Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Thursday, 23 May, 15:17

Helsingborgs Dagblad - 16 maj 19 kl. 18:02

Minister krävs på svar om cancerstrategiSocialminister Lena Hallengren (S) kallas till riksdagens socialutskott. Anledningen är att Moderaterna inte är nöjda med regeringens hantering av nationella cancerstrategin, skriver Dagens Medicin. Den nuvarande cancerstrategin är tio år gammal. Riksda.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Lena Hallengren, Moderaterna, Dagens Medicin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Minister, krävs, svarom , cancerstrategi
DI - 10 sep 14 kl. 12:08

Minister kräver svar från Sidas generaldirektör

Biståndsminister Hillevi Engström (M) kommer att kontakta Sidas generaldirektör Charlotte Petri Gornitzka för att reda ut frågan om hon tagit emot ersättning från sin tidigare arbetsgivare, Rädda Barnen, samtidigt som hon jobbade för statliga Sida..

SR - 29 sep 16 kl. 18:00

Minister kräver svar från Ericsson

Spekulationerna är många kring telekomföretaget Ericsson, efter uppgifter om att det finns planer på att lägga ned tillverkningen i Sverige. Näringsminister Mikael Damberg anser att det svenska telekomföretaget nu måste berätta hur framtidsplanerna ser ut..

Hela Gotland - 12 dec 17 kl. 11:00

Minister kräver svar om helikopterflytt

Infrastrukturministern möter Sjöfartsverkets ledning om den flyttade räddningshelikoptern..

Blekinge Läns tidning - 15 maj 18 kl. 14:29

Minister gav luddigt svar om Sydostlänken

Vallöftet om ett beslut om Sydostlänken är inte ett sviket löfte riktigt än. – Om någon vecka lämnar regeringen besked om infrastrukturplanen. Och mer kan jag inte säga om Sydostlänken i dag, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S)..

Nya Wermlands Tidningen - 24 aug 18 kl. 15:17

Minister duckar i svar

Nyligen skickade värmlandspolitikern Christian Holm Barenfeld (M) en fråga till migrationsminister Helene Fritzon (S) angående kompetensutvisning med anledning av fallet Robert Yako i Karlstad. Nu har hon svarat..

Supermiljöbloggen - 08 okt 13 kl. 15:03

Miljöministerns sena svar skapar irritation

Av 56 interpellationer i riksdagen har bara 21 besvarats i tid. Svenska Dagbladet skrev i fredags om att ministrarna i regeringen är dåliga på att besvara frågor från riksdagens ledamöter i tid. Mer än hälften av alla interpellationer under riksdagsåret 2012/13 har besvarats för sent visar en sammanställning från riksdagsförvaltningen som SvD tagit del av.

YLE - 09 feb 17 kl. 16:26

Henriksson missnöjd med Tiilikainens svar på skarvspörsmål

SFP:s partiordförande Anna-Maja Henriksson är inte nöjd med minister Kimmo Tiilikainens (C) svar på Henrikssons skriftliga spörsmål gällande skarven. Henriksson skriver i ett pressmeddelande att hon hade förväntat sig mer konkreta svar av minister Tiilikainen. - Det förblir oklart hur regeringen tänkt agera i fortsättningen gällande skarven, anser Henriksson.

YLE - 09 okt 13 kl. 12:58

Många kräver svar av Hautala

Minister Heidi Hautala (Gröna) stoppade det statliga rederiet Arctia Shippings planer på att göra polisanmälan mot miljöorganisationen Greenpeace, rapporterade Iltalehti på onsdagen. Nu vill många riksdagsmän ställa Hautala till svars. Det var i våras som en grupp Greenpeaceaktivister bordade isbrytarna Nordica och Fennica.

Cornucopia - 18 maj 16 kl. 09:15

Svar från folkhälsoministern angående profylax mot prostatacancer

Efter en och en halv månad har jag nu fått svar på min fråga till folkhälsominister Gabriel Wikström, angående profylaktisk behandling mot prostatacancer. Jag är inte helt säker på att de uppfattade frågan korrekt, men förutsatt det finns det några intressanta citat, som dock lämnar fler frågetecken öppna.
Folkhälsominister Gabriel Wikström.

