DI > Ekonomi

Sunday, 19 May, 17:14

DI - 16 maj 19 kl. 16:59

Eurogruppen: Italienska premiärministerns momslöfte gäller inteDet är den italienska regeringens budgetplan som gäller, som innehåller en momshöjning vid behov..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Eurogruppen, Italienska, premiärministerns, momslöfte, gällerinte
GöteborgsPosten - 03 maj 15 kl. 07:00

Britterna väljer väg i valet kommande vecka

Ett svårtippat val står för dörren i Storbritannien. Vinner premiärminister Cameron väntar snart ett nytt – en folkomröstning om landet ska vara kvar i EU eller inte.Vilken väg väljer landet i så fall?

DI - 23 jul 13 kl. 21:57

Råvaror: Oljepriset stiger

Råvarupriserna hade överlag stigit måttligt under tisdagens sena handel där både guldet och WTI-oljan hade vänt upp från minusnivåer. I fokus under dagen var kinesiska premiärministerns löfte om en BNP-tillväxt på minst 7 procent..

Nerikes Allehanda - 18 mar 14 kl. 05:03

Visst har den enskilde ett ansvar

En majoritet av svenska folket vill förbjuda tiggeri, enligt en opinionsmätning gjord på uppdrag av SVT. I förra veckan besökte den rumänske premiärministerns rådgivare i romska frågor, Damian Draghici, Sverige. Det är ofta just romer från Rumänien som kommer hit och tigger.

ÖstersundsPosten - 25 feb 15 kl. 06:19

Grekland är ett resultat av vanstyre och tagelskjorta

Dramat handlar om Grekland som euroland och i värsta fall som EU-medlem över huvud taget. Premiärministerns Tsipras öppet flörtande med Moskva och kategoriska vallöfte om att slänga Trojkans tvångströja för att avsluta sparandet bidrar till dramatiken..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Missnöjet jäser inom SHB

Handelsbankens nya vd Carina Åkerström pressas av interna protester efter att styrelsen beslutat att strypa utbetalningen till vinstandelsstiftelsen Oktogonen. I ett brev till bankens över 12 000 anställda försvarar hon beslutet med att 2018 ”kanske var ett av bankens svagaste år i modern tid”..

DI - 5 minuter sedan

Oktogonens makt hotas

Oktogonens position som storägare i Handelsbanken är beroende av att bankens styrelse gör avsättningar till stiftelsen. Tvingas Oktogonen sälja aktier för att finansiera pensionsutbetalningar ökar Fredrik Lundbergs makt över banken..

DI - 45 minuter sedan

Del 2: Kärnkraften och moralen

När kärnkraftsmotståndet växte fram som folkrörelse i Sverige på 1970-talet var tekniken ny och utbyggnaden mycket snabb. Under loppet av några år gick Sverige från ett normalt europeiskt kol&olja-land till det största kärnkraftslandet per capita..

DI - 1 timme sedan

I sex år har Game of Thrones varit Lineas liv: ”Hela resan har varit fantastisk”

Fem frågor Linea Stenfors, Head of couture effects, som i sex år skapat kostymer åt skådespelarna i tv-serien Game of Thrones..

DI - 1 timme sedan

Boeing medger fel i flygsimulatorn för olycksplanet 737 Max

Flygjätten Boeing medger att det var fel i flygsimulatorn för det olycksdrabbade planet 737 Max, uppger Financial Times. Enligt Boeing ska inte alla problem som kan uppkomma under flygning ha gått återskapa i flygsimulatorn. Samtliga piloter lär sig flyga flygplansmodellen i en simulator.

DI - 1 timme sedan

Prisrally på fläsk efter kinesisk epidemi

Chicagobörsens pris på fläskkött har stigit med 50 procent sedan årsskiftet, och är nu uppe på femårshögsta. Orsaken är en dödlig smitta som sprids bland kinesiska grisar, och redan lett till nödslakt av minst en miljon slaktdjur..

DI - 1 timme sedan

Krisrabatten når 64 miljarder kronor

Det är skilda världar för Nordens banker. Danske Bank åker på en ny kalldusch medan rivalen DNB är på stark frammarsch. Norska storbanken bör kunna fortsätta göda aktieägarna med saftig avkastning – och nu har värderingen dessutom sjunkit.

DI - 2 timmar sedan

Doldisen tvingades bort från svenska jobbet – kom tillbaka som vd för global jätte

LONDON. Efter 16 år som vd tog det slut, abrupt och utan förklaring. Peter Bodin lämnade revisionsjätten Grant Thorntons svenska verksamhet ”i fysisk och psykisk chock”.

DI - 2 timmar sedan

Statliga vd:n: Riksbanken äventyrar Sveriges anseende

I en färsk undersökning från Svensk exportkredit (SEK) anser endast hälften av Sveriges exportbolag att dagens ränteläge är fördelaktig. Det är en anmärkningsvärd siffra givet den historiskt låga räntenivån. .

DI - 2 timmar sedan

Svårsläckt brand på Billerud Korsnäs ger inga störningar

Billerud Korsnäs pappersbruk i Gävle drabbades av en brand natten till söndagen. Men branden är släckt, ingen skadades allvarligt och produktionen påverkas inte. ”Nej, det har pågått underhållsarbete”, säger Anna Helsén, tillförordnad presschef på Billerud Korsnäs..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.