PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 20 May, 02:38

PrivataAffärer - 16 maj 19 kl. 17:23

Nu stoppas svenskars skattefria pensioner i Portugal– Mycket höga privata pensioner och fallskärmar från Sverige ska inte kunna tas ut helt skattefritt i Portugal, samtidigt som vanligt folk som slitit ett helt yrkesliv gör rätt för sig. Det här har varit en orättvis lucka i regelverket som vi nu täpper till, säger finansminister Magdalena Andersson (S). Den principiella svenska inställningen är att pension som tjänats in i Sverige ska beskattas när den betalas ut. Detta eftersom pensionsavsättningarna varit avdragsgilla. När beskattning inte sker i Portugal ska den därför ske i Sverige, skriver regeringen i ett pressmeddelande.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Portugal, Sverige, Magdalena Andersson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu stoppas, svenskars, skattefria, pensioneri , Portugal
YLE - 14 aug 15 kl. 19:55

Skattefria pensioner i Portugal i fara?

Det kan bli ett slut på finländska pensionärers skattefira pensioner i Portugal. Finansminister Alexander Stubb (Saml) diskuterade skatteavtalet med sin portugisiska kollega på fredagen. Avtalet diskuterades för första gången på ministernivå i samband med att eurogruppens finansministrar möttes i Bryssel.

DN - 16 maj 19 kl. 17:18

Slut på skattefria pensioner – Sverige och Portugal överens

BRYSSEL. Sverige har kommit överens med Portugal om ett nytt skatteavtal. Därmed blir det stopp för tidigare börs-vd:ar och andra att flytta till landet för att slippa skatt på sina fallskärmar och tjänstepensioner..

SR - 16 maj 19 kl. 17:42

Stopp för svenska skattefria pensioner i Portugal

Det ska inte längre gå att bosätta sig i Portugal för att ta ut sin tjänstepension skattefritt..

SR - 06 nov 14 kl. 00:01

Inga pensioner till östra Ukraina

Ukrainas regering ökar trycket på separatisterna. Premiärminister Arsenij Jatsenjuk sa på tisdagen att alla bidrag, till exempel pensioner, till utbrytarregioner stoppas för att undvika att pengarna går till terrorister..

Sydsvenskan - 08 jul 15 kl. 20:48

Svenska pensioner kan stoppas

Turbulensen kring Grekland och landets ekonomi kan sprida sig till svenska pensionärer. Pensionsmyndigheten överväger att stoppa utbetalningarna för de cirka 4 300 personer som bor i Grekland och får pensionen utbetald till ett grekiskt konto, rapporterar Sveriges radio Ekot.Inget är bestämt men ett preliminärt beslut ska tas på fredag och kommer att baseras på rekommendationer från svenska banker.

Helsingborgs Dagblad - 08 jul 15 kl. 20:48

Svenska pensioner kan stoppas

Turbulensen kring Grekland och landets ekonomi kan sprida sig till svenska pensionärer. Pensionsmyndigheten överväger att stoppa utbetalningarna för de cirka 4 300 personer som bor i Grekland och får pensionen utbetald till ett grekiskt konto, rapporterar Sveriges radio Ekot.Inget är bestämt men ett preliminärt beslut ska tas på fredag och kommer att baseras på rekommendationer från svenska banker.

YA - 31 jan 13 kl. 04:00

Pensioner inte gratis

"Pensionärsorganisationerna förklarar varför pensionssystemet inte håller.?
I påan till programmet Plånboken i Sveriges Radio framställdes intresseorganisationerna som objektiva experter. Men precis som Villaägarna, Hyresgästföreningen eller Motormännen driver PRO och SPF opinion för sina medlemmar.

Sydsvenskan - 15 feb 12 kl. 00:03

Svenskars digitala fotspår

De två miljöpartisterna Maria Ferm och Anders Åkesson kräver att de nationella riktlinjerna för etik och medicinsk forskning ska ses över.
För några år sedan rasade FRA-debatten. Skulle samhället få kartlägga miljontals svenskars digitala fotspår?

Ekonomistas - 14 jun 18 kl. 11:49

Pensioner, skatter och valår: en farlig kombination!

Ett tydligt tecken på att det är valår i Sverige är att politikerna börjar prata om pensioners beskattning. Detta var fallet 2010 och 2014, och redan har flera partier gjort utspel. Men trots att pensionsbeskattningen är en viktig finanspolitisk fråga med både arbetsmarknads- och fördelningsmässiga kopplingar, verkar de politiska utspelen främst handla om valfläsk och att vinna röster i höstens val.

Kristianstadsbladet - 23 mar 13 kl. 18:11

Familjeliga använde svenskars ID


Domarna faller nu mot en dansk familjeliga, som använt svenskars identiteter för att begå kreditbedrägerier och momssvindel.Glostrups tingsrätt dömde på lördagen en man till tre års fängelse; hans son, hans syster och en annan släkting är också dömda för snarlika bedrägerier.De har tagit snabblån och gjort kreditinköp med fyra svenskars id-uppgifter 2009-2011.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - I förrgår: 14:48

”Ingen anledning till oro för Vings resenärer”

Under fredagsmorgonen kraschade Thomas Cook-aktien med 30 procent. Vings resenärer i Sverige behöver dock inte oroa sig, enligt Fredrik Henriksson. – Det ser olika ut i olika delar av världen, och vi i Norden har levererat bra de senaste åren.

