DI > Ekonomi

Friday, 24 May, 07:25

DI - 16 maj 19 kl. 21:57

Trump vill ha minskad anhöriginvandringKraftigt minskad anhöriginvandring och stärkt gränssäkerhet. President Donald Trump har presenterat en ny plan för USA:s invandringssystem..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Donald Trump, USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trumpvill ha , minskad, anhöriginvandring
DI - 22 feb 18 kl. 05:31

Trump kritisk till anhöriginvandring - nu får svärföräldrarna uppehållstillstånd

Föräldrarna till USA:s första dam Melania Trump har fått permanent uppehållstillstånd i USA, uppger deras advokat. Viktor och Amalija Knavs, som liksom dottern kommer från Slovenien, verkar ha nyttjat ett program för anhöriginvandring som fördöms av deras svärson, president Donald Trump..

BT - 12 dec 12 kl. 14:20

Skärp krav vid anhöriginvandring

Sverige har generösa regler för asyl och flyktingmottagande och de flesta tycker nog att vårt land ska kunna vara en fristad för människor på flykt. Så ser det inte ut överallt och många länder i EU tar tyvärr inte sin del av ansvaret. Sveriges andel av asylsökande till EU ligger runt 10 procent och under september tog Sverige emot fler flyktingar från Syrien än alla övriga EU-länder tillsammans.

Fria Tidningen - 06 aug 13 kl. 13:17

M: Slopa undantag vid anhöriginvandring

Avdelning: Inrikes | Moderaterna tycker att undantagen i försörjningskravet vid anhöriginvandring är för omfattadnde. Inrikes | Moderaterna tycker att undantagen i försörjningskravet vid anhöriginvandring är för omfattadnde.läs mer.

SR - 24 mar 15 kl. 07:19

Anhöriginvandring splittrar Alliansen

Allianspartierna är splittrade i frågan om reglerna kring anhöriginvandring. När Riksdagens socialförsäkringsutskott idag ska rösta om ett förslag från Moderaterna som går ut på att försörjningskravet vid anhöriginvandring ska skärpas kommer varken Kristdemokraterna eller Centerpartiet att stödja det..

BT - 05 aug 13 kl. 11:17

Motsättningar om anhöriginvandring

Försörjningskravet för anhöriginvandring skapar motsättningar i Alliansen. Moderaterna är missnöjda med hur kravet fungerar. Ordförande i socialförsäkringsutskottet, Gunnar Axén (M), anser att undantagen är för omfattande.

Alliansfritt Sverige - 06 aug 13 kl. 11:50

Måste vara jobbigt för M att inte en enda av allianskollegorna gillar deras förslag om skärpta regler kring anhöriginvandring

På Alliansfritt Sverige är vi naturligtvis varma anhängare av alla politiska utspel som skapar splittring inom allianspartierna. Därför tycker vi extra mycket om när det skrivs debattartiklar från ett alliansparti som sedan blir sågat i fotknölarna av de övriga partierna inom alliansen. Här nedan följer ett lysande exempel på en fotknölssågning.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Moderaternas krav: Skärp kraven på anhöriginvandring

Nu vill Moderaterna skräpa regelverket för anhöriginvandring, det säger partiledaren Anna Kinberg Batra i en intevju med SVT. Redan nu finns ett regler för att invandrare måste ha jobb och bostad innan de kan ta hit anhöriga. Dock är lagen full med undantag och den omfattar egentligen ganska få, och enligt SVT menar Moderaterna att bara ungefär en procent omfattas av reglerna.

SvD - 14 jul 16 kl. 19:07

Skärpt anhöriginvandring även för svenska medborgare

Nästa vecka skärps reglerna för anhöriginvandring och försörjningskraven stramas åt också för svenska medborgare. Men antalet ansökningar om uppehållstillstånd för anhöriga har inte ökat inför lagändringen..

Kristianstadsbladet - 05 aug 13 kl. 11:12

Motsättningar om anhöriginvandring


Försörjningskravet för anhöriginvandring skapar motsättningar i Alliansen. Moderaterna är missnöjda med hur kravet fungerar. Ordförande i socialförsäkringsutskottet, Gunnar Axén (M), anser att undantagen är för omfattande.

NSD - 05 aug 13 kl. 11:15

Motsättningar om anhöriginvandring

Försörjningskravet för anhöriginvandring skapar motsättningar i Alliansen. Moderaterna är missnöjda med hur kravet fungerar. Ordförande i socialförsäkringsutskottet, Gunnar Axén (M), anser att undantagen är för omfattande..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

USA vill kunna rikta tullar mot länder med undervärderad valuta

Trump-administrationen förbereder ett lagförslag om att kunna införa tullar på varor från länder som manipulerar sina valutor. Det rapporterar Bloomberg News..

DI - 30 minuter sedan

Lundin Mining säljer innehav i koboltverksamhet

Lundin Mining har sålt sitt innehav i det finska koboltraffinaderiet i Kokkola. Försäljningen genomförs via det samriskbolag som gruvföretaget har tillsammans med Freeport-McMoRan..

DI - 30 minuter sedan

Succéchefens styckning kastar om spelplanen

De nordiska teleoperatörernas strategiska vägval spretar åt alla håll. Mest omvälvande är kursändringen i danska TDC. Efter det avbrutna förvärvet av MTG:s tv-verksamhet och utköpet från börsen, klyvs nu bolaget under ledning av Tele2:s tidigare succé-vd Allison Kirkby.

DI - 45 minuter sedan

Dollarn tappar efter svag data

New Yorkbörserna sjönk på torsdagen och Asienbörserna är överlag svagt ned på fredagen, även om det skett en viss stabilisering efter en vecka av nedgångar. .

DI - 1 timme sedan

Investmentbolaget återköper egna aktier

Investmentbolaget Naxs återköpte ett stort block av egna aktier på Stockholmsbörsen i går..

DI - 1 timme sedan

Morgonkoll: Blandad utveckling på Asienbörserna

Asienbörserna utvecklas blandat i fredagshandeln efter gårdagens breda nedgångar. Rädsla för en utdragen handelskonflikt fortsätter tynga humöret..

DI - 1 timme sedan

Kärn-KPI stiger i Japan

Kärn-KPI (KPI exklusive färska livsmedel) för hela Japan steg 0,9 procent i april jämfört med samma månad året före..

DI - 1 timme sedan

Trump: Huawei-lösning ryms inom ramen för handelsavtal

USA:s president Donald Trump sade på torsdagen att klagomålen riktade mot kinesiska Huawei skulle kunna lösas inom ramen för handelssamtalen mellan USA och Kina..

DI - 1 timme sedan

Inget grönt ljus för 737 Max-plan

USA:s luftfartsmyndighet FAA kan komma att godkänna Boeings olycksdrabbade modell 737 Max för trafik igen redan om ungefär en månad, uppger källor för Reuters efter ett möte med flygmyndigheter från över 30 länder i Texas. Utåt lämnar dock FAA inget besked..

DI - 2 timmar sedan

Bytte H&M mot eget märke – deras barnkläder ger eko i världen

GÖTEBORG H&M:s tidigare designchef Margareta van den Bosch var den som först stakade ut Christin Kers karriär som barnklädesdesigner. Tillsammans med maken Andreas Claeson driver hon i dag det egna barnklädesmärket Duns Sweden med fokus på ekologiskt och färgstarka mönster..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.