyhet också utomlands

Nyheten om att Nokia säljer sin mobilverksamhet till Microsoft har varit en stor nyhet också på andra håll i världen. Affären var första nyhet i morse bland annat i brittiska Financial Times och tyska Frankfurter Allgemeine. The Wall Street Journal i USA tror att affären är ett klart erkännande för att Microsoft inom mobiltelefonin behöver förstärkning i tävlingen med Apple och Google.

Kristianstadsbladet - 08 jan 14 kl. 10:16

"Att svenska elevers resultat sjunker är tyvärr ingen nyhet"

Foto: Fredrik Sandberg / TT
Replik på Bengt Albinsson 4 januari
Föräldrar borde inte få bestämma vilken skola barnen ska gå i, det skriver socialdemokraten Bengt Albinsson 4 januari. Han vill avskaffa det fria skolvalet och åter ge makten till kommunpolitiker (som han själv) att bestämma var eleverna ska placeras. Är det verkligen så fel att föräldrar funderar kring vad de tror är bäst för sina barn?

YLE - 05 dec 15 kl. 09:00

ÅA-personal: nyhet om samarbetsförhandlingar ledsam men ingen överraskning

I torsdags kom beskedet att Åbo Akademi inleder samarbetsförhandlingar i mitten av december. Det var ingen trevlig nyhet, men den var väntad. Det berättar personal som Yle Åboland pratat med.

Kristianstadsbladet - 24 jun 16 kl. 03:00

"Det är då ni förstår hur besöket i tjejernas duschrum slutade"

Häromveckan läste jag en artikel om att det var bra för naturen om man kissade i duschen. Jag blev först lite full i fan av denna nyhet, tänkte att här ska det minsann pinkas. Men sedan gick det upp för mig vilken katastrofal nyhet detta måste vara för alla vaktmästare i idrottshallar och gymnastiksalar runt om i landet..

Nyan - 27 sep 18 kl. 10:00

Positiv nyhet om ålänningarnas skatt

I skrivningarna om Åland i den nyaste versionen av rikets budgetbok finns följande nya rad med gällande momentet om Ålands klumpsumma: ”De skattskyldiga på Åland betalar således skatt till staten på samma grunder som skattskyldiga i övriga delar av landet”. Det är enligt riksdagsledamot Mats Löfström en positiv nyhet. – Det här trodde jag tidigare att var självklart att alla visste.

YLE - 15 aug 14 kl. 10:00

Hemmabossen: Lyda eller förstå?

Ni måste medge att det är en himla tur att arbetsplatserna inte sköts enligt samma princip som familjerna. Tänk om chefen skulle tala till sina underlydande i samma tonfall som vi talar till våra barn då de "inte kan bete sig"? Tänk på den mängden skrikande och bannande och ”du där, Pettersson!

Expressen - 02 maj 13 kl. 11:58

Turinas bortgång - en nyhet i hela Europa

Ivan Turinas bortgång är inte bara en nyhet som berör Sverige. Utan hela Europa uppmärksammar den tragiska nyheten om AIK:s förstemålvakt. Allt från VG till The Guardian.

Fler nyheter från DN

DN - 7 timmar sedan

Skivrecension: Veronica Maggio får ett halvt album att verka futtigt

Att Veronica Maggio nu samarbetar med Jocke Berg är logiskt, och den urbana melankoli de skildrar är allmängiltig – men starkare som helhet än i enskilda låtar..

DN - 17 timmar sedan

Konstrecension: Kvinnor, kroppar och krutlukt på nya Livrustkammaren

Livrustkammarens nya basutställning öppnar för allmänheten på måndag. En lyckad upprustning tycker Carin Ståhlberg, värd att såväl se som lyssna och lukta på! .

DN - Igår: 21:00

Skivrecension: Madonnas nya är mycket av allt och aldrig, aldrig lagom

För att komma vidare satsar Madonna på avancerade historiska referenser, att återvända till sina egna rötter, dystopisk politik och flirtar med latinamerikansk reggaeton – om vartannat..

DN - Igår: 18:00

Med knyppling och trollmasker för nationen

Vad vill kulturföreningen Gimle? Den leds av SD:s ­Mattias Karlsson och har beskrivits som en del i en konservativ kulturrevolution. DN var med när föreningen firade en högtid med vikingaschack, stångstörtning och valborremasker..

DN - Igår: 08:03

”Countrypionjären som aldrig slog igenom”

Fredrik Strage om Peter Grudzien som lovsjöng enhörningar och homosexualitet..

DN - Igår: 06:09

Skivrecension: Bruce Springsteen är stillsam men orkestern extravagant

När Bruce Springsteen än en gång samlar sig till en tematiskt sammanhållen skiva är den lite som en enkel demo med grandiosa orkesterarrangemang ovanpå. Och paradoxalt inbjudande..

DN - I förrgår: 22:13

Skådespelaren Cuba Gooding Jr överlämnar sig till polisen efter tafsanklagelser

Den amerikanske skådespelaren Cuba Gooding Jr har överlämnat sig själv till polisen i New York, skriver Huffington Post. Detta efter anklagelser om att han ska ha tagit en kvinna på brösten mot hennes vilja..

DN - I förrgår: 15:38

Filmrecension: Idéfattig ”Men in black: International” är en humörsänkare

Den fjärde ”Men in black”-filmen avslöjar att alla idéerna har tagit slut i det som en gång byggde på en rolig tanke. ”Men in black international” är en riktig humörsänkare, tycker Mårten Blomkvist. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.