DI > Ekonomi

Monday, 27 May, 09:04

DI - 16 maj 19 kl. 18:45

Fed: Låt inflationen gå över 2 procentFederal Reserve borde låta inflationen gå över 2 procent för att den amerikanska ekonomin ska kunna återgå till full styrka..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Reserve

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fed, Låt, inflationen, över 2 procent
Affärsvärlden - 23 maj 16 kl. 13:06

Fed: Arbetsmarknaden lyfter inflationen

James Bullard, ordförande för St. Louis-kontoret vid USA:s centralbank Federal Reserve, anser att den relativt strama arbetsmarknaden i USA kan sätta uppåttryck på inflationen framöver, och att detta lyfter frågan om att höja styrräntan..

Sydsvenskan - 28 jan 15 kl. 20:31

Fed håller kvar vid låg ränta

Den amerikanska centralbanken Federal Reserve (Fed) meddelar att den kommer att ha "tålamod" i fråga om att höja styrräntan, som legat på 0—0,25 procent sedan 2008, och framhåller att den amerikanska ekonomin växer i "stabil takt". Beslutet, som kom efter ett två dagar långt möte, ligger i linje med de generella förväntningarna."Kommittén bedömer att man kan vara tålmodig rörande att inleda en normalisering av penningpolitiken", heter det i Feds uttalande.

Helsingborgs Dagblad - 28 jan 15 kl. 20:31

Fed håller kvar vid låg ränta

Den amerikanska centralbanken Federal Reserve (Fed) meddelar att den kommer att ha "tålamod" i fråga om att höja styrräntan, som legat på 0—0,25 procent sedan 2008, och framhåller att den amerikanska ekonomin växer i "stabil takt". Beslutet, som kom efter ett två dagar långt möte, ligger i linje med de generella förväntningarna."Kommittén bedömer att man kan vara tålmodig rörande att inleda en normalisering av penningpolitiken", heter det i Feds uttalande.

VA - 14 jan 11 kl. 16:53

Inflationen i fokus

14 januari Inflation var ordet för dagen på fredagen efter att ECB-chefen Jean-Claude Trichets oväntat hökaktiga besked på torsdagen att inflationsriskerna "kan röra sig mot uppsidan". Detta fick fart på spekulationerna om att ECB kan komma börja höja räntorna tidigare än vad marknaden tidigare trott. De ändrade förväntningarna fick europeiska korträntor att fortsätta uppåt på fredagen, men uppgångarna gröptes ur efter amerikanska räntenedgångar under eftermiddagen.

VA - 31 aug 11 kl. 09:47

Fed-ledamtöter efterlyser aggressiva åtgärder

31 augusti Det framgår av protokollet från Federal Reserves penningpolitiska möte den 9 augusti, som publicerades på tisdagen, rapporterar Bloomberg News. Ledamöterna, som inte identifierades, ansåg att "den senaste tidens ekonomiska utveckling rättfärdigade ett "mer substantiellt" beslut utöver åtagandet att hålla räntan låg fram till mitten av 2013. Ett flertal möjliga åtgärder diskuterades för att stötta ekonomin.

PrivataAffärer - 26 sep 18 kl. 09:14

I kväll höjer Fed räntan

Andreas Johnson, USA-ekonom och Fedbevakare på SEB, konstaterar att Feds guidning har visat sig vara framgångsrik, och ”som vanligt råder nästan ingen osäkerhet om det faktiska räntebeslutet”. ”Marknaderna kommer att fokusera på uppdaterade ekonomiska prognoser och deras påverkan på penningpolitiken 2019. Men det finns inte mycket utrymme för Fed att revidera de aktuella prognoserna, och centralbankens medianprognos för räntebanan kommer troligen inte ändras”, skriver han i ett kundbrev.

PrivataAffärer - 19 dec 18 kl. 21:10

Väntad räntehöjning från Fed

Den amerikanska centralbanken Federal Reserve höjer styrräntan, målnivån för dagslåneräntan Fed funds, till ett intervall mellan 2,25 och 2,50 procent. Målet var tidigare ett intervall på 2,00 och 2,25 procent. Enligt Reuters enkät räknade samtliga 111 tillfrågade ekonomer med att målintervallet för Fed funds skulle höjas med 25 punkter.

