Affärsvärlden > Ekonomi

Wednesday, 19 June, 06:43

Affärsvärlden - 17 maj 19 kl. 10:36

SEB: Finanschefernas oro är befogadFinanscheferna i svenska företag är mindre optimistiska kring affärsläget än tidigare. Färre planerar för investeringar och anställningsviljan minskar..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
SEB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SEB, Finanschefernas, oroär , befogad
Expressen - 24 sep 15 kl. 04:27

SEB-ägarnas oro över vd:ns band till VW

Annika Falkengren sitter på dubbla stolar som vd för SEB och ledamot i Volkswagens styrelse. Nu befarar flera SEB-ägare att hennes styrelsepost i den skandalomsusade biljätten kan vara skadligt för banken, rapporterar Di. Samtidigt rycker Marcus Wallenberg, styrelseordförande i SEB, ut till sin vd:s försvar..

Affärsvärlden - 29 mar 19 kl. 11:05

SEB: Marknadens oro överdriven - köp Swedbank

SEB:s bankanalytiker står fast vid sin köprekommendation för Swedbank och menar att farhågorna kring banken är överdrivna. Det är enligt SEB fortfarande oklart om Swedbank gjort några betydande överträdelser alls..

E24 - 08 mar 12 kl. 08:01

Deloitte/seb: finanscheferna nÅgot mindre pessimistiska

De svenska finanschefernas förväntansbild ligger kvar på en låg nivå även om den har förbättrats marginellt jämfört med den senaste mätningen i november 2011..

Dagens PS - 21 nov 17 kl. 07:41

SEB:s dom: Så mycket rasar bopriser framöver

SEB har släppt en ny konjunkturprognos i vilken man ser ”en rad mörka moln”. Den svenska storbanken har justerat upp sina prognoser för tillväxten i världsekonomin något och spår nu att världsekonomin växer med 3,9 procent under nästa år och 3,8 procent. Det är en höjning med 0,1 procentenheter för respektive år.

VA - 26 aug 11 kl. 07:00

Så ska SEB undvika Lehmanchocken

26 augusti Förstora Känner sig stark. SEB:s Annika Falkengren har 460 miljarder kronor i likviditetsreserver. Kristoffer Hellman/Scanpix   Kostnaderna på interbankmarknaden har återigen ökat dramatiskt.

E24 - 09 feb 11 kl. 07:12

Fed: "Oro för återhämtningen befogad"

Oron över hållbarheten i den amerikanska återhämtningen är befogad, eftersom att nyanställningarna släpar efter tillväxten. Det sade Dennis Lockhart, Fed-chef i Atlanta, i ett tal på tisdagskvällen, enligt Bloomberg News..

DN - 26 sep 17 kl. 06:00

”Svenskarnas oro för plast i haven är befogad”

Nio av tio svenskar oroar sig över att det blir mer plast i våra hav, det visar en undersökning som Världsnaturfonden WWF har beställt. Oron är också befogad säger Inger Näslund, Havs- och fiskeexpert på WWF. - Om vi inte skärper oss har vi snart mer plast än fisk i haven, säger hon..

VA - 15 sep 11 kl. 14:39

SEB sparar 3 miljarder

15 september Från att tidigare talat om att hålla kostnaderna oförändrade 2011 mot 2010 förlänger SEB nu den ansatsen till 2014 där bankens underliggande kostnadsbas samtidigt ska tas ned med 3 miljarder kronor. Bakgrunden till beslutet är den ökade oro SEB ser ute på finansmarknaderna, som får smittoeffekter på konjunkturen. "Jämfört med i slutet på juni och i början av juli är läget betydligt mer oroligt i Europa och till viss del även i USA nu.

Barometern - 25 sep 14 kl. 09:20

Ta människors oro på allvar

VAL 2014. ”Det måste vara legitimt att människor har synpunkter och hyser oro inför en invandring som de upplever som för stor och för okontrollerad och inte alls så friktionsfri som den framförs.” Som en helt vanlig men opolitisk medborgare blickar jag tillbaka till en valkampanj där partierna i stort sett lovade samma sak (helst i ordalag som gör det möjligt att komma ifrån löftena framöver), och till slut visste väljaren inte längre vem som egentligen skulle minska arbetslös­heten mest och öka välfärden kraftigast.

PrivataAffärer - 25 sep 18 kl. 10:08

SEB: Sektorerna du ska satsa på

”Efter starka börser under sommaren ser vi nu en period framför oss med ökad osäkerhet vilket kan påverka börserna negativt på kort sikt. Trots en stark rapportsäsong bakom oss ser vi nu få positiva faktorer som kan styra börsen uppåt de kommande 2–3 månaderna. Vi ser också viss oro för att flera viktiga ekonomiska data har blivit sämre”, skriver SEB.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 15 timmar sedan

Järnmalmspriset nära 5-årshögsta

Järnmalmen rörde sig på tisdagen åter mot de nivåer som noterades i slutet på förra veckan, det högsta priset på fem år, efter att ha sjunkit tillbaka något på måndagen..

Affärsvärlden - 15 timmar sedan

Han blir ny vd för Plantasjen

Ratos har utsett Olav Thorstad till ny vd i växtkedjan och portföljbolaget Plantasjen..

Affärsvärlden - 15 timmar sedan

Positiv öppning väntas på USA-börserna efter Draghi-uttalande

Terminerna för ledande USA-börser indikerade en tydlig uppgång inför tisdagens Wall Street-öppning..

Affärsvärlden - 16 timmar sedan

Trumps kritik mot Draghi: De har kommit undan med detta i åratal

USA:s president Donald Trump klagar på att euron försvagas efter ECB-chefen Mario Draghis uttalande..

Affärsvärlden - 16 timmar sedan

SvD: Två köpvärda aktier

Såväl en nischbank som en vårdoperatör får köprekommendationer av SvD:s analystjänst..

Affärsvärlden - 16 timmar sedan

Commerzbank: ECB sänker räntan redan i juli

Europeiska centralbanken, ECB, kommer troligtvis att sänka sin styrränta redan vid nästa policymöte i den 25 juli. Den bedömningen gör den tyska storbanken Commerzbank..

Affärsvärlden - 17 timmar sedan

Analyschef: Facebooks kryptovaluta bra för bitcoin

Lanseringen av Facebooks kryptovaluta libra är positivt för bitcoin, menar Jasper Lawler vid London Capital Group, LGC..

Affärsvärlden - 17 timmar sedan

Volvo i avtal med Nvidia om AI-plattform

Volvokoncernen har skrivit ett avtal med amerikanska Nvidia om att gemensamt utveckla det beslutsfattande systemet för självkörande kommersiella fordon och maskiner..

Affärsvärlden - 18 timmar sedan

Draghi drar upp börsen

Stockholmsbörsen inledde tisdagen med en nedgång men vände upp efter att Mario Draghi antytt att ytterligare lättnader kan komma att behövas i euroområdet..

Affärsvärlden - 18 timmar sedan

Spotify backar Facebooks kryptovaluta

Facebook presenterade på tisdagen det omtalade fintech-projektet Libra, en kryptovaluta som "ska bygga ett nytt finansiellt system för online-överföringar". Ett av bolagen i konsortiet kring Libra är svenska Spotify..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.