SmålandsPosten > Nyheter

Thursday, 23 May, 05:45

SmålandsPosten - 16 maj 19 kl. 22:01

Satsning: Ny idrottsanläggning ska få unga och gamla att mötasLessebohus har sökt bygglov för en ny idrottsanläggning i Kosta. .
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Kosta

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SatsningNy , idrottsanläggningska , , ungaoch , gamlaatt , mötas
Skånskan - 23 feb 16 kl. 14:00

Unga arbetslösa får hjälp på stationen

ESLÖV Med start troligtvis redan i mars ska de många unga i Eslöv som går utan sysselsättning kunna gå till Eslövs kommuns lokal Mötesplatsen i järnvägsstationen och få hjälp.Det finns för närvarande 432 sådana ungdomar i åldrarna 16-24 år i kommunen. 300 av dem riskerar, enligt en kartläggning från i höstas, ett mycket långvarigt, kanske permanent, utanförskap från arbetsmarknaden.

Skånskan - 04 jan 19 kl. 05:00

Kartläggning: Hörby har blivit tillhåll för droghandel

HÖRBY Hörby har blivit ett tillhåll för drogförsäljning bland ungdomar och unga vuxna, visar en kartläggning som Fryshuset har gjort.
– Ungdomar åker från andra orter till Hörby för att köpa och sälja droger, säger Johanna Fransson på Fryshuset.Efter larmrapporterna om bråk och oroligheter bland ungdomar i centrum fick stiftelsen Fryshuset i fjol i uppdrag av socialförvaltningen att göra en kartläggning av situationen för unga vuxna i byn.

Skånskan - 28 apr 17 kl. 06:00

Kräver satsning på ridsportföreningen

STAFFANSTORP I mitten på mars bjöd Staffanstorps ridsportförening in politiker för att visa sina lokaler och berätta om den oro föreningen känner inför framtiden och badhusplanerna.
Efter besöket trycker nu både Socialdemokraterna och Miljöpartiet på för att ridsporten ska ges möjlighet att växa i Staffanstorp. ERWP.

Barometern - 14 dec 17 kl. 15:43

Miljonbidrag går till satsning på ungdomar

I våras ryktades det om en nedläggning av Folkets park i Oskarshamn. Med ett pengatillskott på 1,2 miljoner kronor blickar nu föreningen framåt. En satsning på unga inleds redan i vinter..

UT - 04 dec 14 kl. 07:02

Golfstjärna inspirerade unga spelare

En långsiktig välplanerad satsning och en stark vilja. Det är ingredienserna som tagit Emma Westin till golftoppen. Golfstjärnan Emma Westin, 23 år, och hennes tränare Johan Claesson berättade för drygt 20 personer i Ulricehamns golfklubb hur de nått den framgång som innebär att Westin spelar på Europatouren nästa år.

BT - 04 jan 15 kl. 21:05

Världsmästare skall lyfta svensk boule

Sveriges nye förbundskapten i boule är en fransk före detta världsmästare. I helgen är Daniel Le Dantec i Borås för att se sina nya spelare för första gången. – Jag har redan sett flera riktigt intressanta spelare.

BT - 04 jan 15 kl. 21:05

Världsmästare skall lyfta svensk boule

Sveriges nye förbundskapten i boule är en fransk före detta världsmästare. I helgen är Daniel Le Dantec i Borås för att se sina nya spelare för första gången. – Jag har redan sett flera riktigt intressanta spelare.

Sydöstran - 25 apr 17 kl. 12:00

"Ska kännas obekvämt ta fram en cigarett"

De är inte ute efter att mobba rökare. Men det ska inte kännas bra att ta fram en cigarett vid en idrottsanläggning, lekpark eller badanläggning. Nu går kampanjen Tobaksfria barn och unga i Blekinge in på sitt andra år..

Skånskan - 16 jul 18 kl. 16:35

Knark, vapen och stöldgods

höör Det började med att polisen fick in samtal om ”konstig aktivitet” vid idrottsplatsen i Tjörnarp. Där höll tre unga män på att göra inbrott och det visade sig inte vara de enda brottsliga aktiviteter de varit inblandade i.När polisen kom på plats vid Tjörnarps boll- och idrottsförenings lokaler runt 02-tiden natten mellan lördag till söndag anträffade de tre unga män.

HBL - 20 nov 13 kl. 05:01

Stadsdelen Finno blir större än en småstad

I dag finns där avloppsreningsverk, småbåtshamn och fågelträsk. År 2040 ska där finnas en helt ny stadsdel för 17  000 nya Esbobor. Finno blir en maritim stadsdel som till invånarantalet är större än Lovisa.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Så uppmärksammas rösträttskämparna

I år är det 100 år sedan riksdagen klubbade beslutet om att kvinnor ska få rösta i Sverige. Både rösträttskämparna och pionjärkvinnorna uppmärksammas nu i kulturen. Här är några av böckerna, pjäserna och utställningarna till deras ära..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Advokatbyråer – en bransch i olag

”När både de som stiftar lagar och de som praktiserar dem fifflar blir det uppenbart att något är ruttet i vårt land. Advokaters och politikers missbruk av det förtroende vi visar dem ger nämligen vatten till de kvarnar som gynnar populistiska krafter”, skriver Bengt Johannisson..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Vuxnas öldrickande går före barns kulturutövande

Alla som har barn på Kulturskolan på Kristineberg vet att trafiksituationen där är problematisk. Det är trångt vid in- och utfart och parkeringen är full under den tid på eftermiddagen/kvällen då flest elever har sina orkestrar, instrumentlektioner, teater och bild..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Hållbarhet viktig punkt för LNU

I den debattartikel den 18 maj skrev Martin Gren, docent i kulturgeografi, och Ola Ståhl, lektor i design, att Linnéuniversitetet borde deklarera klimatnödläge. Nu svarar universitetets ledning..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Östers IF måste visa tålamod

I en insändare den 21 september skriver Hans Almqvist att Östers IF, efter den tunga starten på säsongen, borde byta tränare..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Efter regn kommer... regn

Regn, blixtar och dunder. På flera ställen i södra Sverige har det mullrat. Och det ostadiga vädret fortsätter de närmaste dagarna, över hela landet..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Rösterna börjar räknas i Indien

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Foto och musik för Richard

Richard Evaldsson studerar till musiklärare på Linnéuniversitetet. Han har egen firma som fotograf, filmare och dj. Dessutom spelar han in Campuspodden Växjö med Louise Månsson som presenterar olika aktörer på campusområdet.

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Älmhult siktar på första segern

Älmhults IF åker på torsdagen till Kungsbacka för match mot Åsa IF. Siktet är givetvis inställt på att ta säsongens första seger i division 3 sydvästra..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Myndighet väntar fortfarande på Boeing

Det kan komma att dröja innan flygtillverkaren Boeings 737 Max 8 tillåts lyfta igen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.