YLE > Finland

Thursday, 23 May, 04:44

YLE - 16 maj 19 kl. 17:00

Regeringsförhandlarna tog itu med de stora ekonomiska frågornaPartiordförandena som deltar i regeringsförhandlingarna började på torsdag eftermiddag diskutera konkreta, ekonomiska frågor. SDP:s ordförande, förhandlingsledaren Antti Rinne, sade efter dagens förhandlingar att diskussionerna gått väl..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
SDP, Antti Rinne

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringsförhandlarna, tog, itumed de stora , ekonomiska, frågorna
YLE - 13 maj 15 kl. 05:36

Regeringsförhandlarna tar itu med ekonomin

Regeringsförhandlingarna går på onsdagen in i den mest slitsamma fasen då man inleder arbetet med att utforma den nya regeringens ekonomiska program. De ekonomiska frågorna börjar behandlas en dag tidigare än väntat. Centerns, Sannfinländarnas och Samlingspartiets ordförande berättade på tisdagen att de fyra arbetsgrupperna har gått mycket framåt och därför kan man börja behandla ekonomin tidigare än planerat.

YLE - 13 maj 15 kl. 14:51

Regeringsförhandlarna överens om EU-politiken

Regeringsförhandlingarna har på onsdagen fokuserat på regeringens ekonomiska program, utrikespolitik och EU-frågor. Regeringsbildare Juha Sipilä (C) berättade att man tagit fram en ekonomisk vision för Finland till år 2025. Enligt regeringsförhandlarna Sipilä, Samlingspartiets Alexander Stubb och Sannfinländarnas Timo Soini är Finland år 2025 ett säkert land som förnyas och bryr sig.

YLE - 09 maj 19 kl. 11:38

Regeringsförhandlarna ska först nå gemensam lägesbild – sen tar de itu med problemen

Regeringsförhandlarna anlände på torsdagen till ständerhuset på gott humör. Först försöker man nå en gemensam lägesbild, sedan tar man sig an eventuella problem..

YLE - 24 maj 15 kl. 20:03

Regeringsförhandlarna överens om satsningar på 1,6 miljarder

Regeringsbildaren Juha Sipilä säger att man nu är överens på alla centrala punkter. Enligt centerledaren har regeringsförhandlarna också satt ihop ett program på 1,6 miljarder euro. Under treårsprogrammet ska man utföra ogjorda reparationer på t.

YLE - 19 maj 15 kl. 16:45

Kärvare i regeringsförhandlingarna

Regeringsförhandlingarna bjöd på tisdagen på sammanbitna miner hos förhandlarna, som bollade bland annat sparpaket, skatter och vårdreformen. Det verkar som att de ideologiska skillnaderna mellan partierna börjar synas. - Skillnaderna är större nu då vi diskuterar konkreta siffror än då vi diskuterade på en principiell nivå, sade Sannfinländarnas partiordförande Timo Soini efter partiets riksdagsgrupps möte.

YLE - 16 maj 15 kl. 05:00

Flest kvinnliga regeringsförhandlare i Samlingspartiet

((vis: 931212)) Endast en dryg tredjedel av regeringsförhandlarna är kvinnor, visar Svenska Yles kartläggning. Det finns ändå stora skillnader mellan de tre medverkande partierna. Jämnast är könsbalansen inom Samlingspartiet.

YLE - 19 jun 14 kl. 04:41

Regeringsförhandlingarna pågick till midnatt

Regeringsförhandlarna satt till midnatt och gallrade i önskemål och förslag om bland annat hur man ska stöda den ekonomiska tillväxten och sysselsättningen. Regeringssonderararen Alexander Stubb säger att atmosfären var bra, men att nu när det har börjat handla om siffror blir det lite svårare. Finansminister Antti Rinne har krävt mer satsningar på tillväxten - han tycker att de 600 miljoner euro som regeringen tidigare har fattat beslut om bara är en början.