YLE - 09 nov 16 kl. 13:01

Motsägelsfulla svar på Peter Östmans spörsmål

Peter Östman (KD) är missnöjd med det svar han fått på sitt spörsmål om valfrihet i vården och rätt till vård på svenska. Östman fick svar på sitt i riksdagen av familj-och omsorgsminister Juha Rehula. Ministerns svar innehåller enligt Peter Östman motsägelsefulla argument och svaret ger möjligheter att också i fortsättningen skicka svenskspråkiga åldringar för vård till rent finska orter.

Nyhetsverket - 13 jul 12 kl. 15:20

Öppet brev till Miljöminister Lena Ek

Mail till Miljöminister Lena Ek Från: Febe Nilsson 2012 07 09 Till: Miljöminister Lena Ek Föreningen Ren Luft vill med detta mail ta upp den mycket viktiga frågan geoengeneering, som pågår över Sverige, Europa och stora delar av övriga världen. Ni har säkerligen fått mail om detta från många olika håll redan, men i och med att vi inte ser att detta projekt varken kommer ut i massmedia eller avbryts, så kräver vi svar på varför besprutningen av metallsaltsaerosoler i atmosfären via fl....

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 5 minuter sedan

Damallsvenska spelare larmar om frysta löner

Spelarna i damallsvenska fotbollsklubben Kungsbacka får vänta på majlönen, säger flera spelare till tidningen Norra Halland. De ska ha fått beskedet under onsdagen. Men Christer Björkroth, kanslichef i Kungsbacka, säger till TT att informationen är över.

Helsingborgs Dagblad - 5 minuter sedan

Nytt åtal i härva om brott mot äldre

En 35-årig man åtalas vid Uddevalla tingsrätt för grova stölder och grova bedrägerier mot äldre personer runt om i landet, de flesta i Stockholmstrakten eller Värmland. Enligt åtalet har 35-åringen stulit värdeföremål och värdehandlingar, ofta ur någon.

Helsingborgs Dagblad - 2 minuter sedan

Antikt dopfat stals från Björnekulla kyrka

Nu ska församlingen se över sitt stöldskydd..

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Fyra favoriter i Elitloppet

På söndag avgörs Elitloppet för 67:e gången. Världens största sprinterlopp för äldre travhästar kommer att locka cirka 25 000 åskådare till Solvalla. Här är fyra favoriter.

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Readly Express ska avrunda med seger

På söndag gör Readly Express sista loppet i karriären. Tränaren Timo Nurmos hoppas dock på två lopp samma dag: försök och final i Elitloppet. – En seger hade varit ett fint slut på hans karriär men det är väldigt många bra motståndare, säger Nurmos.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Källor till Sky: Ving på väg att säljas

Researrangören Thomas Cook har fått ett bud på sin nordiska verksamhet, Thomas Cook Northern Europe, där bland annat Ving ingår. Enligt källor till tv-kanalen Sky ska riskkapitalbolaget Triton ha uttryckt intresse för verksamheten som inkluderar cirka 2.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Vatten -och avloppsarbete på Mellanvägen

NSVA meddelar att ett vatten- och avloppsarbete ska utföras på en del av Mellanvägen i Båstad fredagen den 24 maj..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Han är favorit till att vinna Guldpalmen

Favorit till att vinna Guldpalmen i Cannes på lördag: Bong Joon-Ho. Den 50-årige sydkoreanske regissören ligger bakom filmen ”Parasite”, som enhälligt hyllas av kritiker och publik. Själv vill han tona ner favoritryktet.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

”En desperat människas fantasier”

I sin bok "K" ger Katarina Frostenson sin syn på händelserna i Akademien och anser sig vara utsatt för en komplott byggd på lögner och förtal. Nu kommer starka reaktioner på boken. Hösten 2017 beskyllde 18 kvinnor den så kallade kulturprofilen för sexue.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Fabriken: Rasande revolt mot rövarkapitalismen

Jurij Bykovs ”Fabriken” skildrar skickligt klassmotsättningar i Ryssland..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.