SVT > Ekonomi

Friday, 24 May, 07:59

SVT - 16 maj 19 kl. 20:42

Ny undersökning: Allt fler unga sparar till pensionenUnga sparar allt mer och lägger ett stort ansvar på sig själva vad gäller pensionen, visar en ny undersökning. – Vi ser att fler och fler unga sparar till pensionen, för att de känner att de behöver spara själva, säger Ulrik Hoffman, vd på Ungdomsbarometern som gjort undersökningen på uppdrag av Alecta..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Ulrik Hoffman, Ungdomsbarometern, Alecta

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny undersökningAllt , fler, unga, sparartill , pensionen
SR - 07 dec 18 kl. 10:47

Ny undersökning: Fler svenskar gillar EU

Andelen svenskar som är positiva till EU har ökat sedan i våras, det visar en undersökning från Statistiska centralbyrån..

SVT - 12 maj 19 kl. 10:47

Allt fler unga sparar till pensionen

Flera undersökningar visar på samma trend: Unga känner ett behov av att själva spara till pension och andra längre sparmål som att köpa egen bostad. Men många sparar på fel sätt, varnar experter..

YLE - 05 jul 13 kl. 08:50

Allt fler unga kan inte arbeta

Tio unga blir arbetsoförmögna varje vardag och det här tas inte på allvar, enligt Finlands studentkårers förbund FSF. FSF hänvisar till Folkpensionsanstalten FPA:s undersökning av unga, som visar att tio under 30-åringar i genomsnitt går i förtidspension varje vardag. Tre av fyra unga gör det på grund av mentala problem.

SvD - 25 aug 16 kl. 06:00

Få unga sparar trots stor oro för bostad

Två av tre unga oroar sig för sitt framtida boende, och i Stockholm är andelen ännu högre. Men trots det är det få som sparar till ett boende, visar en ny undersökning..

BT - 17 jan 15 kl. 07:55

Allt fler unga bor kvar längre hemma

Allt fler unga vuxna bor kvar i föräldrahemmet, de flesta ofrivilligt. En stor andel av dem som skaffar eget är också beroende av sina föräldrars försörjningsförmåga. Var fjärde ung vuxen, 20-27 år, bor kvar i föräldrahemmet.

YLE - 30 mar 15 kl. 08:00

Allt fler unga överväger mellanår

Allt fler gymnasiestuderande planerar att hålla ett mellanår efter studentskrivningarna. Det är fler flickor än pojkar som överväger en studiepaus. En dryg fjärdedel av ungdomarna planerar nu att hålla ett mellanår efter gymnasiet, då siffran i fjol var en femtedel.

YLE - 09 aug 16 kl. 12:07

Undersökning: Barndomen har stor inverkan på vuxenlivet

Det finns stora regionala skillnader i hur unga vuxna mår. En majoritet av finländska unga mår bra, men en betydande del har också stött på problem under sin väg mot vuxenlivet. Omständigheterna i barndomen har ett klart samband med välbefinnandet senare.

YLE - 11 dec 12 kl. 07:38

Fler unga får utkomststöd

De sociala myndigheterna i Finland är oroade över att en så stor andel av de som får utkomststöd är unga. I de kommuner som svarat på Yles enkät är en femtedel av dem under 25 år gamla. I Seinäjoki är läget mest oroväckande: där är andelen unga bland utkomststödtagare nästan hälften.

ÖstersundsPosten - 15 apr 13 kl. 13:57

Fler unga tjejer väljer att flytta från länet

Allt fler tjejer väljer att flytta från sin hemkommun. Den slutsatsen dras efter en undersökning som gjorts bland elever i årskurs 8 och årskurs 2 på gymnasiet. Samma undersökning visar också att tjejerna anser sig ha sämre hälsa och mindre att göra på fritiden än killarna..

HBL - 19 nov 14 kl. 19:47

Allt fler unga kvinnor i ledningen för börsbolag

Andelen kvinnor i börsbolagens ledningsgrupper ökar snabbt. En undersökning som Centralhandelskammaren har gjort visar att kvinnornas andel i ledningsgrupperna fördubblats de tre senaste åren.– Generellt sett är det en bra sak, säger direktör Tiina Tuomela på Fortum.

Fler nyheter från SVT

SVT - I förrgår: 12:43

SAS nobbas ersättning för strejken – missar hundratals miljoner

SAS blir snuvat på hundratals miljoner kronor i konfliktersättning. Orsaken är att flygbolaget i uppgörelsen med de strejkande piloterna överskred det så kallade lönemärket..

SVT - 19 maj 19 kl. 14:32

Svenska kronan rekordusel – så mycket dyrare blir din semester

Ska du ut och resa i sommar? Då behöver du spara betydligt mer än du gjorde inför förra årets semester. Värdet på den svenska kronan har nämligen rasat, och det riskerar att slå hårt mot din semesterkassa.

SVT - 17 maj 19 kl. 20:49

Skattekonsulten: ”Fler kan flytta till Malta och Frankrike”

I torsdags skrev finansminister Magdalena Andersson (S) på ett nytt avtal med Portugal som sätter stopp för alla svenskar som bosätter sig i landet och tar ut sin tjänstepension skattefritt. – Jag har några kunder som är tveksamma till att fullfölja sina planer att flytta till Portugal, kommenterar skattekonsulten Göran Andersson..

SVT - 14 maj 19 kl. 08:20

Spionprogram upptäckt i Whatsapp

Användare av applikationen Whatsapp som gör det möjligt att ringa och skicka meddelanden kan ha blivit övervakade via ett spionprogram, skriver Financial Times..

SVT - 13 maj 19 kl. 18:11

Pristak för mobilsamtal mellan EU-länder

Från och med onsdag den 15 maj gäller ett nytt pristak för internationella samtal och sms inom EU. Taket ligger på högst 19 eurocent (2:05 kronor) per minut för samtal och 6 eurocent (0:65 kronor) per sms, skriver EU-kommissionen i ett pressmeddelande. Pristaket gäller avgiften exklusive moms..

SVT - 12 maj 19 kl. 14:23

Experternas spartips till unga

Vad ska unga tänka på när de ska börja spara? Tre experter ger sina bästa råd: Börja i tid, sätt upp ett mål och välj rätt sparform för att nå dit..

SVT - 12 maj 19 kl. 10:49

Börja spara i tid och bli rik – Alexander Norén förklarar ”snöbollseffekten”

Vad har mångmiljardären Warren Buffett och vetenskapsmannen Albert Einstein gemensamt? En förkärlek till ränta-på-ränta-effekten, eller ”snöbollseffekten” som den också kallas. Men hur funkar det?

SVT - 12 maj 19 kl. 10:47

Allt fler unga sparar till pensionen

Flera undersökningar visar på samma trend: Unga känner ett behov av att själva spara till pension och andra längre sparmål som att köpa egen bostad. Men många sparar på fel sätt, varnar experter..

SVT - 10 maj 19 kl. 22:31

Experterna: Så påverkas du av handelskriget

​Handelskriget mellan USA och Kina har redan sänkt Stockholmsbörsen och försvagat kronan. Om konflikten eskalerar hotas även jobb och tillväxt. Dessutom kommer många varor bli dyrare.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.