Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 25 June, 03:58

Dagens PS - 17 maj 19 kl. 08:24

Strandhäll misstroende-förklarad – M får stöd av LLiberalernas partiledare stödjer Moderaternas misstroendeförklaring mot Annika Strandhäll (S). Det rapporterar Svenska Dagbladet. I går gick Moderaternas partiledare Ulf Kristersson ut och officiellt misstroendeförklarade Annika Strandhäll (S). Nu får han stöd av Jan Björklund, partiledare för Liberalerna. ”Annika Strandhäll har agerat på ett sätt som är oförsvarbart.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Moderaternas, Annika Strandhäll, Svenska Dagbladet, Ulf Kristersson, Jan Björklund, Liberalerna, Strandhäll, Ekot, Kristdemokraternas, Ebba Busch Thor, Svd, Försäkringskassans, Ann-Marie Begler, Björklund, Begler, KU, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Strandhäll, misstroende-förklaradM får , stödav L

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 11 timmar sedan

Hög risk i Swedbank – nytt högsta för Bitcoin

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Sparekonomer varnar för Swedbank-aktien
Efter penningtvättshärvan har det varit rusning till aktien, men riskerna är höga, menar experterna. Experter: ”Kronan inte så svag som det verkar”
De senaste åren har kronan försvagats betänkligt, och många har försökt gå till botten med orsakerna.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Hoppade av drömjobbet – blev småföretagare

”Det är tryggare att äga makten över sina livsbeslut än att vara anställd.” Det säger Christina Sundåker till Dagens Industri. För tre år sedan gjorde hon något radikalt: hon sade upp sig sin vd-post, och blev småföretagare.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Speljätten tappar ytterligare en toppchef

Blizzard tappar ytterligare en chef inom e-sport, vilket är det andra avhoppet på två månader. Den här gången är det Kim Phan som lämnar tjänsten som global e-sportchef. Det skriver Engadget.

Dagens PS - 15 timmar sedan

USA:s miljardärer: ”Beskatta oss mer”

I ett brev adresserat till alla kandidater i det stundande presidentvalet uttrycker 18 amerikanska miljardärer en önskan om en modest skatteökning på de allra rikaste i USA. Det skriver The New York Times. Brevet är på fyra sidor, och har underskrifter från bland annat finansgurun George Soros, Facebook-medgrundaren Chris Hughes, och även Abigail Disney.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Experter: ”Kronan är inte så svag som det verkar”

De senaste åren har kronan försvagats betänkligt, och många har försökt gå till botten med orsakerna. Nu menar två experter att situationen inte är så allvarlig som det ser ut.  I Handelsbankens veckoanalys ”Makrosvepet” skriver ekonomerna Anders Bergvall och Johan Löf om läget i den svenska ekonomin.

Dagens PS - 16 timmar sedan

DI: Mikrobolagen drar Sveriges exportlok

Svensk export slår nytt rekord, och det är mycket tack vare de nya mikroföretagen som enligt Dagens Industri nästan har fördubblat sin försäljning till utlandet de senaste fem åren.  Trenden är tydlig – svensk export går som tåget, skriver Dagens Industri i den senaste pappersupplagan. De senaste åren har Sveriges försäljning till utlandet ökat med 32 procent, enligt statistik från Statistiska Centralbyrån (SCB) och Exportkreditnämnden (EKN).

Dagens PS - 17 timmar sedan

Rekordår för Elgiganten – oron för kronan kvarstår

Elgiganten fortsätter att utvecklas bra och intäkterna under förra räkenskapsåret ökade med 7,2 procent till 12,7 miljarder kronor. Resultatet på 210 miljoner kronor var fem procent över fjolåret. Därmed förkunnar bolaget att 2018-2019 blev ett nytt rekordår, enligt ett pressmeddelande.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Bill Gates investerar i ny klimatlösning

I dagens techbrief kan du läsa om USA:s cyberattack mot Iran, Ikeas nya ”soffplannerare” samt Bill Gates spännande klimatinvestering. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Rykte: USA gjorde en cyberattack mot Iran över helgen Enligt nya uppgifter ska USA ha genomfört en cyberattack mot Iran, med guerilla- och spiongruppen Iranian Revolutionary Guard som mål.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Storbank sparkar toppchef – svensk tar över

Styrelsen i Danske Bank avskedar Jesper Nielsen som är ansvarig för de danska bankaktiviteterna och tidigare varit tillförordnad vd. Orsaken är att han var en av flera ansvariga styrelseledamöter som inte i tillräcklig utsträckning försäkrat sig om att produkten Flexinvest Fri var lämplig för bankens kunder. ”Därför finner vi att Jesper inte kan fortsätta i sin position”, säger styrelseordförande Karsten Dybvad i ett pressmeddelande.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Dagens PS läsare rasar mot riksdagsledamoten

PS-BAROMETERN – här sammanställer vi svaren från Dagens Fråga. Vad tycker läsarna egentligen om nyhetsveckan som gått? I skrivande stund har 1993 av Dagens PS läsare valt att avlägga en röst i våra dagliga frågor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.