Expressen > Opinion

Monday, 20 May, 02:26

Expressen - 16 maj 19 kl. 17:04

Varför påstås invandring lösa samhällsproblemen?Det tycks ibland inte finns någon gräns för hur många samhällsproblem vi enkelt påstås kunna lösa – om vi bara ökade migrationen.Så ser inte verkligheten ut. Ekonomiskt är migration en mycket dålig affär, skriver Stefan Hedlund, docent i nationalekonomi i en replik..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Stefan Hedlund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varför påstås, invandring, lösa, samhällsproblemen
Skånskan - 12 feb 17 kl. 10:00

Startar nytt kultur- och samhällsmagasin

Fyra frågor
Kulturredaktionen har ställt fyra frågor till journalisten och kulturskribenten Stefan Bergmark som är ansvarig utgivare och redaktör för det nystartade, nätbaserade kultur- och samhällsmagasinet Opulens. ERWP.fif(3)Hur fick ni idén att starta Opulens?

BT - 04 jun 13 kl. 10:03

Klassklyftor orsak till upploppen

Moderaten och fullmäktigeledamoten Olle Engström skriver i BT den 29 maj att upploppen i förorter runt om i Sverige är ?konsekvenserna av en alltför optimistisk och okontrollerad invandring till Sverige?. Samtidigt väljer Engström att blunda för konsekvenserna av de växande klyftorna.

Politologerna - 25 nov 14 kl. 07:30

Hur Sverigedemokraterna blev riksdagens tredje största parti, i tre grafer

Sedan valet har många fantasifulla förklaringar till Sverigedemokraternas makalösa framgångar lanserats. Som Andrej Kokkonen tidigare påtalat finns det dock goda anledningar att anta att Sverigedemokratiska väljare beter sig som väljare gör mest. I det här inlägget vill jag därför lyfta fram tre grundläggande trender som alla seriösa analyser bör kunna förklara.

Politologerna - 06 sep 18 kl. 08:03

Vad lovar partierna att göra i migrationspolitiken 2018 – 2022?

** Detta inlägg är samförfattat av Christian Björkdahl och Elin Naurin ** Invandrings- och integrationsfrågor står högt på dagordningen i årets valrörelse. Väljarna har fler förslag att förhålla sig till än vad som har varit fallet i någon tidigare valrörelse. 2018 års valmanifest erbjuder faktiskt fler vallöften på området än vad samtliga sju tidigare valrörelser har gjort – tillsammans.

Alliansfritt Sverige - 04 apr 13 kl. 21:50

Jasenko, min vän

Jasenko, min vän. Tack för din artikel, stort tack. Du läste en text som Jonas Hassen Khemiri skrivit om rasismen i Sverige, texter Maria Sveland skrivit om sexismen och Nike Markelius om klassföraktet.

TA - 02 jul 13 kl. 03:55

Att inte se verkligheten

Beskriv hur samhället ser ut och föreslå åtgärder för hur problemen ska lösas. Verkligheten och visioner, så kan all politik enkelt uttryckas.
Under gårdagen lanserade Sverigedemokraterna förslaget att alla anställda inom offentlig omsorg ska ha rätt att jobba heltid.

HBL - 09 jul 12 kl. 15:15

Sydkusten tänder inte på Sannfinländarna

Språket, SFP och starka lokala politiker har hittills stoppat Sannfinländarnas frammarsch i de nyländska kustkommunerna. Här finns en utbredd språklig allergi mot Sannfinländarna och deras inställning till svenskan, förklarar Raseborgsbon Ralf Friberg.Hbl granskar Sannfinländarna inför höstens kommunalval.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 18 timmar sedan

3D-klitorisar är det sista vi skattebetalare behöver

Välfärdssystemet bygger på de uppenbara bristvarorna ärlighet och tillit. I den situation som nu råder i Sverige sjunker trovärdigheten för makthavare till nya bottennivåer, skriver överläkare Stefan Krakowski..

Expressen - Igår: 07:15

Skärp er M och KD – var öppna med era kvitton!

Vad är det för hemliga möten Sara Skyttedal ska gå på? Vad är det som är så hemligt att medborgarna inte ska få veta det? Är det andra extrema grupper än de som Adaktusson möter som KD vill möta i hemlighet?

Expressen - I förrgår: 12:41

Centerns daltande med bönder måste få ett slut

Centerpartiets daltande med särintressen och deras villkorslösa stöd för att lägga nästan 40 procent av EU:s budget på jordbruksstöd är ovärdigt ett påstått liberalt parti. Lyft blicken från jordbruket så att EU kan fokusera på de stora problemen i stället, skriver Anders Rehnberg och Karl Philip Nilsson (L)..

Expressen - I förrgår: 06:15

Väljarna förtjänar svar om EU – ni tjatar om ”värderingar”

Att göra EU-valet till en kamp mellan de onda och de goda förhindrar diskussionen om de problem som faktiskt finns.Att leta syndabockar i stället för att gå fram med egna produktiva förslag, är att göra det lätt för sig. Antipolitiken leder till missnöje och polarisering, skriver statsvetaren Anders Sundell..

Expressen - 16 maj 19 kl. 06:15

Desinformationen ökar och hotar vår demokrati

Internet kan inte vara en plats där hatkampanjer och desinformation tar över flödet. Vi måste ställa tydliga krav på de stora företag som dominerar sociala medier globalt. Det är i allas intresse att vi inte lämnar över ansvaret för vår offentliga debatt och mötesplats till företag, skriver Carin Jämtin, Margot Wallström och Peter Eriksson..

Expressen - 15 maj 19 kl. 16:44

Det var ju M:s politik som bäddade för flyktingkrisen

Många minns dåvarande Fredrik Reinfeldts tal om ”öppna era hjärtan”. Det är ingen hemlighet att Sverige var allt annat än rustat för flyktingkrisen 2015. Det var M:s svaga migrationspolitik vi fick ta över.

Expressen - 15 maj 19 kl. 06:15

Min bok sa sanningen – jag avfärdas som högerextrem

Kanske borde jag tacka de journalister som avfärdar mig och min nya bok ”En alldeles svensk historia” som högerextrem. De har försett mig med personliga belägg för min tes att mäktiga spelare inom svensk media nedlåter sig till stigmatisering av budbärare i syfte att flytta fokus från de obekväma sanningar de avslöjar, skriver författaren Kajsa Norman..

Expressen - 14 maj 19 kl. 18:05

Bensinskatten är bara toppen av socialisternas skatteberg

Bensinskatten är lätt att se och har väckt stor ilska. Diskussionen sätter fingret på ett större problem: Det handlar om skattehöjningar på 60 miljarder som för gemene man är extremt svåra att upptäcka och för regeringen väldigt enkla att dölja, skriver Helena Lindahl (C)..

Expressen - 14 maj 19 kl. 12:36

En replik utan svar för flyktingkrisens förlorare

Att det finns exempel på mindre kommuner som lyckas bra med integrationen är inget nytt. Detta förtar dock inget av resonemanget i min artikel, skriver Mats Hammarstedt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.