PrivataAffärer - 20 mar 19 kl. 19:37

Fed: Inga räntehöjningar i 2019

Federal Reserve lämnar målet för dagslåneräntan, Fed funds, oförändrat inom intervallet 2,25-2,50 procent. Enligt Reuters enkät räknade samtliga 104 tillfrågade ekonomer med att målintervallet för Fed funds skulle lämnas oförändrat nu. Federal Reserves styrränta ändrades senast den 19 december 2018, då den höjdes med 25 punkter till ett intervall på 2,25-2,50 procent.

PrivataAffärer - 02 maj 19 kl. 06:48

Fed lämnar räntan oförändrad

Federal Reserve lämnar målet för dagslåneräntan, Fed funds, oförändrat inom intervallet 2,25-2,50 procent. Enligt Reuters enkät räknade samtliga 103 tillfrågade ekonomer med att målintervallet för Fed funds skulle lämnas oförändrat nu. Federal Reserves styrränta ändrades senast den 19 december 2018, då den höjdes med 25 punkter till ett intervall på 2,25-2,50 procent.

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Kändisskapet hjälper Biden mer än hans politik

PHILADELPHIA, PA. Joe Bidens presidentkampanj handlar primärt om två saker: behovet av enighet och behovet av att avsätta Donald Trump. Men trots bristen på konkreta politikförslag fortsätter den 76-årige tidigare vice presidenten att dominera Demokraternas primärvalsrace.

DI - 5 minuter sedan

Trump: USA inte redo för handelsavtal med Kina – tror på avtal framöver

USA är inte redo att teckna ett handelsavtal med Kina, men Donald Trump hoppas på en konstruktiv lösning i frågan. Det sade presidenten vid en gemensam presskonferens med japanske premiärministern Shinzo Abe på måndagen. .

DI - 5 minuter sedan

”Sömniga Joe” måste ha blivit besviken

Joe Biden äntrar scenen till tonerna av ”Philadelphia Freedom”, Elton Johns klassiker. Iklädd mörka pilotglasögon slänger han ledigt av sig kavajen när han möter folkets jubel, likt en rockstjärna. .

DI - 15 minuter sedan

Stockholmsbörsen ser ut att öppna på plus

Stockholmsbörsen väntas inleda måndagen något högre i spåren av helgens Europaparlamentsval i flera länder. Finansmarknaderna är helgstängda i London och New York, vilket väntas dämpa marknadsaktiviteten..

DI - 30 minuter sedan

Bio-Works tar in 70 Mkr nyemissioner

First North-listade bioteknikbolaget Bio-Works genomför en riktad nyemission och fullt garanterad företrädesemission om totalt cirka 69,8 Mkr. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande. Syftet är att utöka direktförsäljningen i Europa och USA..

DI - 30 minuter sedan

Följ måndagens börsöppning

Programledare Emelie Lundgren lotsar Di TV:s tittare genom måndagens börsöppning när marknaderna reagerar på resultatet från EU-valet. På plats i Börsmorgons studio finns bland andra Di:s analytiker Agnetha Jönsson och omvärldsstrategen Henrik von Sydow..

DI - 30 minuter sedan

Anders Engdahl ny finanschef för Intrum

Anders Engdahl har utsetts till ny finanschef för kredithanteringsbolaget Intrum. Han ersätter Danko Maras som lämnar bolaget efter ett gemensamt beslut. Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 30 minuter sedan

Green Landscaping köper bolag med omsättning på 48 miljoner

Green Landscaping har tecknat avtal om att förvärva Mark & Trädgård Skottorp, som har huvudsaklig verksamhet inom skötsel av utemiljöer i Halland och Skåne. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 45 minuter sedan

Fastighetsbolaget K2A till börsen

K2A, Knaust & Andersson Fastigheter, uppfyller kraven för en börsnotering. Nu erbjuds allmänheten att notera sig i fastighetsbolaget.  Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

DI - 1 timme sedan

Nu börjar det viktigaste valet för marknaderna

EU-parlamentet kommer att blir mer svårnavigerat efter EU-valet. Men den största dramatiken lär äga rum på nationsnivå. Och för marknaderna blir dragkampen om ECB-posten minst lika viktig..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.