YLE - 18 maj 15 kl. 14:21

Regeringsförhandlingarna: Nu avgörs vem som drabbas

Skattestöden kan ge miljardinbesparingar om de gallras med hård hand. Strukturella reformer som omläggningen av social- och hälsovården sparar också men först om många år. Allt är på bordet då regeringsförhandlarna tar fram sin formel för att få ekonomin i skick.

YLE - 19 maj 19 kl. 12:38

Psykologer uppvaktade regeringsförhandlarna: De ungas klimatångest bör beaktas då beslut fattas

Nästan 400 finländska psykologer och psykologistuderande har undertecknat en petition om skydd av klimatet och ungdomars psykiska hälsa..

Fler nyheter från YLE

YLE - 7 timmar sedan

Matti Rämö fick årets Snöspade för artikel som handlar om placering av spelautomater

De grävande journalisternas förening har tilldelat Matti Rämö årets Snöspade. Rämö fick priset för sin artikel som handlade om utplaceringen av spelautomater. Artikeln publicerades i tidningen Seura..

YLE - 10 timmar sedan

Vi frågade hur ni upplever trafiken i huvudstadsregionen - så här svarade ni

Bilister som gör farliga omkörningar, kör för långsamt och inte använder blinken och cyklister som inte beaktar trafikreglerna. Det är några av situationerna som irriterar medtrafikanterna i huvudstadsregionen..

YLE - 10 timmar sedan

Djupsund: Inte ett tilltalande alternativ för Rinne att ringa Orpo

Göran Djupsund som är professor emeritus i statslära säger att Centern för tillfället har en otroligt bra förhandlingsposition i regeringsförhandlingarna..

YLE - 10 timmar sedan

Synskadade Sibbobon Kenneth Ekholm om förändringarna inom färdtjänsten: ”Vi är mycket oroliga för att vår rörelsefrihet ska begränsas radikalt”

Borgå, Sibbo, Lovisa och Askola funderar på hur färdtjänsten för personer med funktionsnedsättning ska ordnas framöver. Antingen fortsätter kommunerna köpa färdtjänsten själva, eller så blir det en gemensam upphandling..

YLE - 12 timmar sedan

Rinne säger att det gjorts framsteg i förhandlingarna - avfärdar uppgifterna om kritik

Regeringsbildaren Antti Rinne säger att förhandlingarna har gått bra och att framsteg har gjorts i de frågor som handlar om ekonomin..

YLE - 12 timmar sedan

I höst kan Ingåborna ta en riktigt tidig morgonbuss till Kyrkslätt

Ingåborna kan så småningom lämna bilen hemma och åka kollektivt på jobb. För de som ska vara tidigt på jobb i huvudstadsregionen eller Åbo ordnas från och med i höst bussturer med start klockan 5.25 från Ingå till Kyrkslätt..

YLE - 13 timmar sedan

Assistor-Uuttera samarbetsförhandlar - 25 årsverken hotade

Fordonslogistikbolaget Assistor-Uuttera inleder samarbetsförhandlingar på måndag (27.5). De beräknas ta sex veckor och berör 25 årsverken..

YLE - 20 timmar sedan

Regeringsförhandlingarna drar troligen ut på tiden – utanför Ständerhuset demonstrerar samer och studerande

Medan regeringsförhandlingarna går framåt i Ständerhuset i Helsingfors demonstrerar samer och studerande utanför. Samerna säger nej till ishavsbanan och studentkåren vid Aaltouniversitetet vill förbättra internationella studerandes sits..

YLE - 14 timmar sedan

Huhtamäki hoppar på nya trenden med sugrör av papper

Huhtamäki-koncernen öppnar en fabrik i Nordirland för tillverkning av papperssugrör. Enheten öppnades på onsdagen och är belägen i Antrim nära Belfast..

YLE - 14 timmar sedan

Hatpropaganda har spridits till miljontals människor inför EU-valet - globalt nätforum avslöjar den gigantiska omfattningen på Facebook

Organisationen Avaaz har upptäckt 500 Facebook-konton där felaktig, vilseledande information har använts för att snabbt sprida innehåll om till exempel vit makt. Facebook kämpar hårt för att avlägsna hatpropaganda - men skadan är redan skedd..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.