PrivataAffärer - I förrgår: 14:54

Trump skjuter på införandet av biltullar

Dröjer minst ett halvår.

PrivataAffärer - I förrgår: 14:20

Stefan Persson fortsätter tanka H&M-aktier

Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.  .

PrivataAffärer - I förrgår: 13:45

Thomas Cooks aktie kraschar efter nollad riktkurs

Thomas Cook, som bland annat äger den svenska reseoperatören Ving, har under en längre tid befunnit sig i kris, en kris som fördjupades i och med torsdagens kvartalsrapport. Under fredagsmorgonen, där Citis analytiker sågat en nedskrivning som gjort skuldsättningen lika stor som börsvärdet och Easyjet avfärdat antaganden om ett utköp av Thomas Cooks flygdel med 105 plan, kraschade aktien med 30 procent. En försäljning av flygdelen är avgörande för bolaget, som har en kreditfacilitet om 300 miljoner pund innestående vid ett lyckat genomförande.

PrivataAffärer - I förrgår: 13:27

Bolagen som Blecher är mest imponerad av

”Mest imponerade är vi av Dometic, Epiroc och Volvo som trots fallande organisk tillväxt respektive svaga order levererar höga marginaler”, skriver han i ett månadsbrev. I ett allmänt börsutvecklingsresonemang betecknar han vinsthemtagningar och inflation som de första hoten mot en god utveckling. ”Flera av våra lågt skuldsatta bolag – Atrium, Holmen och Skanska för att nämna några – har därtill mycket realtillgångar i kombination med låg skuldsättning.

PrivataAffärer - I förrgår: 13:03

Köptips från Erik Penser

”Den låga värderingen samt exponeringen mot flertalet starka makrotrender gör att vi initierar en köprekommendation”, skriver Erik Penser. Edgeware, som utvecklar lösningar för att göra videostreaming mer bandbreddseffektivt, befinner sig i ett mycket intressant skede både operationellt och finansiellt, enligt banken. ”På rätt väg” ”Operationellt är bolaget på rätt väg då den nya vd:n (Karl Thedéen, reds anm) har lyckats med kostnadsbesparingar vilka leder till ett sjunkande opex”, skriver Erik Penser.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:31

Trading Direkt: Bostadsmarknaden & teknisk analys

Aktier/bolag som nämns utöver tekniska analyser: SSAB, Boliden, Autoliv, Swedbank, Nordea, Engelska skolan, CLX, Fingerprint, Besqab Tobbe Rosén tekniska analyser: Aktier: Swedbank, SCAB, Getinge, Volvo, Sandvik, Index: OMXS30, S&P 500, DAX Valutor: USD/SEK, GBP/SEK, EUR/SEK Råvaror: Guld, Brent (råolja), Koppar Tittarönskemål: NEL, Deutsche Bank, Magnolia, LUMI, JLT, CLX, OPUS, Fortnox, Organoclick, Savosolar, Dustin, Eniro, SAAB, Adidas  .

PrivataAffärer - I förrgår: 11:22

Hernhag: Fem småbolag för långsiktiga

Anders: Hej Marcus, kan du nämna några bra aktier på Mid och Small Caps för att behålla minst i fem år?
Marcus: Hej! Beijer Alma när vi ser en botten i den här konjunkturavmattningen.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:00

Extrema prisskillnader på MC-försäkringar

Prisexempel på MC-försäkring för 50-årig man i storstad: Honda CB 600 Halvförsäkring: 4 836 - 13 639 kr
Helförsäkring:  9 512 - 27 500 kr Kawasaki Z750 R Halvförsäkring: 4 488 - 13 106 kr
Helförsäkring: 8 268 - 21 250 kr Suzuki GSX 600 Halvförsäkring: 3 180 - 6 100 kr
Helförsäkring: 4 236 - 8 928 kr Jämförelsesajten Compricer har tagit fram siffror på hur mycket det kostar att f

PrivataAffärer - I förrgår: 09:54

Analys: Positiv utdelningsöverraskning att vänta från SEB

Det skriver Deutsche Bank som, vilket Direkt har rapporterat om tidigare på fredagen, har höjt rekommendationen för aktien till köp (behåll) med ny riktkurs om 106 kr (103). ”Kärnprimärkapitalbufferten om 250 baspunkter torde fortsätta att stödja en hög utdelningsandel. Vi räknar med en utdelning per aktie om 6,75, 6,95 samt 7,35 kr för åren 2019 till 2021, vilket implicerar utdelningsandelar om 75 till 78 procent samt en direktavkastning på 7,5 till 8,2 procent”, skriver Deutsche Bank.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.