SR > Nyheter

Friday, 24 May, 21:17

SR - 16 maj 19 kl. 17:42

Stopp för svenska skattefria pensioner i PortugalDet ska inte längre gå att bosätta sig i Portugal för att ta ut sin tjänstepension skattefritt..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Portugal

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stoppför svenska , skattefria, pensioneri , Portugal
PrivataAffärer - 16 maj 19 kl. 17:23

Nu stoppas svenskars skattefria pensioner i Portugal

– Mycket höga privata pensioner och fallskärmar från Sverige ska inte kunna tas ut helt skattefritt i Portugal, samtidigt som vanligt folk som slitit ett helt yrkesliv gör rätt för sig. Det här har varit en orättvis lucka i regelverket som vi nu täpper till, säger finansminister Magdalena Andersson (S). Den principiella svenska inställningen är att pension som tjänats in i Sverige ska beskattas när den betalas ut.

YLE - 14 aug 15 kl. 19:55

Skattefria pensioner i Portugal i fara?

Det kan bli ett slut på finländska pensionärers skattefira pensioner i Portugal. Finansminister Alexander Stubb (Saml) diskuterade skatteavtalet med sin portugisiska kollega på fredagen. Avtalet diskuterades för första gången på ministernivå i samband med att eurogruppens finansministrar möttes i Bryssel.

DN - 16 maj 19 kl. 17:18

Slut på skattefria pensioner – Sverige och Portugal överens

BRYSSEL. Sverige har kommit överens med Portugal om ett nytt skatteavtal. Därmed blir det stopp för tidigare börs-vd:ar och andra att flytta till landet för att slippa skatt på sina fallskärmar och tjänstepensioner..

YLE - 29 jul 15 kl. 04:57

HS: Direktörer med höga pensioner undviker skatt i Portugal

Tre före detta direktörer för stora finländska börsbolag har flyttat till Portugal inom en kort tid, skriver tidningen Helsingin Sanomat. Direktörerna har pensioner på uppemot 600 000 euro per år. Finland kan nuförtiden inte beskatta pensioner som betalas till Portugal, och inte heller Portugal beskattar pensioner.

YLE - 03 nov 15 kl. 04:31

Inget skatteavtal med Portugal än

Finland har fortfarande inte lyckats förnya skatteavtalet med Portugal. Det betyder att pensionärer som flyttar dit helt undgår skatt. Strömmen av skatteflyktingar till Portugal har tilltagit och det är inga fattiglappar som flyttar.

SVT - 16 maj 19 kl. 17:18

Stopp för skattefria miljoner för pensionärer som flyttar till Portugal

Sveriges befintliga skatteavtal med Portugal tillåter svenska pensionärer att flytta till Portugal i fem år, plocka ut hela sin tjänstepension skattefritt, och sedan flytta tillbaka till Sverige igen. Men nu är den ”luckan” täppt, menar finansminister Magdalena Andersson (S), som i dag har skrivit på ett nytt avtal med Portugal. Avtalet måste senare godkännas av Sveriges riksdag.

YLE - 07 nov 16 kl. 19:42

Slut på pensionärernas skattefrihet i Portugal – nytt skatteavtal undertecknades.

I fortsättningen ska inte direktörer med höga pensioner kunna undvika skatt i Portugal. Finansminister Petteri Orpo (Saml) har tillsammans med Portugals finansminister Mário Centano på måndagen undertecknat ett nytt skatteavtal mellan Finland och Portugal. Med det nya avtalet utvidgar Finlands beskattningsrätt så att också privata pensioner beskattas i Finland om finländaren är bosatt i Portugal.

YLE - 18 feb 16 kl. 15:01

Finland kan säga upp skatteavtal med Portugal

Vid Finansministeriet har det gjorts upp ett utkast till regeringsproposition om att säga upp skatteavtalet med Portugal. Nu ber ministeriet om utlåtanden. Det gällande skatteavtalet begränsar Finlands rätt att beskatta pensioner som betalas ut i Portugal.

YLE - 07 nov 16 kl. 19:42

Finland och Portugal undertecknade nytt skatteavtal - också privat pension får nu beskattas

Finansminister Petteri Orpo (Saml) har tillsammans med Portugals finansminister Mário Centano på måndagen undertecknat ett nytt skatteavtal mellan Finland och Portugal. Avtalet utvidgar Finlands beskattningsrätt. Innan avtalet träder i kraft ska det ännu godkännas av båda länders parlament.

YLE - 04 mar 16 kl. 19:29

Finansutskottet: Pensioner till Spanien kan beskattas

Riksdagens finansutskott stöder ett nytt skatteavtal med Spanien. Det nya avtalet kan ge Finland rätt att beskatta också den privata sektorns pensioner som betalas åt personer som har flyttat till Spanien. Enligt nuvarande avtal kan Finland bara beskatta den offentliga sektorns pensioner.

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Fler använder sociala medier

Svenskarna använder allt mer digitala medier. Fler använder social medier, flera lyssnar på radio via internet och fler tittar på strömmad tv. Samtidigt går boken mot strömmen..

SR - 2 timmar sedan

Katalanska politiker uteslutna

I Spanien har fyra separatistiska politiker från Katalonien, som svors in i parlamentet i tisdags, nu tvingats lämna sina poster under tiden som rättsprocessen pågår emot dem..

SR - 2 timmar sedan

Explosion på gågata i Lyon

I Frankrike har en explosion inträffat på en gågata i staden Lyon i södra delen av landet, rapporterar AFP..

SR - 3 timmar sedan

Stopp i tågtrafiken mellan Malmö och Stockholm

Ett signalfel mellan Tjörnarp och Stehag i Skåne stoppar tågtrafiken på sträckan sedan klockan 15:58..

SR - 3 timmar sedan

Boris Johnson favorit i jakten på ersättare

I Storbritannien meddelade premiärminister Theresa May i dag att hon avgår som partiledare den sjunde juni. Hon sitter kvar som premiärminister till dess att hennes ersättare är vald i slutet på juli..

SR - 4 timmar sedan

XXL:s vd avgår efter kontroversiella uttalanden

Sportkedjan XXL:s Sverige-vd avgår. Detta efter att flera kontroversiella uttalanden från hans Facebook-konto uppmärksammats..

SR - 5 timmar sedan

Homosexuella relationer förblir olagliga i Kenya

Kenyas högsta beslutande domstol röstade nej till att legalisera samkönade relationer..

SR - 5 timmar sedan

Terrordömd släppt ur häktet

Hovrätten häver häktningen av den man som dömts till sju års fängelse för att ha förberett ett terrorattentat i Sverige..

SR - 6 timmar sedan

Ny smällare kastades mot Jimmie Åkesson

En smällare kastades i närheten av Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson under ett framträdande i Tranås rapporterar tidningen Expressen..

SR - 7 timmar sedan

Löfven om Mays avgång: Blev för mycket

Stefan Löfven säger att han respekterar premiärministerkollegans beslut, och att det var väntat med tanke på hur stor press hon varit under på senaste tiden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.