DI > Ekonomi

Thursday, 23 May, 04:55

DI - 16 maj 19 kl. 18:30

Rapport: 15-åringar sparar till pensionen – ”ett misslyckande för tilliten”Unga anser sig ha ett stort ansvar för den egna pensionen, och det finns personer så unga som 15-16 år som börjat spara till pensionen, enligt en ny undersökning. ”Det kan inte ses som något annat än ett misslyckande för tilliten till systemet”, säger Alectas vd Magnus Billing..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Alectas, Magnus Billing

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rapport, 15-åringar, sparartill , pensionenett , misslyckandeför , tilliten
Ekonomistas - 18 mar 14 kl. 05:00

En kvinnofälla mindre: Låt makar dela på pensionen

På internationella kvinnodagen skrev litteraturvetaren Ebba Witt-Brattström på DN:s kultursida att “Frågan om kvinnors pensioner är akut”. Ack så rätt hon har! Pensionsstatistiken visar tydligt att dagens kvinnliga pensionärer har lägst pensioner.

SmålandsPosten - 29 jan 15 kl. 06:57

Pensionen - en kvinnofälla

En majoritet av de pensionerade kvinnor som varit anställda inom Kommunals yrkesområden kan inte försörja sig på sin pension. Det visar en ny rapport från fackförbundet Kommunal. Att kvinnor och män lever i olika ekonomiska situationer är inget nytt.

Alliansfritt Sverige - 20 dec 13 kl. 13:28

Alliansens ungdomsrea sågas i ny rapport

En av allians största reformer har varit sänkningen av arbetsgivaravgift för ungdomar mellan 16 – 25 år. Reformen som idag kostar staten ungefär 16 miljarder per år, har kritiserats, bland annat här på alliansfritt, för att vara väldigt dyr och att ge få jobb. Nu har Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering, IFAU, utvärderat reformen och resultatet som presenteras i en ny rapport ger kritikerna rätt, reformen har skapat få jobb till ett högt pris.

Cornucopia - 07 apr 15 kl. 08:38

Hur mycket sparar ni åt era barn?

"En tidning" rapporterar om Länsförsäkringars senaste undersökning kring föräldrars sparande åt barnen. Det visar sig att sparandet har minskat, trots förmodat ökat ekonomiskt utrymme. Hur mycket sparar ni själva åt era barn?

YLE - 03 aug 17 kl. 15:33

Beväringar stötte på grund i Obbnäs – okunskap och oförsiktighet orsaker, enligt rapport

Enligt Olycksutredningscentralens rapport berodde båtolyckan i Obbnäs skärgård i Kyrkslätt i november bland annat på okunskap om båtens exakta position. I olyckan var ett tjugotal beväringar från Nylands brigad inblandade. Det var i november i fjol som olyckan var framme.

Dagens PS - 19 apr 18 kl. 09:10

Rapport: 60-talister får korvören i pension

Tvingas leva på knappt 60 procent av lönen på ålderns höst. Det här visar nya siffror från Min pension, där även tydliga könsskillnader uppenbarar sig – männen får generellt ut en högre pension än kvinnorna. ”Arbetslivet fram till pensionen ser olika ut för kvinnor och män.

YLE - 24 sep 13 kl. 10:04

Rapport: Ingen missbrukar subjektiv dagvårdsrätt

Den subjektiva rätten till dagvård används sällan i onödan, men en begränsning av den kan ändå leda till att kommunerna sparar pengar, visar en rapport som Vänsterförbundets riksdagsgrupp låtit göra. Författarna bakom rapporten efterlyser mer forskning om ämnet. Beräkningarna i rapporten visar, att kommunerna sparar omkring 50 miljoner euro, om de tummar på den subjektiva rätten till dagvård.

YLE - 24 sep 13 kl. 10:25

Rapport: Få missbrukar subjektiv dagvårdsrätt

Den subjektiva rätten till dagvård används sällan i onödan, men en begränsning av den kan ändå leda till att kommunerna sparar pengar, visar en rapport som Vänsterförbundets riksdagsgrupp låtit göra. Författarna bakom rapporten efterlyser mer forskning om ämnet. Beräkningarna i rapporten visar att kommunerna sparar omkring 50 miljoner euro om de tummar på den subjektiva rätten till dagvård.

