SR > Nyheter

Friday, 24 May, 20:53

SR - 16 maj 19 kl. 18:26

Kvinnor får vänta allt längre på cellprovsvarKvinnor får vänta allt längre på ett svar när de har tagit ett prov för att få svar på om de har eventuella cellförändringar i livmoderhalsenn. Det visar de senaste fyra årens nationella sammanställning av väntetider (från nationella kvalitetsregistret för cervixcancerprevention och) - som Ekot har tagit del av. Idag finns det en rekommenderad väntetid på högst 28 dagar - men den nationella statistiken visar på att väntetiderna är närapå dubbelt så långa. (48 - 35 dagar istället för 28).
Läs mer på SR
Läs mer om:
Ekot

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kvinnorfår , väntaallt längre på , cellprovsvar
BT - 16 feb 14 kl. 17:20

Kvinnor skadade av Kittelfjäll-lavin

Efter en lavin i Kittelfjäll fick två skadade kvinnor vänta på räddningen i fyra timmar i svåråtkomlig terräng. De drabbade åkte offpist i ett farligt område.En man och två kvinnor drogs med i en lavin i Kittelfjäll vid lunchtid på söndagen.

UNT - 16 feb 14 kl. 17:18

Kvinnor skadade av Kittelfjäll-lavin

Efter en lavin i Kittelfjäll fick två skadade kvinnor vänta på räddningen i fyra timmar i svåråtkomlig terräng.De drabbade åkte offpist i ett farligt område..

SvD - 16 feb 14 kl. 17:18

Kvinnor skadade av Kittelfjäll-lavin

Efter en lavin i Kittelfjäll fick två skadade kvinnor vänta på räddningen i fyra timmar i svåråtkomlig terräng..

GöteborgsPosten - 16 feb 14 kl. 13:27

Kvinnor skadade av Kittelfjäll-lavin

Efter en lavin i Kittelfjäll fick två skadade kvinnor vänta på räddningen i fyra timmar i svåråtkomlig terräng. De drabbade åkte offpist i ett farligt område..

DalaDemokraten - 23 dec 15 kl. 18:25

Staaff lät Frimans kvinnor vänta

Anna Whitlock drev samskolor med pojkar och flickor i Stockholm. Ellen Key var en av lärarna. Whitlock är förebilden till fröken Friman i tv-dramaserien Fröken Frimans krig i SVT.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Kvinnor värda högre lön än män

Enligt den årliga globala lönejämförelsen från Internationella arbetsorganisationen framgår det att män har sämre utbildning, mindre erfarenhet och lägre produktivitet än kvinnor och borde alltså därför ha lägre lön.  LÄS MER: "Jobbkrisen beror på arbetsgivarnas sjuka utseendefixering" Att män och kvinnor får olika lön för lika arbete är något som inte är helt främmande. Enligt ILO:s senaste rapport konstateras det att män har högre lön än kvinnor i 38 länder.

BT - 08 mar 13 kl. 10:55

Kvinnor har rätt till lön hela dagen

Internationella kvinodagen. Kvinnor jobbar gratis efter klockan 15.52.

DN - 06 mar 14 kl. 10:23

Kvinnor betalar högre ränta

13 procent. Så mycket mer betalar kvinnor i ränta på konsumtionslån jämfört med män. En möjlig orsak är inkomstskillnader mellan könen.

SR - 07 mar 14 kl. 10:00

Kvinnor betalar högre ränta än män

Att kvinnor oftast har lägre lön än män är välkänt. Men dessutom betalar kvinnor betydligt högre ränta när de tar lån för att köpa sådant som möbler och kläder, enligt en färsk rapport. Resultatet blir en ond cirkel som på sikt tär på kvinnors ekonomi..

HBL - 19 nov 14 kl. 19:47

Allt fler unga kvinnor i ledningen för börsbolag

Andelen kvinnor i börsbolagens ledningsgrupper ökar snabbt. En undersökning som Centralhandelskammaren har gjort visar att kvinnornas andel i ledningsgrupperna fördubblats de tre senaste åren.– Generellt sett är det en bra sak, säger direktör Tiina Tuomela på Fortum.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Fler använder sociala medier

Svenskarna använder allt mer digitala medier. Fler använder social medier, flera lyssnar på radio via internet och fler tittar på strömmad tv. Samtidigt går boken mot strömmen..

SR - 1 timme sedan

Katalanska politiker uteslutna

I Spanien har fyra separatistiska politiker från Katalonien, som svors in i parlamentet i tisdags, nu tvingats lämna sina poster under tiden som rättsprocessen pågår emot dem..

SR - 2 timmar sedan

Explosion på gågata i Lyon

I Frankrike har en explosion inträffat på en gågata i staden Lyon i södra delen av landet, rapporterar AFP..

SR - 3 timmar sedan

Stopp i tågtrafiken mellan Malmö och Stockholm

Ett signalfel mellan Tjörnarp och Stehag i Skåne stoppar tågtrafiken på sträckan sedan klockan 15:58..

SR - 3 timmar sedan

Boris Johnson favorit i jakten på ersättare

I Storbritannien meddelade premiärminister Theresa May i dag att hon avgår som partiledare den sjunde juni. Hon sitter kvar som premiärminister till dess att hennes ersättare är vald i slutet på juli..

SR - 4 timmar sedan

XXL:s vd avgår efter kontroversiella uttalanden

Sportkedjan XXL:s Sverige-vd avgår. Detta efter att flera kontroversiella uttalanden från hans Facebook-konto uppmärksammats..

SR - 4 timmar sedan

Homosexuella relationer förblir olagliga i Kenya

Kenyas högsta beslutande domstol röstade nej till att legalisera samkönade relationer..

SR - 5 timmar sedan

Terrordömd släppt ur häktet

Hovrätten häver häktningen av den man som dömts till sju års fängelse för att ha förberett ett terrorattentat i Sverige..

SR - 5 timmar sedan

Ny smällare kastades mot Jimmie Åkesson

En smällare kastades i närheten av Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson under ett framträdande i Tranås rapporterar tidningen Expressen..

SR - 7 timmar sedan

Löfven om Mays avgång: Blev för mycket

Stefan Löfven säger att han respekterar premiärministerkollegans beslut, och att det var väntat med tanke på hur stor press hon varit under på senaste tiden..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.