DI > Ekonomi

Sunday, 19 May, 16:51

DI - I förrgår: 17:31

Stockholmsbörsen vände till plus – verkstadsbolag i toppStockholmsbörsen vände efter en negativ inledning till plus kring lunchtid och avslutade handelsdagen i positivt territorium med en uppgång om 1,4 procent för breda indexet OMXSPI. Verkstadsbolag tillsammans med telekomjätten Ericsson lyfte samtidigt storbolagsindex lika mycket..
Läs mer på DI
Läs mer om:
OMXSPI, Ericsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stockholmsbörsenvände till , plus, verkstadsbolagi , topp
DI - 11 dec 13 kl. 10:14

Stockholmsbörsen: Rapportbolag i topp

Stockholmsbörsen vände en initial nedgång och handlades svagt på plus en timme in i onsdagens handel, med rapporterande Clas Ohlson som en tidig vinnare. Även i Europa letade sig de stora indexen upp på plus..

DI - 20 mar 15 kl. 18:12

Stockholmsbörsen: SEB i topp på pigg börs

Stockholmsbörsen stängde på plus för tredje dagen i rad på en typiskt nyhetstunn fredag, och veckofacit blev en uppgång på knappa 3 procent efter Riksbankens nya räntesänkning..

DI - 02 feb 17 kl. 09:51

Stockholmsbörsen: MTG i topp efter rapport

Stockholmsbörsen öppnar torsdagen på plus och mediebolaget MTG rusar efter en stark rapport. Fingerprint Cards placerar sig i botten av storbolagslistan efter att ha missat målet på flera punkter i morgonens rapport..

DI - 28 apr 17 kl. 09:42

Stockholmsbörsen: Electrolux i topp

Stockholmsbörsen rör sig i sidled på fredagsmorgonen men Electrolux klättrar till toppen av storbolagslistan. Byggbolaget NCC öppnade på plus men har vänt till en bottenplacering..

DI - 12 jul 17 kl. 10:05

Stockholmsbörsen: Lundin i topp

Stockholmsbörsen inledde onsdagen med stigande kurser i likhet med övriga större marknader ute i Europa. Med få undantag noterades de större bolagen inom OMXS30 på plus och överst låg Lundin Petroleum i kölvattnet av ett uppställ i oljepriset. Flera skogsbolag klättrade efter positiva analyser..

DI - 31 okt 17 kl. 10:27

Stockholmsbörsen: SCA i topp efter rapport

Stockholmsbörsen inledde tisdagen på plus där en majoritet av de större bolagen handlades upp. Starkast gick SCA i kölvattnet av en rapport som var över förväntan samtidigt som Telia avancerade efter att ha sålt sitt resterande innehav i den ryska operatören Megafon..

DI - 17 jun 13 kl. 18:12

Stockholmsbörsen: Telia i topp

Stockholmsbörsen steg på måndagen, i likhet med de större europeiska handelsplatserna, med telekom och konsumenttjänster i topp. ABB och Telia Sonera, som båda aviserade nya vd:ar, steg båda..

DI - 17 jun 13 kl. 18:12

Stockholmsbörsen: Securitas i topp

Stockholmsbörsen steg på måndagen, i likhet med de större europeiska handelsplatserna, med telekom och konsumenttjänster i topp. ABB och Telia Sonera, som båda aviserade nya vd:ar, steg båda..

DI - 28 sep 16 kl. 09:37

Stockholmsbörsen: Bussbolaget i topp

Stockholmsbörsen inledde onsdagens handel på ett gott humör och stiger omkring 0,8 procent i den inledande handeln. I topp placerar sig det nyrapporterade bussbolaget Nobina som stiger drygt 6 procent..

DI - 08 dec 16 kl. 12:42

Stockholmsbörsen: Medicinteknik i topp

Stockholmsbörsen fortsätter hålla sig över nollan med Elekta och Astra Zeneca i topp. Handeln är mindre munter i Fingerprint Cards som fortsätter att straffas för vinstvarningen för det fjärde kvartalet..

DI - 20 feb 17 kl. 09:41

Stockholmsbörsen: Edgeware i topp efter stark rapport

Stockholmsbörsen inledde i dur på måndagen. Bland bolagen i topp återfinns rapporterande Edgeware vars aktie stiger med nästan 6 procent.  .

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Del 2: Kärnkraften och moralen

När kärnkraftsmotståndet växte fram som folkrörelse i Sverige på 1970-talet var tekniken ny och utbyggnaden mycket snabb. Under loppet av några år gick Sverige från ett normalt europeiskt kol&olja-land till det största kärnkraftslandet per capita..

DI - 45 minuter sedan

I sex år har Game of Thrones varit Lineas liv: ”Hela resan har varit fantastisk”

Fem frågor Linea Stenfors, Head of couture effects, som i sex år skapat kostymer åt skådespelarna i tv-serien Game of Thrones..

DI - 1 timme sedan

Boeing medger fel i flygsimulatorn för olycksplanet 737 Max

Flygjätten Boeing medger att det var fel i flygsimulatorn för det olycksdrabbade planet 737 Max, uppger Financial Times. Enligt Boeing ska inte alla problem som kan uppkomma under flygning ha gått återskapa i flygsimulatorn. Samtliga piloter lär sig flyga flygplansmodellen i en simulator.

DI - 1 timme sedan

Prisrally på fläsk efter kinesisk epidemi

Chicagobörsens pris på fläskkött har stigit med 50 procent sedan årsskiftet, och är nu uppe på femårshögsta. Orsaken är en dödlig smitta som sprids bland kinesiska grisar, och redan lett till nödslakt av minst en miljon slaktdjur..

DI - 1 timme sedan

Krisrabatten når 64 miljarder kronor

Det är skilda världar för Nordens banker. Danske Bank åker på en ny kalldusch medan rivalen DNB är på stark frammarsch. Norska storbanken bör kunna fortsätta göda aktieägarna med saftig avkastning – och nu har värderingen dessutom sjunkit.

DI - 2 timmar sedan

Doldisen tvingades bort från svenska jobbet – kom tillbaka som vd för global jätte

LONDON. Efter 16 år som vd tog det slut, abrupt och utan förklaring. Peter Bodin lämnade revisionsjätten Grant Thorntons svenska verksamhet ”i fysisk och psykisk chock”.

DI - 2 timmar sedan

Statliga vd:n: Riksbanken äventyrar Sveriges anseende

I en färsk undersökning från Svensk exportkredit (SEK) anser endast hälften av Sveriges exportbolag att dagens ränteläge är fördelaktig. Det är en anmärkningsvärd siffra givet den historiskt låga räntenivån. .

DI - 2 timmar sedan

Svårsläckt brand på Billerud Korsnäs ger inga störningar

Billerud Korsnäs pappersbruk i Gävle drabbades av en brand natten till söndagen. Men branden är släckt, ingen skadades allvarligt och produktionen påverkas inte. ”Nej, det har pågått underhållsarbete”, säger Anna Helsén, tillförordnad presschef på Billerud Korsnäs..

DI - 3 timmar sedan

Krympande tallskog oroar Skogsstyrelsen

Tallskogen minskar kraftigt, varnar Skogsstyrelsen. I stället för tall planeras i många fall gran, ofta på torra marker som inte är anpassade för det. Det ökar risken för både torkstress och angrepp från svamp och granbarkborre..

DI - 3 timmar sedan

Österrike: Nyval i september

Nyval ska hållas snarast, om möjligt redan i början av september, meddelade Österrikes president Alexander van der Bellen vid en gemensam presskonferens med förbundskansler Sebastian Kurz..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.