SvD - 04 apr 14 kl. 09:13

Smålänningar sparar mest - storstadsbor minst

En färsk rapport från SBAB om sparbeteenden visar bland annat att smålänningar sparar mest, storstadsbor sparar minst. ”En del fördomar besannas”, konstaterar SBAB:s chefekonom Tor Borg..

SvD - 04 apr 14 kl. 09:13

Smålänningar sparar mest - storstadsbor minst

En färsk rapport från SBAB om sparbeteenden visar bland annat att smålänningar sparar mest, storstadsbor sparar minst. ”En del fördomar besannas”, konstaterar SBAB:s chefekonom Tor Borg..

Fler nyheter från DI

DI - 6 timmar sedan

Domstolsbeslut mot Matra Petroleums dotterbolag i USA

En amerikansk domstol har utfärdat en "temporary restraining order and injunction" mot Matra Petroleums amerikanska dotterbolag..

DI - 7 timmar sedan

Svagt på Wall Street – Tesla och Qualcomm tappar

New York-börserna återhämtade sig under onsdagskvällen men inte tillräckligt för att hämta hem tidigare nedgångar. S&P 500 handlas ned 0,2 procent med fem minuter kvar till stängning..

DI - 7 timmar sedan

Byggjätten tror inte på prisfall: ”Kommer stiga 2 procent per år”

Läget på bostadsmarknaden är skört men priserna på både villor och bostadsrätter kommer fortsätta uppåt. Den bedömningen gör byggkoncernen Veidekke som sågar prognosmakare som tror på nya prisfall. .

DI - 7 timmar sedan

På Essity har digitaliseringen nått blöjstadiet

Inför Essitys kapitalmarknadsdag på torsdagen åkte Di till Göteborg för att ta pulsen på hygien- och hälsobolagets hetaste uppfinning, nyaste affär och färskaste affärsområdeschef: Ulrika Kolsrud. ”Tar man all digitalisering har det en väldigt stor potential”, säger hon till Di..

DI - 8 timmar sedan

Nya ministrar utnämnda i Österrike

Österrikes konservativa förbundskansler Sebastian Kurz har utnämnt fyra nya ministrar och en ny vice förbundskansler sedan en politisk skandal lett till att flera högerpopulistiska ministrar lämnat regeringen. Samtidigt står förbundskanslern själv inför en misstroendeomröstning..

DI - 8 timmar sedan

Tories gruppledare i parlamentet avgår i protest mot Mays brexitavtal

Andrea Leadsom, ledare för det brittiska regeringspartiet Tories i parlamentets underhus, hoppar av regeringen i protest mot Theresa Mays brexitplan..

DI - 8 timmar sedan

Theresa May överlever – åtminstone till fredagen

Storbritanniens premiärminister Theresa May ser ut att ha överlevt ytterligare en dag. Enligt uppgifter i brittiska medier väntar dock ytterligare ett ödesdigert möte på fredag..

DI - 8 timmar sedan

Hållbarhet kräver mod – och kanske lite revolution

Det senaste året har Agenda 2030 - till sist - hamnat på agendan. Överallt talas det om hur vi ska bli målmedvetna och bidra till en hållbar värld, i näringslivet, politiken och högskolan. .

DI - 8 timmar sedan

Fed ser behov av fortsatt tålamod i penningpolitiken

Den amerikanska centralbanken Federal Reserve ser fortsatt behov av tålamod i penningpolitiken – särskilt om ekonomin bromsar in och inflationen förblir dämpad. Det framgår av protokollet för det penningpolitiska mötet i början av maj..

DI - 8 timmar sedan

Topp-vd:n öppnar för sin avgång – pekar ut möjliga efterträdare

Björn Rosengren har gjort succé som vd för Sandvik och på kapitalmarknadsdagen på onsdagen var hans budskap att verkstadsjätten har förändrats i grunden.  Samtidigt säger han till Di att han inte ”blir jättelångvarig” på Sandvik. ”Jag tror inte på att man ska sitta för länge som vd på sådana här bolag”, säger Björn Rosengren..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.