SVT > Inrikes

Thursday, 23 May, 04:45

SVT - 16 maj 19 kl. 17:01

Stefan Löfven om misstroendeförklaringen mot Annika Strandhäll: Desperat och oseriöstStatsminister Stefan Löfven kritiserar Moderaternas beslut att väcka misstroendevotum mot Annika Strandhäll.. – Att inte invänta en seriös behandling innan man använder riksdagens kraftfullaste verktyg kan inte betecknas som annat än oseriöst, säger Stefan Löfven..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Löfven, Annika Strandhäll, Stefan Löfven, Moderaternas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stefan, Löfvenom , misstroendeförklaringenmot , Annika, Strandhäll, Desperatoch , oseriöst
Regeringen - 25 feb 18 kl. 19:16

Statsminister Stefan Löfven och socialminister Annika Strandhäll besöker Kalmar

Under tre dagar i februari ger sig statsminister Stefan Löfven ut på en resa i landet med fokus på sjukvård. På onsdag den 28 februari besöker statsministern Kalmar län tillsammans med socialminister Annika Strandhäll. De kommer att besöka Länssjukhuset där de håller en pressträff och besöka Hälsocentralen i Borgholm.

Vimmerby Tidning - 28 feb 18 kl. 14:14

Stefan Löfven på besök i ett snökaotiskt län i dag

Statsminister Stefan Löfven och socialminister Annika Strandhäll var imponerade av onkologiska kliniken vid sitt besök på Länssjukhuset i Kalmar tidigare i dag..

Alingsås tidning - 26 jul 17 kl. 12:47

Lokal riksdagsledamot om misstroendeförklaringen

SVT Nyheter avslöjade nyligen att det kan ha läckt hemlig information i samband med att Transportstyrelsen flyttat sin IT-verksamhet till Östeuropa. Detta kan betyda att andra länder fått tag på hemlig information som exempelvis rör det svenska försvaret. Flera ministrar kände till detta redan förra året men förde det inte vidare till stadsminister Stefan Löfven.

SVT - 14 aug 17 kl. 16:50

Stefan Löfven om misstroendeförklaringen mot Peter Hultqvist: ”Det är oseriöst”

Alliansen planerar att gå vidare med misstroendeförklaringen mot försvarsminister Peter Hultqvist när riksdagen öppnar i september. Statsministern kallar beslutet för oseriöst. – Det är är att missbruka ett av riksdagens skarpaste verktyg, säger Stefan Löfven..

SR - 28 jul 17 kl. 08:03

Hultqvist kommenterar misstroendeförklaringen

Stefan Löfven meddelade på torsdagen att socialdemokratiske försvarsminister Peter Hultqvist sitter kvar på sin post efter alliansens besked om misstroendeförklaringen mot honom..

DN - 26 jul 17 kl. 11:30

Stefan Löfvens tre scenarier efter misstroendeförklaringen

Efter alliansens misstroendeförklaring ligger bollen hos statsministern Stefan Löfven. Här ger statsvetaren Tommy Möller tre olika scenarion hur statsministern kan komma att agera..

Blekinge Läns tidning - 17 aug 17 kl. 17:58

Stefan Löfven har sig själv att skylla

Misstroendeförklaringen mot försvarsminister Peter Hultqvist (S) kvarstår. Stefan Löfven själv är ansvarig för händelseutvecklingen..

DN - 13 sep 17 kl. 10:00

SD väcker misstroende mot statsminister Stefan Löfven

Sverigedemokraterna väckte på onsdagen misstroende mot statsminister Stefan Löfven (S). Misstroendeförklaringen lades fram i samband med den migrationspolitiska debatten i riksdagen av talespersonen Paula Bieler som också sitter i partiledningen..

DN - 16 maj 19 kl. 16:24

Stefan Löfven (S): Desperat agerande

Statsminister Stefan Löfven (S) kallar Ulf Kristerssons misstroendeförklaring för ett ”utfall” mot socialförsäkringsminister Annika Strandhäll. – Det här agerandet kan inte betecknas på annat sätt än desperat, säger Löfven på en pressträff..

LV - 27 jul 17 kl. 18:06

Just nu: alliansen gÅr vidare med misstroendefÖrklaringen

Statsminister Stefan Löfven (S) ombildar sin regering — men väljer att behålla försvarsminister Peter Hultqvist. Men Alliansen står fast vid en misstroendeförklaring mot honom..

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Forskare efterlyser ovanliga fästingar

Hittar du en fästing som är ovanligt stor, eller som har annorlunda form eller färg, då vill SVA att du skickar in en bild. Anledningen är att forskare vill få svar på hur klimatförändringar påverkar fästingarnas utbredning..

SVT - 7 timmar sedan

Avgörande datumen i pedofilhärvan

Redan för tre år sedan fick polisen ett första tips om en av de nu åtalade personerna i det omfattande pedofilnätverket. Men då, en vårdag 2016, stämplades ärendet som “prio 2” och ingenting hände. SVT Nyheter har sammanställt hur härvan rullades upp – här följer alla avgörande datum..

SVT - 7 timmar sedan

Skyttedal och Lundgren hårt ansatta i EU-debatt

Mycket fokus riktades mot Peter Lundgren (SD) och Sara Skyttedal (KD) i Aftonbladets debatt med partiernas toppkandidater i EU-valet, efter de senaste dagarnas medierapportering. – Vi har ett parti som tycker att det är okej att tafsa på kvinnor, och ett som har kandidater som är emot abort, sa Malin Björk (V)..

SVT - 7 timmar sedan

Stora pedofilhärvan – tog över två år från tips till gripande

I det nu uppmärksammade pedofilåtalet tog det över två år från att första tipset kom in till att de svenska barnen identifierades. Under tiden fortsatte barn att utsättas för grova sexbrott, enligt åtalet. – Det här handlar om prioriteringar, säger Ann Tranefalk, chef vid barnpornografigruppen vid Stockholmspolisen..

SVT - 9 timmar sedan

Peter Lundgren (SD): Jag har polisanmält Kristina Winberg

Sverigedemokraternas toppkandidat till EU-valet Peter Lundgren uppger att han polisanmält Kristina Winberg för förtal. – Jag har polisanmält Kristina Winberg för förtal, säger han till Expressen..

SVT - 10 timmar sedan

Bah Kuhnke om Tobé och kärnkraften: För väljarna bakom ljuset

Det var stor oenighet i Ekots slutdebatt inför EU-valet om vilka utsläppsmålen bör vara – och hur man bäst når dit. Alice Bah Kuhnke (MP) och Tomas Tobé (M) duellerade bland om kärnkraften, som Tobé talade sig varm för. Men MP-kandidaten menade att det inte är en EU-fråga.

SVT - 11 timmar sedan

Uppgifter: Johan Pehrson och Christer Nylander kandiderar till partiledare för L

Sedan tidigare kandiderar Erik Ullenhag och Nyamko Sabuni till partiledarposten i Liberalerna. Nu ansluter riksdagsledamöterna Johan Pehrson och Christer Nylander, enligt uppgifter till Expressen..

SVT - 11 timmar sedan

Fritzon (S) och Weimers (SD) rök ihop under EU-debatt: ”Lundgren vågar inte ens visa sig här”

Heléne Fritzon (S) ifrågasatte varför Charlie Weimers, trea på Sverigdemokraternas lista till EU-valet, ersatte Peter Lundgren i debatten istället för andranamnet Jessica Stegrud. – Hon har definitivt en framskjuten position i vår valrörelse, svarade Weimers..

SVT - 16 timmar sedan

Förundersökning inleds mot Peter Lundgren

Åklagare inleder en förundersökning om sexuellt ofredande mot Sverigedemokraternas toppkandidat till EU-valet, Peter Lundgren (SD). Det skriver Expressen..

SVT - 16 timmar sedan

Starta reaktioner efter avslöjande – Busch Thor (KD) håller torgmöte

Reaktionerna har varit starka efter Dagens Nyheters granskning som visar att KD:s Lars Adaktusson röstade emot aborträtten vid 22 tillfällen när han satt i Europaparlamentet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.